Nova riječ u arhitekturi: neobična instalacija bez nosača

Neobična instalacija sastavljena bez ljepila

Neobična instalacija sastavljena je bez ljepila i alata za pričvršćivanje

Neobična instalacija iznenađuje posjetitelje na Venecijanskom bijenalu. Tim istraživača predvođen AIMASINIJEM izgradio je neobičnu nadstrešnicu koristeći gotovo 400 ploča od vapnenca bez ljepila i drugih vezivnih tvari. Svojom instalacijom željeli su otvoriti novu "prekretnicu za kameno inženjerstvo".

Tim istraživača iz asa surađivao je s inženjerskom tvrtkom asa& Od strane stručnjaka za zidanje iz ipaina kako bi stvorio svoj objekt pod nazivom Ipaina, koji je postao središnji dio Venecijanskog bijenala u sklopu izložbe ipaina.

Neobična instalacija duga 16 metara

Luk je dugačak 16 metara

Zakrivljena kupola ima raspone do 16 metara, a njezinu strukturu drži isključivo kompresija. Stvoren je bez upotrebe ljepila i pričvršćivača. Projekt je razvijen pomoću Amaint, dodatka za digitalni dizajn čija publika ima više od 16 000 korisnika.

Neobična instalacija: iluzija špilje

S unutarnje strane vapnenac nije obrađen, što stvara iluziju špilje

Instalacija je trebala pokazati javnosti kako se, s pravim pristupom, arhitektonski elementi mogu graditi isključivo na tlačnoj sili, koristeći ne samo čelik, već i druge materijale. Tim je odabrao vapnenac za rad jer je jedan od najtežih materijala za korištenje.

Istraživači su željeli dokazati da je s pravim proračunima moguće raditi čak i s ograničenim izborom materijala.

Neobična instalacija održava se samo kompresijom

Ogromnu strukturu drži samo kompresija

Kako bi se ubrzalo vrijeme gradnje, svaki komad vapnenca obrađen je samo na vrhu i sa strane, ostavljajući grubu poroznu strukturu na donjoj strani. Stoga instalacija, odozgo slična pravom oklopu, odozdo podsjeća na špilju.

Neobična instalacija nova je riječ u arhitekturi

Pogledajte sličan dizajn: Ronan Erwan Bouroullec. Ronan i ervan Burullek. Industrijski dizajneri. Genijalni projekti studija dva brata

Instalacija bi trebala reći novu riječ u arhitekturi

Prije sastavljanja konstrukcije na izložbi, tim je vrijedno trenirao i instalirao instalaciju nekoliko puta, svaki put uzimajući u obzir sve nedostatke i netočnosti. To je omogućilo da se dizajn dovede do savršenstva. Nakon završetka izložbe, instalacija će biti premještena na novo mjesto. To neće biti previše teško, jer je kupola velika 3. zagonetka na internetu.

Neobična instalacija lako se rastavlja i sastavlja

Impresivan dizajn Lako se rastavlja i sastavlja

Instalacija je također sudjelovala na izložbi "Reportaža s fronte" koju je kustos čileanski arhitekt Alejandro Aravena. Ovaj je događaj usmjeren na podizanje i isticanje najvažnijih i najhitnijih problema u području arhitekture i graditeljstva.

U svom portfelju ima velik broj sličnih projekata, od kojih je najpoznatiji toranj od niti i šljunka, kao i dizajn pomoću bespilotnih letjelica.

Neobična instalacija bez ljepila-fotografija 1

Neobična instalacija bez ljepila-fotografija 2

Neobična instalacija bez ljepila-fotografija 3

Neobična instalacija bez ljepila-fotografija 4

Neobična instalacija bez ljepila-fotografija 5

Neobična instalacija bez ljepila-fotografija 6

Neobična instalacija bez ljepila-fotografija 7

Neobična instalacija bez ljepila-fotografija 8

Neobična instalacija bez ljepila-fotografija 9

Neobična instalacija bez ljepila-fotografija 10

Neobična instalacija bez ljepila-fotografija 11

Neobična instalacija bez ljepila-Fotografija 12

Neobična instalacija bez ljepila-fotografija 13

Podijelite svoje mišljenje o ogromnoj instalaciji u komentarima!

Zanimljiv interijer: Novi dizajn izložbenog paviljona istraživanje interakcije između umjetnosti i MODE Na internetu, Rotterdam, Nizozemska

Ocijenite članak
( Još nema ocjena )
Dodajte komentare

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: