Autorska egzotika iz Afrike na Londonskom festivalu dizajna

Izložba Galerija u Londonu

Dobrodošli čitatelji muzeja dizajna i predlažemo da se svi malo odmorite od rafiniranih djela europskih autora.

Izložbena galerija Amapa nalazi se na gornjem katu trgovine dizajnerskih stvari za interijer Amapa u Chelseaju, a tijekom Londonskog festivala dizajna ispod svojih svodova postavlja sveobuhvatan prikaz suvremenog namještaja, rasvjetnih tijela, tekstila i keramike vodećih dizajnera afričkog kontinenta.

Svi eksponati zrače protocima energije i vitalnosti svojstvenim djelima suvremenog dizajna i narodnih zanata Afrike.

U paviljonima se nalazi ručno sastavljeni namještaj šeika Dialla iz Malija, Hamed Outtara iz Burkine Faso stolice izrađene od metalnih materijala koji se mogu reciklirati, rasvjetna tijela johannesburškog Brenda Opacia& Aipaina, ukrasna keramika iz aipaina iz rta i kućni tekstil iz Aipaina iz Malija.

Izražajna grafika uvijek karakterizira sve eksponate, a moderna estetika dizajna potpuno drugačije tumači stereotipne slike ove osebujne regije svijeta.

Dekorativni jastuci iz Afrike na Londonskom festivalu dizajna

Ograničena serija ukrasnih jastuka, prekrivača i kućnog tekstila izrađenih od tradicionalne bogolan tkanine predstavljena je na izložbi radi pregleda i prodaje.

Zapadnoafrički grafičar Boubacar Dumbia surađivao je s dizajnericom Amaina Rebeccom Hois kako bi razvio jedinstvenu kolekciju crno-bijelog Tekstila.

Vođeni idejom suradnje i međusobnog poštovanja, svi predstavljeni autori u bliskom su međusobnom kontaktu, razmjenjujući znanja i vještine koje su do sada bile poznate isključivo obrtnicima njihove domovine.

Pogledajte sličan dizajn: Ništa ne traje vječno pod mjesecom-filozofski stolić za kavu izrađen od antičkih venecijanskih pilota

Zahvaljujući tome, 16 dizajnera iz Afrike, uz pomoć centra za obuku, Ipasinovi su uspjeli savladati nove smjerove kreativnosti. Prema Rebecci Heuss, međunarodna suradnja i jačanje domaćih veza na afričkom kontinentu od velike su važnosti za budućnost globalne dizajnerske industrije.

Afričke grafičke paviljone kurira kreativni dvojac supružnika Trevin i Julian Mcgoughan.

Trevin je 2003. godine osnovao tvrtku Azipa, promovirajući unutarnje proizvode iz Južne Afrike na globalno tržište i isporučujući ih vodećim trgovačkim lancima.

A 2008. godine par je osnovao trgovačko poduzeće Južni ceh, baveći se prodajom ekskluzivnih predmeta i kolekcionarskih predmeta iz Južne Afrike.

Izložba traje do 20. listopada 2013. u galeriji asa trgovačkog centra asa, 208 Kings Road, London asa 3 5 ASA.

Izložbe iz Afrike na Londonskom festivalu dizajna

Izložbe iz Afrike na Londonskom festivalu dizajna

Izložbe iz Afrike na Londonskom festivalu dizajna

Dizajnerski namještaj-izlošci iz Afrike na Londonskom festivalu dizajna

Izložbe iz Afrike na Londonskom festivalu dizajna

Izložbe iz Afrike na Londonskom festivalu dizajna

Izložbe iz Afrike na Londonskom festivalu dizajna

Izložba iz Afrike na Londonskom festivalu dizajna

Dizajnerska fotelja iz Afrike na Londonskom festivalu dizajna

Izložbe iz Afrike na Londonskom festivalu dizajna

Zanimljiv interijer: Arhitektonska fantastika u REIKJAVIKU

Ocijenite članak
( Još nema ocjena )
Dodajte komentare

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: