Otpadni karton iz kante za smeće: šokantna i beskorisna stolica poznate kreativke Victoria Chavel

Neobična stolica od kartona

Dragi posjetitelji stranice muzeja dizajna, predlažem vašem sudu ovaj izuzetno čudan komad namještaja. Autor-dizajner iz Nizozemske.

Prema samoj Viktoriji, njezina je ideja bila napraviti stolicu od kartona. Štoviše, od kartona koji je i sama pronašla na ulici.

Prekrasna stolica od kartona

Kartonu, koji je i sam proizvod za recikliranje, također se može dati drugi život. To može biti osnova za slike, materijal za dječje zanate ili stolica, na primjer… osim toga, proizvod je ekološki prihvatljiv i siguran, što je važno u našim teškim vremenima.

Pogledajte sličan dizajn: Lauren Spark: verzija slike zvjezdana noć Vincenta Van Gogha, rekreirana iglama i koncem

Glavni izazov dizajnera namještaja bio je pronaći način da karton bude tako jak da izdrži osobu. Nakon izračuna i brojnih eksperimenata, autor je došao do zaključka da će najpouzdanija biti stolica izrađena od međusobno povezanih prizmi. Oblik je također rezultat istraživanja, kao najpouzdaniji i najstabilniji.

Lijepa stolica od kartona

Za pričvršćivanje dijelova korišten je kabelski zavoj. Takva veza je dovoljno jaka i, kada se odlaže, omogućit će potpuno recikliranje stolice bez štete za okoliš.

Jedinstvena stolica od kartona

Karton se lako može obojiti ili obojiti uzorcima i imat ćete svoj, apsolutno individualan i moderan komad namještaja.

Kao rezultat toga, dobit ćemo gotovo besplatnu, udobnu i ekološku stolicu, na primjer, za ljetnu rezidenciju.

Prekrasna stolica od kartona

Zanimljiv interijer: U bijelim haljinama: drvena stolica u stilu ranog američkog modernizma

Ocijenite članak
( Još nema ocjena )
Dodajte komentare

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: