Zašto je “zelena arhitektura” izvrsna investicija za vaš dom

Zeleni travnjak kod kuće

Svi želimo pomoći okolišu, ili barem znamo što je potrebno, ali što se tiče prakse, zadatak se često čini previše zastrašujućim. "Zelena arhitektura" posebno nije uspjela zbog činjenice da je teško i skupo oživjeti.

Ipak, ovaj prijedlog nije daleko od istine. Pokazat ćemo vam zašto je prihvaćanje ovog načela pametna investicija za vas. Čitajte dalje kako biste naučili načine za poboljšanje kvalitete života, a istovremeno štedite novac i pomažete prirodi.

Biljke na terasi kuće

Održivost okoliša štedi vam novac

Budimo iskreni: proračun je dno crta u računu dobiti i rashoda. Kad je životni stil održiv, čini se da je dobar samo u teoriji i neće biti privlačan vlasnicima kuća srednje klase ako nije profitabilan, profitabilan.

Srećom, ovaj je smjer najmudrija financijska odluka koju vaša obitelj može donijeti. Pogledajte analizu štednje u nastavku:

 1. Brzi povrat ulaganja: 2011. utvrđeno je da je 2011. godine utvrđeno da su "zelene" strukture poboljšane u prosjeku za 19.2% za postojeću arhitekturu i oko 9.9% za nove projekte, a sve je to usporedba s njihovim tradicionalnim kolegama.
 2. Smanjeni troškovi života (to jest, obvezni troškovi): nakon što su početni troškovi nadoknađeni, Iasipi sugerira da se potrošnjom energije može uštedjeti od 4 do 16 dolara po četvornom metru, a potrošnjom vode do 2 dolara.
 3. Povećana vrijednost preprodaje: nedavna studija iz Iasipi otkrila je da se energetski učinkovite kuće prodaju Za 8% Više od Necertificiranih stanova.

Da biste uštedjeli još više financija, napravite domaću zadaću prije nego što odlučite učiniti bilo što za poboljšanje stambene strukture.

Prelazak na "zelenu arhitekturu" rezultira poreznim olakšicama, a troškovi izgradnje podliježu dobrim popustima za održive projekte. Istraživačke tvrtke temeljito i svakako bi vas trebale educirati o tome koje ćete prednosti imati.

Uređenje krajobraza kod kuće

Ekološki prihvatljive zgrade pozitivno utječu na zdravlje

A što ako vam kažemo da je ulaganje u takav smještaj jednostavan i vrlo dobar način da svoju obitelj održite zdravom i sretnom?

I to je istina. "Zelena arhitektura" može se pohvaliti čistijim životnim uvjetima, što će pozitivno utjecati na zdravlje svih stanovnika.

Pogledajte sličan dizajn: Bijele pločice u unutrašnjosti: 7 praktičnih rješenja na fotografijama ostvarenih projekata

S gledišta zdravlja tijela, čisti zrak, njegova kvaliteta najvažniji je parametar. Razmislite koje zagađivače imamo: plijesan, ugljični monoksid, pare iz kemijskih sredstava za čišćenje.

I sve to doslovno truje naša pluća. Zbog njih se glavobolje povećavaju, osoba se brzo umara, a može se razviti i alergija.

Također nudi poboljšanu ventilaciju i insolaciju elemenata, u usporedbi s "bolesnim kućama". Doista, studija iz Ipasina otkrila je da su stanovnici ekološki prihvatljivih zgrada imali 47% manje šanse da se razbole, čak i tijekom sezone gripe.

Kao dodatni bonus, smanjenje kolebanja temperature i vanjske buke. Ovaj korak sugerira da vas očekuje ugodan i miran život koji vaša obitelj zaslužuje.

Veliki prozori u unutrašnjosti

Poboljšat ćete okoliš

Postoji stara izreka koja kaže:

"Nismo naslijedili zemlju od naših predaka.". Posuđujemo ga od naše djece". Svi bismo se trebali usredotočiti na provedbu strategije iza čistoće okoliša koja će dugo trajati.

Taj se pritisak mora dogoditi što je brže moguće. Najnovije izvješće o utjecaju Međuvladinog panela o klimatskim promjenama bilo je posebno mračno.

Utvrdio je da klimatske promjene nisu briga za budućnost, već pitanje koje već zahtijeva posebnu pozornost, budući da je ovdje i sada.

Ono što je još gore je da su neki od njegovih učinaka nepovratni, posebno s obzirom na toplije temperature, brzi porast razine mora i izumiranje uslijed krčenja šuma.

Međutim, ekološki prihvatljivi domovi pronašli su način borbe protiv tih promjena primjenom sustava koji smanjuje naše emisije energije na minimum, stvara čistu energiju iz obnovljivih izvora i ponovno korištenih građevinskih materijala koji bi inače postali otpad.

Snježno bijela fasada kuće

Kako započeti "zeleni život"

Dakle, uvjerili smo vas da ozbiljno razmislite o tome? Lijepo! Sada se postavlja pitanje "kako to učiniti i gdje započeti?"Ispod je popis komponenti koje se obično nalaze u ekološki prihvatljivim stambenim objektima.". Slobodno počnite živjeti bolji život!

 1. Adekvatna insolacija cijele strukture
 2. Alternativni izvor napajanja, kao što su solarni paneli ili vjetroturbina
 3. Ventilacijski sustav dizajniran za optimalno grijanje i hlađenje
 4. "Niska potrošnja", ili" Ice-Ice", vodovod
 5. Energetski učinkoviti prozori, kućanski aparati, rasvjeta
 6. Sustav za prikupljanje kišnice
 7. Korisni vrt, trava za travnjak ili zelena parcela – uređenje okoliša
 8. Dobro uređen raspored mjesta koji zahtijeva minimalnu potrošnju vode
 9. Fokusiranje na manje domove koji nude učinkovitije korištenje prostora
 10. Korištenje lokalnih obnovljenih materijala u građevinarstvu i dizajnu

Čak i ako ste na putu za veliku stambenu preobrazbu, postoji mnogo stvari koje možete učiniti kako biste smanjili otpad i troškove komunalnih računa.

Isključite svjetla i elektroniku kada ih ne koristite, a samo to može smanjiti rasipnu upotrebu materijala. Jedan mali korak može dovesti do velikih pobjeda, a zašto ne pokušati to učiniti?

Prekrasan dizajn trijema

"Zelena arhitektura" danas je u modi. Ali to je jedna od onih stvari koje je puno lakše i ugodnije vidjeti izvana nego pokušati nešto učiniti vlastitim rukama i pokušati promijeniti svoj život na bolje.

Međutim, svi naši prijedlozi nisu daleko od istine. "Upoznavanjem" s ekološki prihvatljivim materijalima i učenjem o zanimljivoj gradnji kuće vlastitim rukama možete uštedjeti novac i poboljšati zdravlje i, naravno, pomoći okolišu.

Pogodnosti su ono što vam daje dodatni poticaj za razmatranje odluke o ulaganju u takvu strukturu.

Zanimljiv interijer: Zašto biste trebali koristiti zlatni omjer u svom interijeru?

Ocijenite članak
( Još nema ocjena )
Dodajte komentare

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: