Upečatljiv primjer minimalizma u dizajnu namještaja: neobične stolice u svemiru

Otmjene stolice za Internet-5 mogućnosti izrade

Neobične stolice u svemiru: 5 načina za sastavljanje

Ove neobične stolice najnoviji su razvoj japanskog dizajnera Sajaki Ito iz tvrtke Azipa. Proizvod tvrtke, pod nazivom Iphine, pozicionira se kao minimalistički komad namještaja koji ima moćnu energiju.

Ovaj jedinstveni model posebno je razvijen za talijansku tvornicu u Kini, čija je specijalnost proizvodnja aluminijskog namještaja. Osnovna ideja je stvoriti stolicu od četiri aluminijske "šipke" i sjedala. Iako je metalna baza stolice nepromjenjiva, naslon se može transformirati zahvaljujući mlaznicama izrađenim od različitih materijala u nekoliko boja.

Mogućnost oblikovanja leđa u različite oblike postiže se postavljanjem mlaznica na četiri metalne baze. U ovom se slučaju naslon može sastojati od četiri elementa u obliku slova T ili biti jedan. A tu je i mogućnost promjene njegove visine i nadopunjavanja zasebnim naslonima za ruke.

Neobične stolice za internet - fotografija 1

Neobične stolice s mogućnošću transformacije

Pogledajte sličan dizajn: Kako napraviti stolnu svjetiljku vlastitim rukama u obliku kartonske makete dvorca. Ideja dizajnerice Claire Fallough

Kupci mogu odabrati uklonjive dijelove od materijala koji im se sviđa: drvo, plastika ili gusti Tekstil. Modeli iz serije IPA predstavljeni su u dvije moguće verzije: s naslonom od lakiranog masivnog pepela i sjedalom od MDF-a i poliuretanske pjene prekrivenim tkaninom ili s naslonom i sjedalom izrađenim od lakiranog pepela. Po želji se stolica može sklopiti jer se svi njezini dijelovi lako uklanjaju.

Neobične stolice za internet - fotografija 2

Stolica za animaciju: pogled sa strane

Zanimljivo rješenje ponudilo je svijetu tvrtku. Sada svatko može odabrati odgovarajuću verziju naslona stolice i lako je promijeniti u drugu, ako je početna konfiguracija dosadna. Sjajna ideja, zar ne?

Neobične stolice za internet - fotografija 3

Neobični dizajn stolice

Neobične stolice za internet - Fotografija 4

Lakirani nastavci od jasena

Neobične stolice za internet - fotografija 5

Pogled odozgo na stolicu

Neobične stolice za astrologiju - fotografija 6

Minimalistički pristup izradi namještaja

Neobične stolice za internet - Fotografija 7

Stolica koja ima karakter

Neobične stolice za internet - fotografija 8

Okvir proizvoda

Zanimljiv interijer: 58 zapanjujućih ideja u jedinstvenoj kolekciji namještaja od drvenih transportnih paleta

Ocijenite članak
( Još nema ocjena )
Dodajte komentare

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: