Povijesna kuća: arhitektonske značajke, Jednostavna modernizacija i zamršeni interijeri

Prostrana svijetla dnevna soba

Besprijekoran interijer u svijetlim bojama

Većina nas bi se složila da je ukrašavanje fasade kuće u klasičnom stilu očaravajuće. Jedinstvena arhitektura, neke značajke i šarm koji poput vela obavija takve neobične kuće izazivaju divljenje. Jedno je, prolazeći, zamisliti život u njemu, ali sasvim je drugo biti njegov stanovnik. Ako vam se sviđa takva ideja, tada će vam naš članak biti zanimljiv, jer ćemo razmotriti sve aspekte, prednosti i nedostatke drevnih projekata.

Prekrasan vanjski dio stare kuće

Šik eksterijer

Što je to?

U pravilu se ova oznaka koristi za zgrade u kojima je poznata osoba rođena ili živjela. To može biti i kućište koje ima zanimljivu povijest i jedinstvenu arhitekturu.

1. Prednosti

Estetika

Luksuzni interijer hodnika

Veličanstven pogled

Teško je, ponekad čak i nemoguće raspravljati s veličanstvenim pogledom na svaku od soba. Elegantne, atraktivne klasične tehnike koje se koriste za ukrašavanje, tekstilni dekor interijera, prostrana soba i atmosfera mirisna šarmom i karakterom neće ostaviti ravnodušnim ni najzahtjevnijeg gledatelja.

Šarm i karakter

Veliki stol za blagovanje u blagovaonici

Svijetla osobnost blagovaonice

To je neprocjenjiva prednost-privlačnost i šarm su jedinstveni.

Potpuni nedostatak sličnih rasporeda

Luksuzni interijer dnevnog boravka

Luksuzni izgled

Svaki detalj koji su stvorili vješti arhitekti jedinstven je. U pravilu su takve kuće građene u vrijeme kada masovna proizvodnja praktički još nije postojala. Bilo koji stupac, trijem, čak i otvori vrata i prozora nemaju ponavljanje.

Pogledajte sličan dizajn: Prekrasna rasvjetna tijela iz Interneta: nevjerojatna Svjetiljka-Globus

Zaštita povijesnih zajednica

Interijer blagovaonice u staroj kući

Neobičan stil

2. Nedostaci

Niska energetska učinkovitost

Prostrani dnevni boravak u svijetlim bojama

Nenadmašna slika dnevne sobe

Prostrane sobe, šik dizajn interijera, kao i svi uvjeti za ugodan život ovdje su stvoreni. Ali što se tiče grijanja, neugodno ćete se iznenaditi aspektom da takve zgrade imaju lošu izolaciju.

Preuređenje

Drveni kuhinjski otok u kuhinji

Neobična slika

Možda mislite da ako ova kuća pripada vama, onda imate pravo i mogućnost promijeniti njezinu shemu kako želite. Nažalost (ili na sreću, ovisno o vašem položaju), povijesna kuća ima neotuđiva prava usmjerena na očuvanje integriteta. Radovi na obnovi na otvorenom zahtijevaju posebne dozvole.

Trošak nadogradnje

Bijeli interijer kuhinje-blagovaonice

Udoban i atraktivan izgled klasika

Vanjski elementi kao što su prozori, kapci i vrata mogu se zamijeniti sličnim modelima (opet, ove akcije usmjerene su na uštedu izgleda), što će biti znatno skuplje od modernih kolega. Ista je situacija i s dizajnom interijera, ali većina ljudi koji žive u takvim zgradama prije svega želi sačuvati što više izvornih arhitektonskih detalja.

3. Neki korisni savjeti za stil.

Odaberite bogate boje

Velika blagovaonica s kaminom

Prekrasna blagovaonica s kaminom

Bogati tonovi odražavaju svjetonazor i živopisan način života. Odaberite nijanse koje će istaknuti individualni karakter i značajke same kuće.

Naglasite detalje

Interijer kućnog ureda u staroj kući

Izvorne suptilnosti

Povijesne kuće poznate su po svojim arhitektonskim elementima: štukaturama, oblikovanim vijencima. Pronađite način da ih istaknete, bilo da se radi o strateškoj rasvjeti, bojama ili rasporedu elegantnog namještaja.

Takva spektakularna patina

Starinski elementi dekora u unutrašnjosti spavaće sobe

Jedinstveno okruženje

Ne trebate svoj dom pretvoriti u izložbeni komad ovog doba, ali ipak vrijedi ostaviti neki osjećaj prošlosti. I stare stvari u unutrašnjosti pomoći će vam da se nosite s tim zadatkom. Stari drveni predmeti s laganim trljanjem uopće neće pokvariti sliku kućišta, već će, naprotiv, naglasiti njegovo značenje.

Kuće koje spadaju u kategoriju povijesnih – to je cijeli muzej ispunjen jedinstvenim arhitektonskim detaljima. Ako ste vlasnik takvog stanovanja, onda ste vrlo sretni, jer unutar njegovih zidova stvara se dojam da ste dio tog doba bogatog značajnim događajima. Unatoč nekim nedostacima, najviše vam se sviđaju prednosti, jer nisu svi dovoljno sretni da posjeduju djelić prošlosti.

Zanimljiv interijer: Dobitnici prestižne nagrade za arhitekturu u 2012. godini

Ocijenite članak
( Još nema ocjena )
Dodajte komentare

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: