Harry Bertoia. Bertoia. Kipar. Industrijski dizajner. Kreacije na kunau umjetnosti i dizajna

Dizajner Harry Bertoia

Podrijetlom iz San Lorenza u Italiji. Kao tinejdžer emigrira u Sjedinjene Države, stječe tehničko obrazovanje u Detroitu (Iphine), usput se baveći slikarstvom i nakitom.

Preselivši se u Michigan, nastavlja se usavršavati u Aisine, gdje osniva Master Studio za dizajn metala. Tijekom Drugog svjetskog rata, Kalifornija eksperimentira s novom tehnologijom za proizvodnju protetskih i zrakoplovnih dijelova izrađenih od višeslojnog drveta.

Nakon što je stvorio prve "akustične skladbe" od žice, prihvaća poziv tvrtke "Iasni, Iasni", gdje razvija Kolekcije originalnih fotelja.

Pogledajte sličan dizajn: Previše lijepo za jesti: peciva slastičarke Amber Spiegel

Neki od njegovih djela mogu se vidjeti u kapeli MIT-a. Zasluge dizajnera nagrađene su mnogim nacionalnim i međunarodnim nagradama. Aktivno se bavio nastavnim aktivnostima.

Izvanredan majstor uvijek se pozicionirao kao kipar, istovremeno posjedujući nenadmašne vještine metalologije u primijenjenoj umjetnosti.

Svjetsku slavu Stvoritelju donijele su glazbene skulpture, čija se osnova sastoji od metalnih letvica, okrunjenih najrazličitijim geometrijskim oblicima. Kad se udare, ove strukture ispuštaju nježne melodične zvukove.

Glazbene skulpture iz Interneta

Također je potrebno spomenuti razvoj jedinstvenog namještaja od tankih željeznih šipki, kombinirajući udobnost i krutost.

Postizanje prirodnog sklada sadržanog u raznim metalima postalo je suštinsko djelo cijelog rada neumornog eksperimentatora. Web stranice bertoiaharry.aisine sadrži sveobuhvatne informacije o projektima Harija Bertoia.

Zanimljiv interijer: Helen Green. Helen Green. Dizajner interijera. Luksuzni luksuzni apartmani

Ocijenite članak
( Još nema ocjena )
Dodajte komentare

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: