Svojevrsni prijevod znakovnih gesta-tipografski eksperiment njujorškog umjetnika tien-Minga Liaoa

Crteži gestama

Predstavljamo čitateljima tipografski eksperiment koji je izvela njujorška umjetnica Tien-Ming Liao. Koristeći crteže u obliku linija na rukama, naučila je izrađivati slova od gesta. Međutim, autor se nije ograničio na jedinstvenost same ideje. Zahvaljujući njezinoj mašti razvijeno je nekoliko opcija za obris svakog slova: velika i mala slova, pa čak i kurziv.

Ovo neobično iskustvo istražuje sličnost i razliku između dva oblika pravopisa, kao i demonstriranje transformacije jednog od njih u drugi. Osim toga, projekt primjenjuje različite slike na jednu ili obje ruke, koje se jednostavnom manipulacijom pretvaraju u određeno veliko slovo.

Pogledajte sličan dizajn: Udahnite novi život starom namještaju: odabir najbolje boje za slikanje

Zatim, koristeći iste crteže, samo gestama trebate pretvoriti veliko u malo. U eksperimentu nije dopušteno brisanje ili ponovno crtanje linija primijenjenih na ruke. Postoji samo jedan način da se promijeni geste. Tian-Ming je smislio 26 kompleta različitih oblika za stvaranje slova, kao i neke nove fontove s istim oblicima.

U videu ispod vidjet ćete kako slova mijenjaju svoj izgled i jednostavno ćete biti očarani i oduševljeni ovim uistinu čarobnim činom.

Crtež slovima gestama

Crtanje gestom

Crteži gestama

Zanimljiv interijer: Staklene skulpture Grahama Muira: smrznuto trčanje oceanskih valova

Ocijenite članak
( Još nema ocjena )
Dodajte komentare

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: