Kućni lift: prikladan uređaj za sve prigode

Metalni lift za kuću

Izvorno su kuhinjska dizala bila višeslojni uređaji za podizanje koji su pomogli konobarima i sluškinjama velikih hotela da poslužuju goste tijekom obroka. Stekli su široku popularnost pod Thomasom Jeffersonom.

Kasnije su kuhinjska dizala postala mnogo manja i počela su se koristiti u privatnim kućanstvima. Kretali su se gore-dolje unutar posebnih osovina pomoću sustava užadi i remenica. U 20-ima mehanizmi za podizanje kuhinjskih dizala počeli su biti opremljeni električnim motorima.

Kuhinjska dizala mogu donijeti hranu u blagovaonicu, spustiti kunalje u praonicu kunalja i u principu premjestiti sve predmete s poda na pod. Općenito, osovina dizala nalazi se unutar ormara s jednim ili dva ljuljačka vrata, uređena u istom stilu kao i cijeli namještaj prostorije.

Lift između katova u kući

Kuhinjska dizala bila su spas za domaćice u vrijeme kada hladnjaci još nisu bili izumljeni. Pokvarljiva hrana bila je pohranjena u podrumu, a žene su se morale spuštati i penjati strmim ljestvama, noseći teške košare, nekoliko puta dnevno. Naravno, dizalo ih je poštedjelo te gnjavaže. Zidna kuka na koju je bačena petlja užeta može se koristiti za držanje dizala s ručnim mehanizmom na mjestu.

Pogledajte sličan dizajn: Podovi od linoleuma. Primjeri fotografija

Drvena konstrukcija kućnog dizala

Kuhinjsko dizalo sasvim će se nositi s dovođenjem kofera u sobe za goste iz predvorja ispod.

Drvena dizalica za kuću

Ovaj podrum je krajnja točka kretanja kuhinjskog dizala. Integrirani amortizeri u podnožju dizala jamče meko slijetanje.

Ugrađeni lift u kući

Ne izgledaju svi kuhinjski Liftovi poput antiknih ormarića iz 19. stoljeća. Na primjer, ovaj elegantni komad ima aluminijske police i elegantna vrata u električnoj boji.

Kabinet za podizanje u unutrašnjosti

Sretni stanovnici ove kućice na drvetu uživaju u svim blagodatima svog ne baš kuhinjskog dizala, štedeći vrijeme trčeći niz stepenice s kolačićima i ostalim osnovnim potrepštinama.

Uže kao lift

Prije nego što se odlučite za ugradnju kuhinjskog dizala u kuću, morate biti sigurni da to dopuštaju lokalni građevinski propisi. Tijekom požara vatra se brzinom munje širi vertikalnim konstrukcijama, tako da svi dijelovi dizala moraju biti izrađeni od teško zapaljivih materijala.

Lift iz praonice u kući

Zanimljiv interijer: Popravak kuće u radosti s podesivom barijerom za prašinu

Ocijenite članak
( Još nema ocjena )
Dodajte komentare

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: