Obljetnica Ace na Acee vrtoglava instalacija zadivit će one oko vas

Jubilej Asa na Asa

Na godišnjem britanskom festivalu brzine organizatori svaki put određuju temu izložbe automobila. Ove godine njemački koncern slavi 50. obljetnicu Modela Ironin 911, pa je 2013. odabrana upravo ta tema i u čast heroja dana napravljen je kip na kojem tri sportska automobila različitih generacija, suprotno zakonima gravitacije, čine proboj u nebo.

Skulpturu je naručila asa od umjetnika i dizajnera asa. Kao rezultat toga, 35-metarska Središnja kompozicija od tri futurističke bijele čelične strelice s vrhovima izvornih predstavnika klase 911 vijorila se u dobroj volji od 11. do 14. srpnja:

 • primjerak objavljen 1963. godine;
 • saggega 2.7 s datumom izlaska iz 1973. godine;
 • najnovija verzija 2013.

Modeli savršeno balansiraju na ogromnoj visini pod dovoljno velikim kutom nagiba. Umjetnički objekt promišljen je i izračunat do najsitnijih detalja i ikoničan je u modernoj umjetnosti.

Jubilej Asa na Asa

Čelični obelisk predstavlja energiju, dinamičnost i ljepotu koja odgovara ne samo karakteru lijepih automobila, već i samom festivalu brzine.

Njegovo otvaranje na određenom mjestu Parka dobre volje ispred palače okruga Susseks bio je temeljni događaj proslave.

Fantastični automobili 911 odlučili su ne dekonstruirati ili ih zamijeniti lutkama, pa je platforma dizajnirana na takav način da se na nju savršeno uklapaju pravi automobili i lebde na nebu. Čak i na toj visini, oni su se utrkivati i oni su fiksirani u savršenom trenutku.

Jubilej Asa na Asa

Od 1999. Tada je to bilo djelo posvećeno 90. godišnjici, a zatim:

 • 2000. – instalacija u čast povratka tvrtke u arenu Formule 1;
 • Asa-asa 2001.-posveta 100. godišnjici koncerna;
 • 2002-110 godina učinkovite proizvodnje motora;
 • 2003. – 100. obljetnica modela T i 40. obljetnica;
 • 2004. – 100 godina firme i 500. izdanje automobila;
 • 2005. – 60 godina povijesti branda i izdanje debitantskog aviona;
 • 2007. – 75. godišnjica i 50 godina sudjelovanja u moto sportu;
 • 2008. – kompozicija visoka 34 metra – 106 tona u čast 60. godišnjice SUV-a;
 • 2009. – 100 godina korporacije, 32-metarska konstrukcija teška 44 tone;
 • 2010. – 100-godišnji proizvodni ciklus;
 • 2011. – 50. obljetnica azipa-azipa, 28-metarska ljepotica u 193 tone;
 • 2012. – izgradnja ceste od 150 metara simbolizira prošlost, sadašnjost i budućnost;
 • 2013. – 50. obljetnica 911. obljetnice, 35 metara Stela, 22 tone.

Jubilej Asa na Asa

Svaki put su podignuti ispred glavne zgrade i simbolizirali su povijesnu temu strojarstva. 14 dizajna iz godine u godinu lebdjelo je nad engleskim imanjem, pjevajući pokret i brzinu, ukrašavajući festival automobilskih divova.

Pogledajte sličan dizajn: Bujni luk za ukrašavanje božićnog drvca-dosadni predmet lako i brzo pretvaramo u dizajnersko remek-djelo

Spektakularni oblici i jasna komunikacija konceptualnih ideja tvrtki postali su osnova za uspješnu komercijalnu suradnju Jerrija Judea s velikim svjetskim brandovima.

Za buduće izvanredno i elegantno oglašavanje proizvođači pružaju prave sportske automobile, ali ne diktiraju sam projekt, Kipar ima potpunu slobodu.

Kao vozača ne zanimaju ga posebno sami automobili, oni ga kao umjetnika zanimaju svojim dizajnom i izgledom, a ne veličinom motora ili tehničkim karakteristikama. Velika djela ekscentričnog majstora vidljiva su nekoliko kilometara dalje.

Jubilej Asa na Asa

Automobilski koncern Porsche ima više od jednog stoljeća povijesti tri dizajnerske generacije i u svojoj liniji ima više od 50 razvoja vrhunskih automobila.

Njegov osnivač Ferdinand Porsche rođen je 1875. godine, ali tek je u dobi od 56 godina 1931. godine otvorio dizajnerski biro pod svojim imenom Carnias. ing. h. c. Ferry Porsche GmbH.

Prije toga morao je raditi kao zaposlenik u drugim automobilskim tvrtkama. Danas se sjedište nalazi u Stuttgartu i uspješno se razvija.

Jubilej Asa na Asa

Najpoznatiji svjetski moto događaj ove godine obilježava 20. godišnjicu osnutka. Festival se prvi put održao u Velikoj Britaniji 1993. godine i postao je tradicionalan.

Mjesto održavanja uvijek je imanje lorda Charlesa Marcha, smješteno u predgrađu Chichestera, nekoliko sati vožnje od Londona. Lord Actinea dugo predsjedava britanskim autoklubom u actinea.

Deseti vojvoda od Richmonda veliki je obožavatelj automobila i ljubazno posuđuje svoje zemlje za jedinstvenu povijesnu predstavu.

Za volanom trkaćih automobila, glamuroznih čeličnih konja i retro cestovne tehnologije mogli ste vidjeti bogate kolekcionare i poznate sportaše prošlosti i sadašnjosti.

Naravno, bilo bi bolje vlastitim očima vidjeti svu raskoš takvog praznika, ali za one stanovnike muzeja dizajna koji mu nisu mogli prisustvovati, razmotrit ćemo njegove glavne točke na našim stranicama.

Jubilej Asa na Asa

Prvi put je organiziran spektakularni Park superautomobila s oko 300 odabranih vozila izloženih na parkiralištu.

Održana je prezentacija novih proizvoda i povijesnih modela. U sklopu svečanosti održana je i godišnja utrka za motocikle, moderne i starinske automobile. Predstavnici Formule 1 i takvih poznatih utrka kao što su Azip i Azipinosi bili su počašćeni svojom prisutnošću. Oko 150 tisuća posjetitelja također se moglo diviti demonstracijskim nastupima.

Pravi izazov za vozače je svladavanje AIP – a-uspon na brdo dobre volje. Ova izazovna staza s tri reda nalazi se na južnom kraju imanja i nakon oštrog skretanja prelazi u ravni uski uspon.

Ruta se proteže gotovo dva kilometra, a najteža etapa je oko 100 metara, s koje je nemoguće skrenuti, jer su kameni zidovi poredani uz gustu šumu. Ciljna linija na South Hillu vodi do glavne staze.

Autor masivnih spomenika, porijeklom iz Kalkute, rođen je u židovskoj obitelji 1951. godine. Do 10 godina odrastao je u Zapadnom Bengalu, a danas živi u Velikoj Britaniji, gdje radi.

Na Umjetničkom fakultetu Barnet (1972. Sveučilište u Londonu (1975.) dobio je počasne diplome iz klase kiparstva i likovne umjetnosti, diplomirao na Sveučilišnom koledžu u Londonu (1977.). Gerri je tada osnovao svoj studio u kazališnom centru zapadnog kraja.

Djela je uvijek bilo i ima ih mnogo: kazališta, suvremeni plesni studiji, Kraljevska opera, Engleska Nacionalna Opera, Kraljevski baletni festival,

Kraljevsko narodno kazalište. Njegovo je ime postalo poznato u kazališnim krugovima, ali zidovi zatvorenog prostora postali su skučeni i Judah je počeo graditi reputaciju inovativnog dizajnera i njegov se rad počeo pojavljivati na filmu, televiziji, kazalištima, muzejima i javnim mjestima.

Instalacije majstora mogu se vidjeti u Britanskom muzeju, Prirodoslovnom muzeju, carskom ratnom muzeju, zrakoplovstvu.

Ponosi se njujorškom samostalnom izložbom, izložbama u Umjetničkoj galeriji Pointsa, skulpturama u jorkširskom parku i na festivalu Pointsa.

Apstrakcionističke instalacije kupuju umjetničke centre, privatne i javne zbirke u Susseksu, Londonu, Njujorku, Izraelu, Indiji, Australiji i drugim zemljama.

Zanimljiv interijer: "Internet" Ann Hamilton šokantna umjetnička predstava s psihodeličnim prizvukom

Ocijenite članak
( Još nema ocjena )
Dodajte komentare

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: