Pričvršćivači (ili stingeri) za stepenice

Primjeri stepenica s pričvršćivačima

Bez obzira jeste li to primijetili ili ne, sve stepenice su montirane na grede (ili stingere).

Stubište se okomito diže dijagonalno, stvarajući visinsku razliku, krećući se prema nebu sa svakim korakom. Jedna ili dvije grede podupiru svaki stupanj. Njegov izgled izravno ovisi o načinu pričvršćivanja stepenica. Pričvršćivači mogu učiniti stubište masivnim ili, obrnuto, elegantnim, prozračnim. Tradicionalno, grede su skrivene od pogleda, ali u modernom dizajnu, naprotiv, mogu biti "vrhunac" koji se prikazuje.

Ali bez obzira na sve, stubište uvijek mora biti čvrsto, stabilno i izdržljivo.

Drveni stubišni pričvršćivači

Greda je glavna potpora svakog koraka. Ova vanjska greda ima cik-cak (kaskadni) oblik koji kombinira ravne stepenice i okomite uspone. Pričvršćivači takvog stubišta smatraju se univerzalnim, a dizajn pomaže u podešavanju visine i širine koraka. Ova se vrsta može instalirati u gotovo bilo koji otvor.

Pogledajte sličan dizajn: Još jedan kreativni izum dizajnera: stol s lukovima

Metalni stubišni pričvršćivači

Ove čelične grede nisu izrezane, a otvoreno stubište stvoreno je stepenicama koje su "visjele" između žica s nosačima i vijcima.

Bijeli stubišni pričvršćivači

U tradicionalnom dizajnu, žice su u zatvorenom sustavu, odnosno skrivene od pogleda. Ovo stubište ima okvir i ploču – ti elementi čine njegov strukturni dio.

Stakleno stubište

Obično se žice režu kako bi odgovarale veličini koraka. Oni bi zauzvrat trebali biti strogo jednaki po visini – čak i pola centimetra razlike uzrokuje pad osobe.

Neobično stubište

Jedna greda je ono što je jedina potpora takvom" plutajućem " stubištu, čiji je strukturni dio prikazan. Unatoč vizualnoj krhkosti, ona nije inferiorna u odnosu na svoju "braću" u snazi i pouzdanosti.

Drveno stubište

Prilikom stvaranja žica, stolar stolar ima matematički problem: stvoriti korake koji su jednake visine i poredani dijagonalno.

Zanimljiv interijer: Kuhinja spremna prilagoditi se vašim snovima

Ocijenite članak
( Još nema ocjena )
Dodajte komentare

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: