Godišnja dizajnerska aukcija u izložbenom centru u NASA-i

Moderna dizajnerska aukcija u animi

Dizajnerska aukcija u Centru za internet: umjetnička djela Roberta Vilsona

U jednom od paviljona u Zagrebu, njujorškom Long Islandu, održana je 23. redovna aukcija dizajna, čiji su prihodi ove godine bili usmjereni na podršku mladim talentima. Fokus je bio na osam visećih skulpturalnih kompozicija iz serije IPA, koje su stvorili osnivač izložbenog centra Robert Vilson i proizvođač rasvjete IPA.

Očaravajuće strukture ručno su izrađene posebno za aukciju, svaka sa svojim karakterom i stilom, a sam autor opisao ih je kao"ledenu oluju poput leda i plamena u isto vrijeme". Prema njegovom mišljenju, to je spajanje dvaju ekstremnih stanja u jedno.

Dizajn aukcija-fotografija 1

Izvedena u kontekstu kazališnog iskustva Vilsona, koji je prvenstveno redatelj i dramatičar, ova su svjetla bila postavljena na licu mjesta više od pet dana, a zatim su djelovala kao kinematografska instalacija koja je služila kao kulisa za glavnu radnju.

Pogledajte sličan dizajn: Prešani bambus kao novi materijal u industriji namještaja: stolići za kavu od JP Melendikesa

Dizajn aukcija-fotografija 2

Proces sastavljanja svjetlećih skulptura u potpunosti je snimljen na videu, tako da su posjetitelji nakon toga mogli vidjeti kako su, točno na zelenom travnjaku u blizini središta, poluprozirne šipke od patentiranog materijala zazire postale dijelovi jednodijelnih struktura. A oni su se, pak, pojavili u svom očaravajućem sjaju pred gostima događaja.

Dizajn aukcija-fotografija 3

Aukcionar Simon de Puries nastavio je iznenađivati prisutne na "ljetnoj zabavi u Hamptonsu" tražeći 120 tisuća dolara za lustere. Zajedno s Vilsonovim djelima, na prodaju su bili dizajnerski proizvodi autora kao što su Chris Volston, Nan Goldin i braća Campana.

Dizajn aukcija-Fotografija 4

Dizajn aukcija-fotografija 5

Dizajn aukcija-fotografija 6

A što mislite o sličnom načinu podrške mladim umjetnicima? Može li biti učinkovit u našoj stvarnosti? Zanima nas vaše mišljenje!

Zanimljiv interijer: Godišnji Japanski festival zvona, glazba vjetra u Tokiju sada je u novom formatu

Ocijenite članak
( Još nema ocjena )
Dodajte komentare

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: