Geometrijski dizajni od dikroičnog stakla s interneta

Neobična konstrukcija od komada stakla iz Interneta

Danas ćemo na stranicama Muzej dizajna govoriti o nevjerojatnim instalacijama dikroičnog stakla umjetnika Chrisa drveta.

Ovo staklo razvili su NASA-ini stručnjaci sredinom prošlog stoljeća i koristilo se u optici za svemirske satelite i zaštitne štitove na svemirskim odijelima astronauta.

Dikroično staklo sadrži mikroskopske slojeve metalnih oksida, što ga čini sposobnim reflektirati određene zrake svjetlosti, a druge propuštati. Zahvaljujući tim svojstvima, Chrisove instalacije dobivaju se prilično šarene i originalne, gdje su istovremeno prisutne sve boje duginog spektra.

Neke su skladbe izrađene u obliku apstraktnih labirinta, ako ih dugo gledate, čini se da se počinju vrtjeti u spiralu-takva je originalna igra svjetlosti.

Kreativna konstrukcija od komada stakla iz Interneta

Chris je diplomirao na Sveučilištu Middleseck i postao dizajner namještaja, a zatim je diplomirao na King ' s College of art, gdje je otkriven njegov prirodni talent za rad sa staklom i lomom svjetlosti uz njegovu pomoć.

Čudesna konstrukcija od komada stakla iz Interneta

Pogledajte sličan dizajn: Element drveta i kamena: 7 zapanjujućih minimalističkih stolova japanskog dizajnera Okija Satoa

Prekrasna konstrukcija od komada stakla iz Acepa

Instalacije darovitog umjetnika najrazličitijeg oblika uvijek su izrađene na drvenom limu i u uspravnom položaju. Na nekim djelima mladog dizajnera staklo odražava samo nekoliko boja u tihim i nježnim bojama, dok na drugima-eksploziju boja i jedinstvenu paletu blistavih boja, poput kaleidoskopa simetrično postavljenih svijetlih naglasaka.

Izvrsna konstrukcija od komada stakla iz Acepa

Nevjerojatan dizajn komada stakla iz Interneta

Svijetla konstrukcija od komada stakla iz Interneta

Možete se samo iznenaditi pedantnim radom prilično mladog Maestra na sastavljanju staklenih labirinta, gdje svako staklo stoji na određenom mjestu i pod pravim kutom, tako da rezultat bude zamršen i jedinstven uzorak.

Neobična konstrukcija od komada stakla iz Interneta

Neusporediva konstrukcija od komada stakla s interneta

Trenutno, Chris drvo živi i radi u okrugu Umpin, koji je poznat u cijelom svijetu, zahvaljujući poznatom Sveučilištu Cambridge. Njegova originalna djela mogu se vidjeti na nacionalnim izložbama, a radi i po posebnim narudžbama za dizajn namještaja i interijera.

Nevjerojatna konstrukcija od komada stakla iz Interneta

2005. Chris je bio u društvu jedanaest umjetnika i dizajnera koji su pozvani da dizajniraju i naruče shemu pokretnih stepenica podzemne željeznice u istočnoj Engleskoj.

Zanimljiv interijer: Divovski snježnobijeli zec divi se mjesecu u Tajvanu

Ocijenite članak
( Još nema ocjena )
Dodajte komentare

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: