Reljef kao čimbenik utjecaja na arhitekturu zgrada

Ljetnikovac na neravnom terenu

Bilo koja kuća izgrađena je na zemljištu, a kombinacija nepravilnosti na tom području čini topografiju terena u kojem se nalazi. Dizajn ulaza u zgradu i stupanj dostupnosti vanjskog prostora njegovim stanovnicima ovise o reljefu.

Reljef blago nagnutog zemljišta ima prilično miran karakter. Zapravo, s mjesta kuće koja se nalaze na različitim razinama, može se otvoriti pristup određenim zonama vanjskog prostora, ako se značajke reljefa uzimaju u obzir u arhitekturi zgrade.

Kuća na reljefu nagnutog tipa

U fazi projektiranja objekta, reljef se obično prikazuje kao niz koraka u modelu. Svaka faza označava segment nagnute površine prema mjerilu izgleda. Takvi modeli pomažu vizualizirati značajke reljefa i njihovu interakciju s dizajnom kuće.

Pogledajte sličan dizajn: 4 ideje iz Interneta: kako začiniti svoj dom hrabro dodajte vesele nijanse i elegantne detalje

Shematski prikaz kuće na neravnom terenu

Na zemljopisnim kartama velikih razmjera reljef je prikazan zakrivljenim linijama gotovo paralelnim jedna s drugom. Na mjestu gdje se udaljenost između horizontala smanjuje, postoji strmi spust ili uspon.

Što su linije udaljenije jedna od druge, to je mirniji reljef mjesta. Promjene reljefa povezane s izgradnjom kuće, kao i prilazima, nogostupima itd. d. označite čvrstim, tamnim linijama prekrivenim postojećim topografskim horizontima.

Shema reljefa na mjestu

Mjesto može biti gotovo ravno ili blago nagnuto unatoč položaju u planinskom području. Ali čak i u ovom slučaju, značajke reljefa moraju se uzeti u obzir prilikom dizajniranja dizajna buduće kuće.

Ljetnikovac na planinskom reljefu

Zanimljiv interijer: Prikazivanje: fotorealistične slike

Ocijenite članak
( Još nema ocjena )
Dodajte komentare

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: