Profesionalna kreativnost dizajnera i zanimljivog čovjeka Andrije Blovelta

Andrija Blovelt-originalni dizajn Naslovnica

Dok je radio u dizajnerskom studiju centra za umjetnost šetača u Minneapolisu, Andrija Blovelt istaknuo se kao jedna od najutjecajnijih američkih ličnosti u grafičkom dizajnu, kao praktični profesionalac i kreativni direktor odgovoran za pokretanje drugih zanimljivih projekata.

Dizajnerska umjetnost već neko vrijeme igra presudnu ulogu u razvoju ove institucije. Svaki aspekt njegovog poslovanja, od izložbi do odnosa s vanjskim organizacijama, koordinira dizajnerski studio pod vodstvom Blovelta.

Grafički dizajner Andrija Blovelt

Pogledajte sličan dizajn: Zinnije iz svemira: eksperimentalni staklenik na ISS-u oduševljava prvim cvjetovima

Ona se vidi kao uzor. Studio je osvojio više od 50 nagrada, a nominiran je 2001. godine za nagradu za inovaciju Aina. Vodeći tim od šest dizajnera, četiri urednika i nekoliko asistenata, Andrija Blovelt i dalje je zadužen za sve, od izdavanja kataloga izložbi do tiskanja mjesečnih kalendara i pozivnica.

Izvorno djelo Andrije Blovelta

Kreativni tim često surađuje sa stručnjacima iz različitih područja, posebno s Matejem Carterom, poznatim tipografom čiji je font za umjetnost stvoren posebno za umjetnički centar ne samo popularan među profesionalnim izdavačima zbog zanimljivog pisanja i čitljivosti, već se smatra i jednim od najinovativnijih fontova 90-ih.

Trenutno obnaša dužnost voditelja muzeja umjetnosti Cranbrook u Bloomfield Hillsu u Michiganu.

Zanimljiv interijer: Redatelj slike, svjetla i zvuka Robert Vilson

Ocijenite članak
( Još nema ocjena )
Dodajte komentare

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: