Uradi sam: kako instalirati ručke na ladice ili ormare

Izgled drvene komode

Izgled drvene komode

Ladice vašeg namještaja nemaju okove? Stroga i minimalistička slika izvrsna je za održavanje cjelokupnog stila i estetske privlačnosti interijera, ali takvi elementi dovode do nekih problema (na primjer, do lomljivih noktiju).

Ako ste umorni od takvog namještaja, onda smo u današnjoj priči pripremili za vas jednostavan i nekompliciran ISA projekt koji će vam reći kako transformirati svoju komodu i dati joj veću funkcionalnost.

Korišteni materijali

Evo što će vam trebati za početak…

  • ladica
  • olovka
  • vladar
  • bušilica
  • vijci
  • čekić

Potrebni građevinski materijali i alati

Potrebni građevinski materijali i alati

Napomena: Ovaj se vodič odnosi na drvene kutije. Za ostale materijale možda ćete trebati koristiti specijalizirane uređaje ili strojeve.

Korak 1

Prije nego što započnete, pokrijte podnu površinu svog stana listovima papira, filma ili novina kako biste ga zaštitili od padajućih predmeta, prašine i krhotina. Zatim pomoću ravnala izmjerite točku na kojoj želite montirati hardver.

Možete postaviti jedan model u sredinu ladice ili dva simetrična predmeta sa strane. Prilikom označavanja pažljivo provjerite dobivene rezultate kako ne biste pogriješili u sljedećem koraku.

Stavljanje oznaka na ormar

Pogledajte sličan dizajn: Grandiozni trodimenzionalni dizajni od prirodnog kamena kreativnog umjetnika Azipa

Napravite sve potrebne oznake

Korak 2

Nakon označavanja mjesta na kojem će se vijci naknadno ugraditi, oblikujte vodilicu čekićem zabijajući čavao u površinu dizajnerskog namještaja. Trebao bi ići dovoljno duboko da za uklanjanje koristite repni kraj čekića. Takva rupa sprječava mogućnost cijepanja drva i uvelike olakšava postupak bušenja.

Pričvršćivanje nokta na ormarić

Za pričvršćivanje koristite čavle i vijke

Korak 3

Zatim stavite svrdlo u bušilicu. Ako niste sigurni u veličinu, pokušajte ih usporediti s rupom u kutiji i odaberite odgovarajuću opciju. Zapamtite, ako izbušite rupu koja je premala, uvijek je možete povećati. Ponovite postupak prema potrebi ako vaša ručka ima više pričvršćivača.

Priprema rupe za vijak bušilicom

Pomoću posebnog alata izbušite rupu

Čišćenje površine ormara od prljavštine

Očistite površinu slušalica od prašine i prljavštine

Korak 4

Zatim stavite vijak u rupu i pomoću odvijača ga zategnite. Međutim, nemojte pretjerivati jer to može uzrokovati pretjerani pritisak na fasadu namještaja.

Pričvršćivanje vijaka na ormar

Upotrijebite vijke za drvo kako biste čvrsto i sigurno pričvrstili proizvod

Korak 5

Uklonite smeće i divite se veličanstvenoj ručno izrađenoj kreaciji!

Izgled komode s ugrađenim okovima

Izgled komode s ugrađenim okovima

Predstavili smo vam jedinstvenu i zanimljivu majstorsku klasu koja vam je pokazala kako lako možete dodati ručke na komodu i jeftino ažurirati svoj ormar ili namještaj. Svidjele su vam se ideje za dekor predstavljene u članku i vrijedne preporuke? Zatim nam javite svoje mišljenje u komentarima ispod…

Zanimljiv interijer: Snaga inspiracije u jednostavnim drvenim paletama: 3 originalna projekta za vaš dom

Ocijenite članak
( Još nema ocjena )
Dodajte komentare

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: