Višeslojno lasersko rezanje drva-umjetnička djela iz NASA-e

Lik ribe na drvetu

Ilustrator i grafički umjetnik Martin Tomski iz Londona ima poseban dar u umjetnosti jedinstvenog rezanja drva. Stvara zasebne slike i cijele instalacije, koje prvo reže laserom od višeslojne šperploče, a zatim sastavlja u jednu kompoziciju.

Ovaj put na stranicama Muzej dizajna govorit ćemo o radu mladog talenta i njegovom nastanku kao poznatog umjetnika filigranskog rezbarenja drva.

Pravokutno rezanje drva

Martin je odrastao u južnom Londonu u velikoj obitelji, gdje je bio najmlađe od sedmero djece. Odrastao je među knjigama svojih roditelja, koji su godinama gradili knjižnicu, a mnogi su tomovi iz Češke naslijedili od njihovih dalekih predaka. Mladić se pridružio drevnim crtežima, a ta je žudnja ubrzo postala potpuna ovisnost.

Pogledajte sličan dizajn: Vanjski namještaj s parkingom za bicikle

Nakon što je diplomirao na Iphine (Cumberuell College Of Art), ambiciozni umjetnik prenosi svoje ideje na drvo, stvarajući prilično zamršene teme koje više nalikuju fikciji nego isječcima iz stvarnih događaja.

Multish zaplet na drvetu

Njegova djela temelje se na bajkovitim stablima, neviđenim ribama i sitnim figurama ljudi izgubljenih u pozadini drugih, većih likova.

Likovi iz bajke na drvetu

Vještim laserskim rezbarenjem na teksturnoj šperploči, Martin može stvoriti sve što njegova jedinstvena mašta sugerira: od sitnih privjesaka i perli s malim životinjama, do panoramskih slika s masom velikih i malih likova.

Rezanje drva

Uzorci na drvetu

Zanimljiv interijer: Mo Ganzhi: elegantne minimalističke tetovaže s jednom jednobojnom linijom

Ocijenite članak
( Još nema ocjena )
Dodajte komentare

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: