Kako stvoriti remek-djelo: Intervju talijanske dizajnerice Cristine Celestino

Cristina Celestino na klupi među biljkama

Portret Cristine Celestino

Cristina Celestino arhitektica, usredotočena na dizajn interijera nakon što je diplomirala na Sveučilištu u Veneciji. Značajka njezina dizajna meke, tanke i skladne linije.

Surađuje s mnogim tvrtkama, a također posjeduje i vlastiti brend za. Njezine kreacije uvrštene su u stalni postav izložbe u vezi s oceanom. Cristina Celestino poznata je ne samo u Italiji, već i širom svijeta.

Cristina Celestino: tekstura u obliku perja

Dio velikog posla

Celestino surađuje s nekoliko tvrtki. Ona je kreativna direktorica za Asa i debitirala je s njima na Asa 2023, predstavljajući asa neobičnu teksturiranu pločicu. Ova mješavina keramičkih i porculanskih mozaika Celestino inspirirana je ptičjim perjem neobičnih oblika i boja.

Posebno za marku Amaina, Christina je stvorila dijalog između tradicionalne zanatske vještine i suvremene kreativnosti koja je sposobna zadovoljiti trenutne zahtjeve tržišta. Tijekom Interneta dizajner je dao kratki intervju.

Dopisnik: Kako ste započeli suradnju s NASA-om? Koji koncept stoji iza proizvoda koji ste stvorili?

Već sam radio s Amaphi, pokrećući novi projekt iz Amaphi, Amaphi, koji je razvijen u suradnji s majstorom keramike Amaphi. Fascinirala me ne samo keramika kao materijal, već i povijest gradova komune nove.

Moj posjet u lipnju prošle godine bio je uzbudljiv jer sam vidio ogroman potencijal u smislu proizvodnje i ukrašavanja. Bio sam potpuno zadivljen kako se tekući materijal pretvara u čvrstu pločicu. To je tako nevjerojatan proces interakcije tehničkih inovacija i tradicionalnih rituala!

Otvaranje peći nakon pečenja sakramentalni je trenutak u životu keramičara, jer ovdje postaje jasno koliko će proizvod ispasti dobar. Bila sam tako uzbuđena što sam se mogla pridružiti ovoj tvrtki kao dizajnerica i stvoriti vlastiti projekt sa svojom filozofijom i razmišljanjem.

Pogledajte sličan dizajn: Sklopivi stolovi pažljivo osmišljen sastav funkcionalnosti i pozitivne estetske percepcije

Cristina Celestino: ukrasne pločice u obliku perja

Prikaz pločica Cristine Celestino

Dopisnik: Koja je misija vašeg brenda, za koji morate upravljati svim fazama proizvoda, od dizajna do promocije i marketinga?

Eksperimentiranje. Želim to nastaviti raditi sa svojim vlastiti brend, jer je zabavno.

Dopisnik: Po obrazovanju ste arhitekt. Kako je nastao dizajn?

Prebacila sam se s urbane arhitekture na dizajn. Radije radim na dizajnu jer osjećam da je to moje. Čak i proučavajući arhitekturu, uvijek sam gledao interijere velikih arhitekata.

Svaki dizajner ima svoj pristup projektu. Da, to se razvija s vremenom, ali mislim da je to više osobna sklonost. S godinama postajete svjesniji kako i što učiniti i ostajete vjerni svojim osjećajima.

Moja metoda je kombinacija znanja stečenog tijekom studija, razumijevanja što je lijepa stvar i emocionalne percepcije proizvoda.

Cristina Celestino: dizajn namještaja od drveta

Još jedan proizvod Cristine Celestino

Dopisnik: Postoji li netko tko vas nadahnjuje da nastavite raditi stvari na isti način?

Mnogi me nadahnjuju. Na primjer, jako mi se sviđa način na koji se vidi kako se vidi. Njegov dizajn uvijek odgovara specifičnim potrebama prostora i vremena u kojem je dizajniran.

Cristine Celestino: vaze s uzorkom perja

Gotov proizvod s uzorkom

Dopisnik: Ako vaša djela imaju skrivenu poruku?

Vjerojatno je vrlo arogantno misliti da ideju možete prenijeti proizvodom. Nadam se samo da će oni koji su privučeni estetskom komponentom gizmoa imati neke uspomene povezane s njom.

Cristina Celestino: ogledalo uz more

Ogledalo koje je dizajnirao Celestino

Dopisnik: Koje ćete proizvode predstaviti na iPhoneu, osim mozaičnih pločica?

Imam nekoliko proizvoda za razne tvrtke. Radit ću s Iphineom, mladom tvrtkom iz Brianza za koju sam dizajnirao kolekciju tepiha. Također sam dizajnirala kolekciju od pet staklenih proizvoda od asa posebno za Asa.

Cristina Celestino: dvije mogućnosti dizajna zrcala

Kolekcija Cristina Celestino

Je li vas ovaj intervju nadahnuo? Sviđa mi se!

Zanimljiv interijer: Kalifornijska robna marka: sloboda u mislima i kretanju

Ocijenite članak
( Još nema ocjena )
Dodajte komentare

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: