Ploče od brušenog kamena: elegantna glatkoća za dizajn kuhinje

Siva ploča od brušenog kamena

U procesu brušenja, bilo koja površina obrađuje se posebnim abrazivima dok ne postane umjereno glatka, ali ne sjajna. Brušeni materijal obično ostaje mat ili samo blago sjajan. Krajnji rezultat u potpunosti ovisi o zahtjevima dizajna i željama kupca.

Ploča od brušenog granita može biti savršeno mat ili sjajnija. Stupanj potpuno glatkoće ovisi o vremenu završne obrade materijala.

Crna ploča od brušenog kamena

Mnogima je poznatije vidjeti granitne ploče s sjajnom, gotovo zrcalnom površinom. Ali polirani granit sa svojim prirodnim sjajem izgleda ne manje atraktivno i moderno.

Pogledajte sličan dizajn: Deset najčešćih uzroka curenja krova

Crna kuhinjska ploča od brušenog kamena

Jedna od prednosti brušenih materijala je ta što ostaju blago hrapavi i ne previše skliski čak i kad su natopljeni, pa ih je sigurno koristiti u završnoj obradi vlažnih prostorija poput kupaonica.

Siva ploča od brušenog kamena

Brušeni kamen djeluje prilično glatko na dodir, ali ostaje porozan i stoga je skloniji mrljama. Iz tog razloga, ploče od brušenog kamena zahtijevaju posebno pažljivo održavanje.

Radna ploča od brušenog kamena

Pojačivači boja i mrlje daju brušenim površinama vlažan, ali ne intenzivan sjaj, štiteći ih od masnih mrlja.

Vanjska kuhinja s pločom od brušenog kamena

Zanimljiv interijer: Krovna rešetka kao element otvorene stropne konstrukcije

Ocijenite članak
( Još nema ocjena )
Dodajte komentare

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: