10 nevjerojatnih kolekcionarskih projekata u boji na Međunarodnom sajmu u Kini

Neobična rasvjetna tijela iz NASA-e

Ova tema našeg muzeja dizajna vjerojatno će zanimati svakog posjetitelja, a posebno one koji neprestano prate modne trendove u svim područjima: cipele, odjeću, dodatke, interijere itd.d.

A to je zbog činjenice da je posvećena godišnjoj izložbi Ina / Ina, koja predstavlja dizajnerska djela diferencirana u nekoliko desetaka kolekcija iz različitih kategorija (namještaj, rasvjeta, nakit, kućni pribor itd.), kao i njihova prodaja. Treba odmah pojasniti da se ovaj globalni projekt provodi dva puta godišnje: u lipnju se izlošci izlažu u Baselu (Švicarska), a u prosincu-u Miamiju (SAD).

U dane ovog događaja i tihi švicarski i Temperamentni američki gradovi postaju žarišta i dizajnera koji prezentiraju svoja djela, i galerista koji izlažu predmete s poviješću, i kolekcionara koji su došli pokupiti neku rijetku ili zanimljivu izložbu, kao i kritičara, kustosa i novinara.

Ama / ama jedina je među izložbama o dizajnu interijera na kojoj se mogu vidjeti predmeti stvoreni i u 21. i u 20. stoljeću. Ideja o njenom osnivanju pojavila se ne tako davno, 2005. godine, ali ova izložba-prodaja već je uspjela dobiti priznanje u mnogim zemljama: ovdje možete vidjeti radove arhitekata iz SAD-a, Europe, Afrike, Azije, Bliskog istoka.

Na ovoj stranici pozvani ste vidjeti izbor 10 eksponata koji su zanimljivi jer su izrađeni u svijetlim bojama koje podižu raspoloženje i oduševljavaju oko. Štoviše, neki od njih izrađeni su od neočekivanih materijala i na vrlo originalan način, koji se često ne nalaze u običnim interijerima. Osim toga, ova kolekcija sadrži i moderna djela i predmete "s godinama".

Prvi među projektima treba napomenuti neobične svjetiljke izrađene od obojenog stakla. Njihova autorica je beta Laura drvo (Oceanside), koju su čak i najstroži kritičari nazvali dizajnericom budućnosti.

Gotovo svi njezini projekti su svijetli, neočekivani, izvanredni, uvijek sadrže neke nove ideje ili tehnologije. I, naravno, njezin je rad ovdje bio vrlo cijenjen i imenovan među pobjednicima.

I kako bi ovi optimistični lusteri mogli nekoga ostaviti ravnodušnim? Zanimljiva je činjenica da je talentirana autorica prije samo 4 godine diplomirala na Londonskom Kraljevskom koledžu umjetnosti, ali već je uspjela steći brojne obožavatelje.

Neobična rasvjetna tijela iz NASA-e

Treba imati na umu da takva natjecanja u dizajnu interijera za dizajn interijera vrlo često otkrivaju nova imena. Karijera njihovih vlasnika može se naglo povećati ako pravilno iskoristite priliku.

Na primjer, sljedeći rad dvojca mladih arhitekata Sarah Kung i Lovis Caputo (asa, asa) vrlo je osebujan: na prvi pogled, osim zanimljive sheme boja, nećete razumjeti što su predstavili.

Pogledajte sličan dizajn: Bob Borson. Bob Borson. Arhitekt. Intervju o komponentama uspjeha u provessiji

Ispostavilo se da su to stolice izrađene od cementno-pijeska maltera i ekspandiranog polistirena. Treba napomenuti da su mnoga djela ovog kreativnog tandema vrlo specifična i nisu uvijek jasna običnom gledatelju, ali imaju i svoje obožavatelje.

Stolice od cementnog pijeska i polistirenske pjene iz asa i Acea

Kolekcija obojenih predmeta interijera mladog Švedsko-čileanskog dizajnera Antona Alvareza također izgleda vrlo futuristički (NASA). U ovom šarenom sjaju konture stolica, podnih svjetiljki i originalnih polica ne pogađaju se odmah. Ali najupečatljivije je to što je svaki primjerak izrađen od drvenih dijelova prekrivenih nitima.

Izvorni predmeti interijera iz Interneta

Ne treba misliti da su eksponati predstavljeni na A / A-u u potpunosti dizajnerski nalazi. Među njima su poznati i razumljivi predmeti. Na primjer, stolice s potpisom Richarda šume i Sebastiana Ronga (A-i, A-i) koje imaju najjednostavnije oblike.

Ali njihov glavni šarm leži u pozitivnoj boji i grafičkom dizajnu, ručno izrađenom na drvetu breze. Ili indijski stol Mahdavi (Aisias) od mesinga, čiji je originalni stol autor postavio u kvarcnom mozaiku. Sa sigurnošću se može reći da će takvi predmeti zasigurno pronaći praktičnu primjenu u nekom domu ili uredu.

Markirane stolice iz asa i asa

Elegantan i praktičan stol iz Interneta

Kao što je gore spomenuto, na takvim svjetskim izložbama dizajnera interijera, osim modernih djela, predstavljeni su i jedinstveni, gotovo antikni primjerci. Tu spadaju originalne svečane svjetiljke koje podsjećaju na hrpu balona izrađenih od otvorenog mesinganog okvira u koji su umetnuti polirani stakleni elementi.

Njihovi autori Ace-Ace prvi su put predstavili projekt davne 1960. godine. Unatoč impresivnoj dobi, takvi lusteri izgledaju dostojanstveno u naše vrijeme. Također treba napomenuti Elizejske fotelje francuskog dizajnera Pierrea Paulinea (NASA).

Njihovi graciozni oblici, slični otvorenom pupoljku na tankoj stabljici, pojavili su se 1972. godine. Nakon što su prisustvovali mnogim natjecanjima i izložbama, ovi su se proizvodi našli i na As/ as. A ogrebotine i ogrebotine na tvrdim površinama rječito govore o njihovim brojnim potezima.

Blagdanska svjetla iz Ace – Aceason

Elizejske stolice od mesinga iz Interneta

Treba napomenuti još jedan pobjednički rad dizajnera robnih marki na Internetu. Ovaj praktični set namještaja, koji se sastoji od stola i fotelje, koji pripada kolekciji Azipa i podsjeća na Kamp verziju namještaja, u potpunosti je izrađen od aluminija.

Njegove jasne i pažljivo obrađene površine oblikovale su se u vrlo lijepe predmete koji će zasigurno moći ukrasiti neki moderni interijer.

Izvorni stol i fotelja iz Interneta

I još dva upečatljiva modela ušla su u dotičnu kolekciju boja: geometrijska instalacija od stakla i keramike Ettore Sottsassa (Azipa) i zapanjujući stol od čelika i stakla Marka Novusona (azipa), koji će zbog svoje izvedbe i glatkoće linija biti popularan i za 5 i za 10 godina. Takav se predmet može sigurno koristiti za snimanje fantastičnih filmova.

Geometrijska instalacija od stakla i keramike iz Interneta

Zapanjujući stol iz Interneta

Zanimljiv interijer: 10 upečatljivih i inspirativnih projekata predstavljenih 2013. godine na Ace / Ace hit parada poznatih umjetničkih galerista

Ocijenite članak
( Još nema ocjena )
Dodajte komentare

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: