Odjeća: životni prostor na visokoj razini

Bijela kuća s posteljinom

Talijani ga nazivaju prekrasnom frazom o tome kako se zove. To je u osnovi kat koji se nalazi iznad podruma kuće. U pravilu su prostrane javne sobe, poput dnevnih soba i blagovaonica, uređene u odjeći za odjeću.

Iako je ovaj izraz prikladan za upotrebu u odnosu na klasične vile poput rotunde Andrea Palladio, sasvim je prikladan za označavanje povišenog prizemlja većine modernih kuća.

Stambeni podovi većine gradskih kuća i kuća od opeke iz 19. stoljeća djelomično su ili u potpunosti uzdignuti iznad razine ulice. Kuhinje, ostave i pomoćne prostorije tradicionalno se postavljaju ispod.

Sobe koje zauzimaju Beletage pokazuju se zaštićenima od izravnog pogleda izvana, a vlasnici kuća imaju luksuz da imaju velike prozore.

Donje kunalje stambene zgrade

Pogledajte sličan dizajn: Neusporedive mogućnosti podova

Posteljina se može naći u strukturama modernističke arhitekture. Primjer za to je poznata Vila Savoj Le Corbusier. Ova zasigurno moderna kultna građevina na periferiji Pariza prikazuje klasičnu strukturu koja se sastoji od prizemlja ili podruma, ispod glavne razine, iznad koje se nalazi gornji, potkrovni kat.

Ljetnikovac

Kuće u obalnim područjima sklonim olujama prilično često imaju platnene katove iznad pomoćnih prostorija poput garaža i spremišta. Ova arhitektonska značajka pomaže u sprječavanju poplave životnog prostora.

Pravokutni ljetnikovac s posteljinom

Dok su prvi katovi klasičnih kuća obično rezervirani za ostave, kuhinje i pomoćne prostorije, u zgradama s lanenim katovima ovaj se prostor može preurediti za druge potrebe. Lako se može pretvoriti u obiteljsku sobu za slobodno vrijeme ili igraonicu samo postavljanjem prozora.

Haljina u dvokatnici

Zanimljiv interijer: Opcije za ugradnju skrivene rasvjete u unutrašnjost kuće

Ocijenite članak
( Još nema ocjena )
Dodajte komentare

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: