Svi aspekti Starog grada Jeruzalema u zbirci stolova Ezrija Tarazija

Neobičan stol Ezrija Tarazija

Izraelski dizajner Ezri Tarazi dizajnirao je kolekciju stolova koji odražavaju kulturno, povijesno i zemljopisno bogatstvo Jeruzalema.

Sklopivi stol Ezri Tarazi

Radna ploča svakog od njih prati obrise Starog grada ograđenog zidinama. To je najstarije područje Jeruzalema i danas je dio UNESCO-ve Svjetske baštine. Stolovi komuniciraju informacije o ovom jedinstvenom mjestu kroz oblike i materijale koji čine njihovu strukturu.

Površina Interneta sastoji se od 20 segmenata koji simboliziraju Ključne značajke starog grada. Dijelovi su izrađeni od različitih materijala uključujući kožu, staklo, keramiku i bakar. Kako bi prenio bit teške geopolitičke situacije u svojoj domovini, Tarazi je napravio kliznu ploču stola.

Limeta zelena površina stola Ezri Tarazi

Countertop of Continental sastoji se od nekoliko ploča s uzorkom izrađenih od metala i prekrivenih staklom. Oni su slojeviti, presijecani, prikazujući promjene u urbanoj topografiji. Sami paneli kopiraju stvarno postojeće prozore i vrata koje je dizajner vidio na ulicama Jeruzalema.

Sivi stol Ezri Tarazi

Stolna tablica u potpunosti je izrađena od oksidiranog željeza. Njegova je struktura apstraktna interpretacija karte Starog grada. Baza stola je uža od vrha, i unatoč čvrstom izgledu, težak je samo 15 kilograma.

Eklekticizam na stolu Ezrija Tarazija

Mnogo okruglih zdjela umetnuto je u metalni countertop na Internetu. Izrađene su od gline pomiješane sa zemljom koja je dopremljena s mjesta iskopavanja na području hramske gore-jedne od glavnih znamenitosti Jeruzalema.

Crni stol Ezri Tarazi

Pogledajte sličan dizajn: Grafička serija Christo Dagorov: nadrealne priče s usana nacrtanih olovkom

Voronoijev dijagram je metoda matematičkog izračuna koja uključuje podjelu ravnine na područja s mnogo točaka što je moguće bliže referentnoj točki tog područja.

Svakako, definicija zvuči prilično komplicirano za neupućenu osobu. Na ovaj ili onaj način, računalna grafika koja koristi particiju Voronoi pomogla je Ezriju Taraziju da razvije dizajn stola, koji je dobio odgovarajuće ime-televizija. Zamršena preplitanja polimernih struktura simboliziraju budući rast jeruzalemske populacije.

Posuđe na stolu Ezri Tarazi

Astrologija isklesan iz Jeruzalemskog kamena. To je porozna, vapnenačka stijena koja se lako obrađuje. Glatka ploča stola je monolitna ploča s koje su mehanički odsječene sve nepravilnosti. Potporna struktura izrađena je tradicionalnom tehnologijom-ručnim rezbarenjem stijene.

Stol s nogama Ezrija Tarazija

Neobičan stol Ezrija Tarazija

Active je izrađen od orahovog drveta zalijepljenog u dva sloja. Namijenjen je vizualizaciji običaja ispijanja kave uz dobru glazbu usvojenu među arapskim stanovništvom Jeruzalema.

Na radnoj površini izrezano je 12 okruglih udubljenja za šalice kave i još jedno za Turke. Kad bakreno dno čaše stane u utor, električni krug se zatvara i reproducira se zvuk jednog glazbenog instrumenta. Na taj način sudionici ceremonije kave mogu sudjelovati u stvaranju vlastite melodije.

Figurirani stol Ezrija Tarazija

Drvena ploča stola Ezri Tarazi

Čaše na stolu Ezrija Tarazija

Interaktivni stol za iPhone dolazi u kompletu s kamerom i projektorom. Laserska slika karte Starog grada projicira se na radnu površinu iznad koje je fiksiran trodimenzionalni senzor koji bilježi kretanje predmeta u okolnom prostoru. Vrijedno je mahnuti rukom-i slika se obnavlja, stvarajući novu shemu. Ovaj mehanizam simbolizira dinamiku grada koja je pod stalnim utjecajem različitih ljudskih čimbenika.

Ploče ugrađene u stol Ezrija Tarazija

Table of carpenter simulira kartu iskopavanja koja se redovito održavaju u blizini Starog grada. Obično ih pokreću razne političke i vjerske organizacije. Stol dočarava sumornu futurističku sliku koja prikazuje gradove koje su ljudi napustili.

Ugrađena pločica za aparat za kavu Ezri Tarazi

Svih 9 tarazijevih stolova već je predstavljeno u jeruzalemskom muzeju "Davidov toranj" u sklopu izložbe na Internetu. Dakle, do kraja prosinca ove godine svi imaju priliku samostalno procijeniti jedinstvenost djela izraelskog dizajnera.

Zanimljiv interijer: Izražajna grafika jednostavnih linija: prekrasan stolić za kavu Jona Tagakija

Ocijenite članak
( Još nema ocjena )
Dodajte komentare

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: