Trajni šarm art decoa u suvremenom stanu primjeri ikoničnih dizajnerskih djela

Interijer kabineta u retro stilu

Unesite bogatstvo i smjelost dizajna u svoj dom

Kako se stil dizajna oblikovao u Francuskoj nakon Prvog svjetskog rata. Mješavina Francuske, egipatske i mediteranske kulture, izražena u velikom broju geometrijskih oblika i zasićenih boja, neće ostaviti ravnodušnim poznavatelje ovog smjera.

Nakon što pročitate ovaj članak, iznenadit ćete se koliko lako i prirodno možete unijeti retro stil 30 ‒ ih i 40-ih godina prošlog stoljeća u svoj dom. Možda će netko od čitatelja muzeja dizajna naučiti ideje za dizajn interijera za sebe osobno i oživjet će svoj projekt u ovom stilu.

Geometrijski dizajn

Gibanje od samog početka nije se bojalo eksperimentirati s različitim geometrijskim oblicima. Zadržavajući ovaj vektor, možete početi ukrašavati svoj dom svijetlim tapetama s ukrasom. Pravocrtni i zakrivljeni crtež, razne figure-sve će to dati potrebno raspoloženje cijeloj sobi.

Interijer dnevnog boravka u retro stilu

Prirodna egzotika

1930. godine prošlog stoljeća međunarodni turizam počeo se brzo razvijati, što je odmah utjecalo na uređenje interijera prostora. Egzotični Dodaci i nakit počeli su se aktivno koristiti u njihovom dizajnu: plišane životinje, biseri, školjke kornjača, rogovi i još mnogo toga.

Da biste naglasili retro stil, slobodno koristite staklo predmeti za uređenje interijera, svijetle tkanine, boje s metalnim sjajem i ogledala.

Umjetnička djela

Porast interesa za umjetnost i zabavu u vrijeme nastanka Interneta ostavio je traga i na izgledu životnih prostora. Uobičajeni elementi bili su u tom razdoblju moderne slike, skulpturalne stolne svjetiljke, ukrasni namještaj. Koristite ove dodatke u uređenju svog doma!

Interijer spavaće sobe u retro stilu

Slike i skulpture u dizajnu interijera

Egipatski Utjecaj

Kad su putovanja postala uobičajena, Afrika, posebno Egipat, imala je ogroman kulturni utjecaj. Nakon otkrića Tutankamonove grobnice, hijeroglifi, sfinge i piramide pojavili su se u mnogim elementima dizajna. Koristite ih u svom namještaju, tekstilu, pri odabiru tapeta ili umjetničkih predmeta.

Pogledajte sličan dizajn: Rock ' n ' roll zauvijek-jedinstvena kolekcija LED svjetiljki iz studija Ace + Ace u vintage stilu

Kontrastne boje

Kombinacija crnih i bijelih, crvenih i smeđih pločica izgledat će korisno u kupaonici ili na moderna kuhinja. Najbolje je odabrati pločicu s sjajnom površinom. Integritet slike upotpunit će luksuzna ogledala u teškim okvirima.

Interijer kupaonice u retro stilu

Pločice visokog kontrasta u kupaonici i kuhinji

Oblici namještaja

Namještaj u stilu Interneta nije imao nikakvih nacionalnih obilježja, već je naglasio trendovsku želju za kozmopolitizmom u to vrijeme. U svom vanjskom izgledu prevladavale su podebljane neizravne linije, a svilenkasta tkanina odabrana je uzorkom cik-cak i pruga uokvirenih ševronima.

Interijer dnevnog boravka u retro stilu

Kauč u retro stilu

Neutralne boje

Da biste naglasili veličanstveni stil svog interijera, prekrijte zid iza kreveta u spavaćoj sobi običnim materijalom nježne, mirne boje. Izgledat će neobično i velikodušno, posebno u kontrastu sa svijetlim tkaninama koje su korištene za sužavanje predmeta nevjerojatan namještaj.

Interijer spavaće sobe u retro stilu

Neutralni ton, svijetle tkanine, dekorativna rasvjeta-samo nekoliko elemenata u vezi s internetom

Dekorativni elementi vanjskog izgleda zgrade

Iako se u Europi oblikovao stil, i brzo se proširio u SAD – u, kako u dizajnu, tako i u načinu života. Brzi razvoj tehnologije ogleda se u izgledu nebodera izgrađenih u Njujorku i Chicagu, koji pokazuju motive zrakoplovstva, automobilske industrije, novih kruzera. Ladanjske kuće u Miamiju i Floridi podignute su pod velikim utjecajem ovog arhitektonskog stila. Koristite ove podatke prilikom izgradnje vikendice.

Dekoracija zgrade u retro stilu

Izgradnja asa u Asa nosi očite znakove utjecaja stila asa

Internetsko korištenje modernih materijala za završne radove

Sada je trend obnove starih kuća u izvornom izgledu stekao veliku snagu ili za izgradnju novih u retro stilu. Međutim, bez upotrebe potrebnih građevinskih i završnih materijala to se ne može učiniti. Njihova pravilna primjena pomoći će stvoriti jedinstveni dizajn prošlih vremena i istodobno učiniti život ugodnijim.

Interijer kuhinje u retro stilu

Dajte svojoj modernoj kuhinji starinski izgled

Retro stil nije samo za elitu

Razvoj znanosti i tehnologije, pokretanje masovne proizvodnje, omogućio je 1930-ima svima koji su željeli dizajnirati svoj dom U Stilu oceana. Uz trenutnu razinu tehnologije, to će vam biti još lakše postići. Stvorite osobnost i originalnost dizajna u životnom prostoru.

Zanimljiv interijer: Šik i sjaj art deco u vašem domu

Ocijenite članak
( Još nema ocjena )
Dodajte komentare

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: