Pod užarenim zrakama, među pijeskom Afrike

Biljka u prekrasnom loncu

Zelena boja u smeđoj žardinjeri

Dizajneri u Africi imaju svoje stavove o uređenju interijera. Za većinu nas to nije baš uobičajeno, više se držimo europskih ukusa nego afričkih. To može objasniti da ne žele svi posjetiti rasuti pijesak ovog kontinenta.

Ali uopće ne iznenađuje činjenica da u našim domovima ima puno biljaka koje potječu s ovih mjesta. Stoga nije teško izgraditi komad vruće Afrike kod kuće. Treba samo odabrati pravu sadilicu i set biljaka.

Biljke

Kanarski Datum-pripada rodu palmi, kojih na ovom kontinentu jednostavno ima u izobilju. U ovoj klimi palme pružaju ne samo spasonosnu hladovinu, već i hranu i građevinski materijal. Datumi se dobro slažu kod kuće i podsjećaju na prekrasnu Afriku.

Pogledajte sličan dizajn: 10 jedinstvenih ukrasnih akcenta koji mogu transformirati vaš interijer

Grimizno drvo — nekada se moglo vidjeti u gotovo svakom domu, jer se koristilo u ljekovite svrhe. A njegova domovina je poznata Afrika. Grimizno je i sada čest gost naših prozorskih klupica, brzo raste, nije ćudljiv i, štoviše, rado će vam pomoći da se riješite prehlade.

Clivia Vermilion — ima snažan rizom i prekrasnu bazalnu rozetu lišća. Može zauzeti jedno od glavnih mjesta u sastavu zbog svog prekrasnog cvjetanja bujnim zvonima. U njezi je nepretenciozan i podnosi sjenčanje.

Klorofitum Crested-poznat svima, brzo se razmnožava i za to nije potreban poseban napor. Uz pravilnu njegu, oduševit će vas svojim dugim i uskim, padajućim lišćem. Čak i početnici u svijetu cvjećarstva mogu ga vrlo lako uzgajati.

Vrhunac cijelog sastava je da sve biljke imaju isti oblik krune.

Sadilica

Kao žardinjere potrebno je odabrati keramičku posudu, svijetle boje žardinjera savršeno će se uskladiti s bujnim zelenilom. Na jednoj od fotografija možete vidjeti primjer takve kombinacije.

Zanimljiv interijer: Zapanjujuća ljepota otočića zelenila u staklenim terarijima-gutljaj divljih životinja s interneta

Ocijenite članak
( Još nema ocjena )
Dodajte komentare

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: