Stari, izgubljeni sjaj, namještaj za svjež izgled u unutrašnjosti

Vintage stil interijera dnevne sobe

Nevjerojatno je kako odmah možete dodati šarm i jedinstvenost bilo kojem prostoru dodavanjem samo nekoliko elemenata antike u obliku starinskog, otrcanog seoskog namještaja…

I danas ćemo našim čitateljima reći kako napraviti antikne predmete interijera vlastitim rukama, a da u to ne ulažemo puno novca.

Moguće je potrošiti tisuće dolara za kupnju autentičnog antiknog namještaja, ali ako tražite nešto jeftinije za svoj namještaj, razmislite o korištenju starih, istrošenih komada drveta kao novog projekta vintage dizajna interijera.

To je zabavno, to je lako, a vi ćete dobiti od svega ogroman užitak!

Prvi korak pronađite Vintage uzorke namještaja koje ne planirate obnoviti. Očito je da ormar vaše bake od kineskog ružinog drveta nije najbolja opcija, ali stol od 15 dolara iz lokalne štedljive trgovine vjerojatno će biti izvrstan izbor.

Kao eksperiment možete koristiti i jeftine elemente, koje vam ne smeta baciti ako prvi pokušaj ne uspije.

Drugi korak točno ponavlja korake, kao kod slikanja ili bojanja bilo koje površine. Prvo ga trebate pripremiti-brusiti finim brusnim papirom.

To će vam pomoći da bolje položite temeljni premaz i uklonite slučajne nesavršenosti, dajući autentičniji starinski izgled.

Nakon brušenja, obrišite namještaj vlažnom krpom.

Starinski namještaj: mali stol s ladicom

Pogledajte sličan dizajn: Art Nouveau, ili graciozna Kolekcija Azipa iz Azipa-Feniks oživljen iz pepela

Sljedeći korak u stvaranju jedinstvenog predmeta za uređenje doma pomoću svijećnjaka utrljajte vosak po kunaovima i na mjesta koja biste željeli istaknuti, a zatim otresite višak.

Pokrijte namještaj s nekoliko ultra tankih slojeva boje — po mogućnosti u nekim nijansama bijele, na primjer, poput ljuske jajeta ili Bjelokosti.

Nakon nekoliko sati sušenja, daljnja radnja u ovom projektu bit će sljedeća – pomoću strugača ili tupog, zaobljenog noža pažljivo napravite nekoliko ogrebotina na voštanoj površini. Naknadnim brušenjem uklonite višak voska i boje.

Starinski namještaj: komoda u tirkiznoj boji

Na kraju, pomiješajte jedan dio smeđe boje s nekoliko dijelova vode kako biste dobili neku vrstu starinskog sjaja. Nježno ga utrljajte spužvom, a zatim obrišite čistom, suhom krpom.

Posebno pažljivo hodajte oko otrcanih područja koja ste ranije stvorili. Krajnji rezultat bit će neka vrsta kreativnog namještaja koji ima požutjeli, vremenski istrošeni izgled.

I na kraju, napravite zaštitni premaz i pustite da se vaš uzorak osuši oko 48 sati. Nakon što završite, postat ćete vlasnik lijepo poliranog, starog komada namještaja koji će privući pažnju svojim izvanrednim izgledom, oduševiti vas i oduševiti vaše prijatelje koji misle da ste na to potrošili bogatstvo.

Antikni set namještaja: komoda, stol i stolice

Starinski namještaj: kuhinjska komoda

Starinski namještaj: komoda i ogledalo

Starinski namještaj: stara komoda u modernom interijeru

Starinski namještaj: komoda

Starinski namještaj: drvena klupa s izrezbarenim naslonom

Zanimljiv interijer: Očaravajući duh antike vašeg interijeralijep kolekcionarski predmeti u vintage stilu

Ocijenite članak
( Još nema ocjena )
Dodajte komentare

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: