Svi aspekti neraspadljivog stila 70-ih za moderne interijere

Dnevni boravak u modernom stilu

Moglo bi se reći da su 70-e odavno dio povijesti i zaboraviti na njih. Ali teško da bi itko tvrdio da je njihov doprinos arhitekturi, dizajnu i umjetnosti jednostavno neprocjenjiv. Velike 70-e bile su doba samoizražavanja i jarkih boja, neobičnih materijala i grafičkih otisaka.

I danas se ti ideali vraćaju u novom ruhu, utjelovljujući se u interijerima širom svijeta, ali posebno u Miamiju, gdje je neo-stil 70-ih jednostavno preuzeo vlast nad gradom.

Bulevar Biscane sa svojim brojnim vintage trgovinama ima ozbiljan utjecaj na formiranje estetskih sklonosti stanovnika Miamija.

Ovo je mjesto postalo pravi raj za lovce na ukrase i interijere u stilu 70-ih. Takve su stvari vrlo tražene u jednom od najbogatijih gradova u Americi, ali u modernoj, luksuznijoj interpretaciji.

Nova slika 70-ih u unutrašnjosti odlikuje se čistoćom linija, bogatstvom tekstura i prisutnošću geometrijskih uzoraka — a sve je to u najkvalitetnijem materijalnom dizajnu.

Hodnik u modernom stilu

Jedan od nedavnih razvoja londonskog ureda za IAS je projekt uređenja stana na plaži u Miamiju. Vlasnik apartmana vidio je unutrašnjost svog doma luksuznom i modernom, sa suptilnim nagovještajem prisutnosti stila 70-ih.

Pogledajte sličan dizajn: Kako pažljivo odabrati pločice za kupaonicu ? vječna financijska i estetska kriza

Kako bi ostvarili taj san, dizajneri su napravili više od jednog shopping putovanja na Bulevaru Biskajn, identificirajući kao središnje dijelove tematskog dekora pribor i ogledalo Curtisa Gere.

Otvoreni dnevni boravak u modernom stilu

Svijetli, prigušeni tonovi povezuju unutrašnjost s pješčanim plažama Miamija, dok mješavina teksturiranih materijala-antilop, ovčja koža i konjska dlaka-obogaćuje dekor i čini ga respektabilnijim.

Krom, aluminij i lakirane površine donose željeni sjaj ovom višeznačnom ukrasu, dok geometrijski ukrasi, futuristička rasvjetna tijela i kontrastni Tekstil ističu njegovu pripadnost stilu 70-ih, čak i ako je znatno moderniziran. Fotoposteri ikona ere-Tvigi, David Boui i drugi-služe istoj svrsi.

Interijer s ležaljkom i ogledalom u modernom stilu

Stil 70-ih oduvijek je imao obožavatelje i protivnike, ali njegovo kolorističko bogatstvo nitko ne osporava: za svaku bezizražajnu zemljanu nijansu postojao je svijetli ekvivalent. Najmoderniji među njima bili su bogata zelena, tirkizna, sunčano žuta, narančasta i smeđa.

Bijela se univerzalno koristila za stvaranje pozadine i naglašavanje najspektakularnijih elemenata. Rasvjetni uređaji postali su tako skulpturalni i samodostatni prvi put u povijesti.

U 70-ima su se pojavile kultne lava svjetiljke, lučne podne svjetiljke i svjetiljke u obliku bijelih kuglica. Pretenciozni, najbizarniji komadi namještaja trebali bi biti izbor onih koji sanjaju o ponovnom stvaranju Neo-stila 70-ih u svom životnom prostoru.

Zanimljiv interijer: Svemirski stil u dizajnu interijera – fotografije kreativnih ideja

Ocijenite članak
( Još nema ocjena )
Dodajte komentare

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: