Vizualna povijesna prezentacija u okviru multimedijske izložbe 20

Parket na podu izložbe

Po narudžbi Banke Latvije, studio za dizajn AMA2 AMARAE razvio je projekt izložbe u spomen na 20. godišnjicu oporavka nacionalne valute zemlje.

Bijeli strop na izložbi

Izložba ne samo da posjetitelje upoznaje s kovanicama i novčanicama koje djeluju na teritoriju Latvije u različitim razdobljima njezine povijesti, već govori i o umjetnicima koji su sudjelovali u stvaranju modernih novčanica i njihovom radu. Koncept izložbe temelji se na slici grafita, od kojeg se, kao što znate, izrađuje osovina olovke, osnovni alat bilo kojeg tvorca.

Pogledajte sličan dizajn: Philippe Starck. Philippe Stark. Industrijski dizajner. Stvarni intervju o dizajnu kupaonice

Kreativni izlog na izložbi

Mineral djeluje kao glavni izvor inspiracije i središnji element dizajna izložbe. Asimetrične strukture koje oponašaju komade grafita raspoređene su tako da tvore međusobno povezane šesterokute, slično načinu na koji su atomi ugljika raspoređeni u njegovoj kristalnoj rešetki. Lica predmeta koriste se kao prikazi za prikaz ideja umjetnika.

Izloženi zid s uzorcima

Izložba je održana 2012. godine, 20 godina nakon što je nastavljena cirkulacija nacionalne valute Latvije. Projekt je osvojio prestižnu nagradu Iphine u kategoriji Dizajn interijera i izložbeni dizajn. Valja napomenuti da je od 1. siječnja 2014. godine Latvija prešla na jedinstvenu valutu Eurozone-Euro.

Zanimljiv interijer: Uživajte u mogućnosti neograničene upotrebe kao izvor inspiracije, a to je portugalska izložba razvoja dizajna 100

Ocijenite članak
( Još nema ocjena )
Dodajte komentare

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: