Talijanske tajne

Dizajn interijera spavaće sobe u talijanskom stilu

Talijanski stil poznat je širom svijeta i nadahnjuje umjetnike u svim područjima, od dizajna kuća do odjeće. Sada talijanske motive možete pronaći svugdje: i u Kini i u Južnoj Americi. Ova nevjerojatna zemlja postavlja ton u svijetu mode.

Naravno, malo ljudi živi u kućama koje podsjećaju na rimsku vilu. Stoga ne biste trebali pretjerivati s ovom temom. Na ovom mjestu bit će mnogo prikladnije i elegantnije koristiti samo neke lagane dodire ove kulture. Ali što odabrati u ovoj nevjerojatnoj raznolikosti rješenja?

Prekrasan dizajn interijera kupaonice u talijanskom stilu

Zapanjujući mramor

Naravno, to nije isključivo talijanski materijal. Napokon, najpoznatiji mramorni kulturni spomenik, Taj Mahal, nalazi se u Indiji. Ipak, za mnoge je povezan s antičkim vremenima, a posebno s Rimskim Carstvom. Bogate zalihe mramora mogu se naći u SAD – u, Rusiji, Grčkoj i Švedskoj.

Prekrasan dizajn interijera kupaonice u talijanskom stilu

Ipak, najpoznatija ležišta nalaze se upravo u Toskani. Dok su se od njega nekada izrađivale skulpture, sada se univerzalno koristi u kupaonicama i kuhinjama. Nema ništa luksuznije od sudopera napravljenog od jednog komada ove pasmine. Oni mogu zamijeniti popločani pod u kuhinji, jer je i vodootporan.

Prekrasan dizajn interijera kupaonice u talijanskom stilu

Pogledajte sličan dizajn: Gostoljubivi dizajn hotela u Australiji

Terakota

Ovaj topli materijal koristi se i na cijelom talijanskom poluotoku. U prijevodu njegovo ime znači "pečena zemlja". To je vrsta keramike koja zadržava većinu svog pigmenta. Može se jednako glazirati.

Divan dizajn interijera blagovaonice u talijanskom stilu

Terakota dobro djeluje na natkrivenim terasama koje obično dobivaju puno sunčeve svjetlosti. Za podove je najbolje odabrati ostakljenu verziju. Također će biti prikladno u ljetnoj kuhinji ili u vinskom podrumu, na mjestima gdje je potreban dodatni izvor topline.

Interijer ljetnog dvorišta u talijanskom stilu

Šarmantan dizajn interijera spavaće sobe u talijanskom stilu

Rimske zavjese

Takve zavjese savršeno se uklapaju u moderan interijer. Dolaze u raznim bojama i s ogromnim brojem uzoraka. Čak i okorjeli minimalist može pronaći pravu opciju.

Prekrasan dizajn interijera dnevnog boravka u talijanskom stilu

Šik dizajn interijera blagovaonice u talijanskom stilu

Čempres

Ne zaboravite na vanjštinu. Svakako, formalni talijanski vrtovi mogu biti vrlo impresivni, ali malo je vjerojatno da će se uklopiti u dvorište. Ali čempresi, poredani u nizu, bit će korisni. Oni mogu poslužiti kao razdjelnik između dvorišta zbog svoje visine i bujnosti. A postavljeni sa strane ulaznih vrata, oni će dodati malo teatralnosti.

Dekoracija terase u talijanskom stilu

Prekrasna dekoracija terase u talijanskom stilu

Biljke na ulazu

Klasici dizajna

Neki trendovi nikad ne izlaze iz mode. Na primjer, toskanske drvene stolice izumljene su još u doba renesanse, ali još uvijek su prikladne. Još jedna sigurna oklada je klasični talijanski mozaik u kupaonici.

Zidni mozaik u unutrašnjosti kupaonice

Zanimljiv interijer: Zašto je talijanski stil za dom toliko popularan odgovori antagonista AZ i AZ

Ocijenite članak
( Još nema ocjena )
Dodajte komentare

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: