Kuće na pilonima u vječnoj borbi protiv gravitacije

Kuća u šumi na stupovima

Jedna definicija pilona opisuje ga kao posebnu vrstu tankog stupa koji podupire zgradu koja se uzdiže iznad razine tla. Kuće izgrađene pomoću stupova vizualno izgledaju lakše od onih podignutih na temeljima. Osim toga, slobodni prostor koji nastaje između stupova proširuje mogućnosti planiranja.

Pred nama je udžbenički primjer kuće na pilonima-Vila Savoj Le Corbusier u blizini Pariza. Nekoliko automobila slobodno je smješteno ispod njegovog stambenog poda podignutog iznad tla.

Bijela kuća na stupovima

Pogledajte sličan dizajn: Male tajne drvenih podova ? kako pravilno instalirati i pravilno brinuti

Kuće na stupovima mogu se uzdići ne samo iznad zemlje, već i iznad površine rezervoara. Ova se praksa prakticirala stoljećima: narodi koji su živjeli u obalnim područjima dugo su gradili stanove koristeći pilote i pilone.

Kuća s pilonima na vodi

Piloni su stupovi koji zamjenjuju masivne linearne strukture, pa njihova upotreba umjesto temelja ima manji utjecaj na topografiju područja. Kuća dodiruje tlo u samo nekoliko točaka.

Ljetnikovac na stupovima

Piloni su obično ugrađeni u predviđenu shemu strukture i arhitektonski kontekst s ciljem stvaranja cjelovitog, uravnoteženog dizajna. Na primjer, piloni određene boje i debljine mogu se pomiješati s okolnim šumskim terenom i otopiti u raznim drvenastim deblima.

Vanjski dio kuće na stupovima

Zanimljiv interijer: Kućni lift: prikladan uređaj za sve prigode

Ocijenite članak
( Još nema ocjena )
Dodajte komentare

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: