Ispunjavanje prostora između trupaca

Zid od trupaca i betona

Brtvljenje praznina je postupak popunjavanja uskih praznina između trupaca hermetičkim sredstvom. Za popunjavanje takvih praznina koriste se i drugi materijali za punjenje.

Prirodni oblik trupca je neujednačen, pa se sve praznine između njih moraju popuniti kako bi se zaštitile od vanjskih čimbenika i parazita. Kao što znate, prostor između postavljenih trupaca također je ostavljen kako bi se omogućilo njihovo širenje i skupljanje s fluktuacijama temperature i vlažnosti.

U procesu izgradnje drvene kuće, trupci se nikada ne postavljaju izravno na gornje dijelove. Prostor za širenje i skupljanje uvijek je osiguran, ispunjen je savitljivim hermetičkim sredstvom.

Drvo u procesu gradnje može se rezati kako bi se dobile kvadratne, ravne površine. U predstavljenoj verziji, ispunjene praznine između trupaca su bijele.

Trupci i beton na zidu

U ovoj su kući popunjene praznine između glatkih, očišćenih trupaca. Materijal za punjenje mora biti vodootporan, dugotrajan i fleksibilan, gdje se može uzeti u obzir širenje i kretanje trupaca.

Pogledajte sličan dizajn: Elegantan i praktičan stol od plemenitog mramora izvrstan je ukras kuće

Dekoracija zidova trupcima i betonom

Ovdje je materijal za punjenje vrlo sličan onome koji je zapečaćen za brtvljenje vrata, prozora i vodovodnih sustava u običnoj kući.

Brtvilo između trupaca

U početku se kao materijal za punjenje koristilo ono što je u blizini bilo slobodno dostupno, poput mješavina mahovine, gline, vuče, blata, slame, biljaka i konjske dlake.

Kuća od trupaca

U modernoj gradnji koriste se silikonski ili poliuretanski materijali za popunjavanje različitih tekstura: tonirani ili obojeni kako bi se poboljšao njihov izgled.

Vrijedno je zapamtiti da je drvo sklono upijanju i isparavanju vlage, pa je korištenje silikonskog brtvila za brtvljenje brvnare prilično rizično. Budući da se isparavanje ispod njegovog sloja neće dogoditi, što će na kraju dovesti do procesa truljenja. Ali poliuretansko brtvilo je vrlo dobro. Nije osjetljiv na ekstremne temperature i otporan je na ultraljubičasto zračenje.

Drvena fasada kuće

Popularnost drvenih kuća iz dana u dan raste, pa zatvaranje praznina između trupaca također postaje hitno pitanje današnjice. Postoji mnogo načina za rješavanje ovog problema.

I stare metode brtvljenja i dalje su relevantne, iako se pojavljuju novi izolacijski materijali. Pretplatite se na ažuriranja kako biste na vrijeme saznali sve vijesti u području moderne gradnje. Bez sumnje, možete odabrati prave opcije za sebe kako biste poboljšali svoj dom. Poklonite sebi dom u kojem je bilo kojoj želji suđeno da se ostvari!

Zanimljiv interijer: Ideje za zoniranje prostora pomoću mini zidova

Ocijenite članak
( Još nema ocjena )
Dodajte komentare

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: