Značajke zidne obloge od opeke

Suočavanje sa zidovima od opeke izvana: fasada vikendice od opeke

U današnjem članku ćemo vam reći o veličanstvenim rješenjima za preobrazbu fasade pomoću opeke, dajući svom izgledu nevjerojatan šarm i sofisticiranost.

Pogledajmo predstavljene fotografije i bolje se upoznajmo s neobičnim značajkama zidnog dekora.

Cigla nudi mnoge mogućnosti ukrašavanja tradicionalnih kuća. Ne samo da je u stanju dati eksterijeru šarm i šarm, već pruža i priliku da se vikendica istakne među brojnim sličnim zgradama.

Suočavanje s vanjskim zidovima od opeke: visoki trijem kuće

Cigla je najstariji građevinski materijal koji se trenutno koristi ne samo za ukrašavanje fasadnih zidova, već i za ukrašavanje unutarnjeg uređenja.

Male i modularne jedinice proizvedene korištenjem lokalnih sirovina imaju nevjerojatnu čvrstoću i ne zahtijevaju visoke operativne troškove. Zbog toga su već desetljećima omiljeni građevinski materijal.

Cigla se tradicionalno koristi kao strukturna sirovina. Stvaranjem zidova od njega, arhitekti i inženjeri dobivaju priliku za izgradnju velikih i malih zgrada. Međutim, uvijek je bio radno intenzivan građevinski materijal.

Trenutno obrtnici koriste ukrasne blokove od opeke za oblaganje fasadnih površina brojnih vikendica i neobičnih kuća, jer strukturi mogu dati nevjerojatno atraktivnu i estetsku sliku.

Anatomija zidnih obloga

Za ukrašavanje fasade građevine ovaj je materijal najpopularniji, jer vam omogućuje stvaranje svijetlog i izražajnog izgleda zgrade. Na sljedećoj fotografiji možete vidjeti funkcionalni dijagram završne obrade.

Suočavanje s vanjskim zidovima od opeke: shema uzorka opeke 1

Obloga je postavljena na betonski temelj i odvojena je od drvene konstrukcije zračnim prostorom od dva centimetra. Ovaj sloj omogućuje nakupljanje vode i izlazak kroz odvodne rupe, što građevinskoj strukturi daje čvrstoću i čvrstoću.

Pogledajte sličan dizajn: Svijetle boje i jedinstveni uzorci tapeta nama rokokoa ? temelji se na autorovim crtežima!

Osim toga, obloga od opeke djeluje kao zaštita od svih vremenskih pojava: snijega, kiše i vjetra. Budući da blokovi imaju poroznu strukturu, mogu proći vlagu, stoga, prilikom gradnje zgrade, stručnjaci uvijek trebaju obratiti veliku pozornost na ovo pitanje.

Sada kada smo shvatili glavne točke ukrašavanja fasadnih pregrada, pogledajmo različite mogućnosti uzoraka koji dizajnu zidova mogu dati svijetli i izražajni izgled.

Suočavanje s vanjskim zidovima od opeke: shema uzorka opeke 2

Uzdužni preljev predstavlja najčešći tip dekora. Blokovi leže jedan iznad drugog u raspoređenom uzorku, a vertikalni šavovi ne smiju se podudarati. Ova tradicionalna opeka pruža čvrstoću i čvrstoću pregrade.

Kada koriste takvu shemu, majstori mogu koristiti sirovine različitih oblika, vrsta, boja, tekstura, što će vanjštini vikendice ili vile dati nevjerojatnu autentičnost.

Suočavanje s vanjskim zidovima od opeke: shema uzorka opeke 3

Odijevanje "drvosječa" najmodernija je vrsta završne obrade. Sljedeća fotografija prikazuje vašem oku izgled koji kombinira poravnate okomite i vodoravne spojeve.

Suočavanje s vanjskim zidovima od opeke: shema uzorka opeke 4

Uska haljina ima jednostavan i koncizan izgled koji podsjeća na tradicionalni uzorak u kojem su određeni blokovi položeni okomito na zid. Štoviše, ovaj dizajn daje fasadi snagu i čvrstoću, a također omogućuje stručnjacima da formiraju jedinstveni i autentični ukras kao rezultat kombinacije različitih nijansi.

Suočavanje s vanjskim zidovima od opeke: shema uzorka opeke 5

Zavoj "Flamanski križ" ima izvorni izgled u obliku ponavljajućih silueta rombova ili dijagonala. Uz pomoć takvog ukrasa, majstori daju kući iz snova impresivan izgled. Upečatljiv primjer ovog uzorka je Palais d ' IPA u Veneciji.

Dakle, koristeći maštu i građevinski materijal različitih nijansi i oblika, stručnjaci će moći stvoriti kreativne mogućnosti za ukrasne obloge.

U isto vrijeme, graditelji također koriste različite metode zidanja prilikom ukrašavanja zgrade – prešanje, zabutki i natrag, što ovisi o stupnju elastičnosti betonskog maltera.

Suočavanje s vanjskim zidovima od opeke: shema uzorka opeke 6

Predstavili smo vam jedinstvene mogućnosti dizajna fasade zgrade pomoću okrenutih opeka. I jesu li vam se svidjela ova rješenja i ideje za uređenje doma? Podijelite svoje mišljenje u komentarima na članak…

Zanimljiv interijer: Dekoracija zidova dnevne sobe-svijetle i praktične ideje za fotografije

Ocijenite članak
( Još nema ocjena )
Dodajte komentare

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: