Udobne stolice za balkone i terase: živahna kolekcija” IPA ” od plastike Patricka Freija

Kreativna plastična sjedala

Kada je riječ o dizajnu namještaja, zasigurno mnogi pretpostavljaju da je ovaj smjer usko povezan s interijerima. Doista, značajan dio takvih projekata namijenjen je modernom i elegantnom dizajnu uredskih prostora, kuća, Trgovina.

Ali postoje i takva djela koja se usredotočuju na oplemenjivanje uličnog teritorija. Uostalom, u parkovima, dvorištima, na igralištima također želim vidjeti ne samo čvrst jak, već i lijep elegantan namještaj.

Nudimo vam da pogledate prekrasnu svijetlu kolekciju stolica " IPA " mladog i talentiranog dizajnera Patricka Freija (IPA).

Dizaner sjedala izrađena od plastike u različitim bojama

Graciozan oblik predmeta, sličan cvjetnim pupoljcima, izrađen je od inovativnog, posebno strukturiranog materijala, dobivenog od polipropilena obrađenog pod visokim tlakom.

Treba napomenuti da plastični lim proizveden ovom tehnologijom ima visoke pokazatelje čvrstoće i krutosti, ali istodobno ostaje fleksibilan. Ova svojstva omogućila su proizvodnju ne samo originalnog dizajnerskog namještaja, već i dijelova za brodogradnju i automobilsku industriju.

Osim toga, ovaj materijal je otporan na ultraljubičaste zrake (što znači da ne mijenja boju tijekom vremena) i atmosferske utjecaje (kiša, snijeg, vjetar), te je lako reciklirati, što je dovelo do povećanog interesa za njega od strane arhitekata koji su ga odlučili prvi put koristiti u svojim projektima.

Pogledajte sličan dizajn: Vrste arhitektonskih crteža: presjek

Prekrasno plastično sjedalo

Prekrasno plastično sjedalo

Kao što se može vidjeti, skulpturalni izgled stolica i klupa dobiven je kombinacijom ravnih i zakrivljenih elemenata. U ovom su slučaju svi proizvodi izrađeni od jednog lista plastike.

Prvo se materijal s unutarnje strane obrađuje pomoću visoko precizne opreme prema predlošku koji su izmislili autori, nakon čega se obradak lako presavija u nevjerojatnu konfiguraciju.

Za pričvršćivanje elemenata koristi se poseban aluminijski nosač smješten na dnu stolice. Dakle, bez ljepila i zavarivanja, ostvarene su nevjerojatne fantazije namještaja dizajnera koji imaju nedvojbenu funkcionalnost i atraktivan elegantan izgled.

List plastike za izradu sjedala

Postupak izrade sjedala od plastike

Izrada sjedala od plastike

Za razliku od kompaktnih stolica, izrada originalnih klupa zahtijeva više napora i preciznije izračune, jer promjena geometrije utječe na stabilnost i čvrstoću konstrukcije. No, materijal je i u ovom slučaju dokazao svoju najbolju stranu, što je omogućilo proširenje asortimana modela.

Prekrasna plastična sjedala

Spektakularne stolice zasigurno će dobiti priznanje ne samo od tvrtki koje se bave organiziranjem slobodnog vremena i oplemenjivanjem teritorija, već i od običnih stanovnika gradova i vlasnika privatnih kuća.

Biste li se odrekli ovog nevjerojatnog namještaja koji se ne boji vode, sunca, ima malu težinu, svijetle boje i može lako osigurati potrebnu količinu sjedala, kako u parkovima, tako i u dvorištima?

Luksuzna plastična sjedala

Vrtoglava plastična sjedala

Namještaj "IPAINA" proizvodi tvrtka ipaina

Zanimljiv interijer: Pogodnost i ljepota za šik odmor na otvorenom nova kolekcija tvrtke Azipa, Austrija

Ocijenite članak
( Još nema ocjena )
Dodajte komentare

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: