Starinska estetika kasetiranog stropa u modernim interijerima

Kasetirani strop u dnevnoj sobi

Kasetirani ili kasetirani strop ima karakteristična udubljenja u obliku kutije između greda. Ponekad se naziva i lakunar. Izvorno zamišljen da olakša konstrukcije od teških kamenih podova koji se koriste u izgradnji starogrčkih i antičkih rimskih građevina, danas je kasetirani strop isključivo ukrasni element dizajniran da u unutrašnjost unese šarm drevne izrade.

Kesoni su oblikovani pomoću pravih greda ili njihove imitacije, ukrašeni štukaturama i slikanjem, stvarajući izvrsno detaljne strukture. Pozivamo vas da se upoznate s 4 potpuno različita interijera, koji su podjednako imali koristi od prisutnosti kasetiranog stropa.

Ugradbena svjetla ugrađena su u ploče udubljene između greda kasetiranog stropa ove tradicionalne kuhinje. Zanimljivo je da prozorske pregrade nastavljaju linije stropnih greda, naglašavajući strogu geometriju interijera. Bijeli pravokutnici ponavljaju se mnogo puta u raznim namještajima i ukrasnim elementima, uključujući pločice i prednje strane ormarića i kuhinjskog otoka.

Pogledajte sličan dizajn: Svijetla vrata kao izraz individualnosti vašeg doma-slobodno odaberite privlačnu boju!

Kasetirani strop u kuhinji

Grede obojene kontrastnom bojom stvaraju imitaciju kasetiranog stropa s prilično neobičnom geometrijom.

Visoki kasetirani strop u dnevnoj sobi

Prirodni čvorasti uzorak drveta ispod sjajnog laka i žljebova čine ured u ovoj seoskoj kući veličanstvenim i brutalnim. Strogi uzorak kesona iznenađujuće je skladno kombiniran s mekim obrisima lučnih vrata.

Kabinet s kasetiranim stropom od drveta

Kasetirani strop ove prekrasne kuhinje oblikovan je tamno obojenim oblogama i masivnim bijelim gredama. Hrastov parket i ugrađeni namještaj također se uklapaju u paletu boja koju su odabrali dizajneri.

Kuhinja s kasetiranim stropom

Zanimljiv interijer: Arhitektonska romansa pod kupolastim krovom

Ocijenite članak
( Još nema ocjena )
Dodajte komentare

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: