Opći uvjeti za rad, skladištenje i njegu vaš će namještaj dugo ugoditi oku

Vintage namještaj u unutrašnjosti dnevne sobe

Da bi namještaj dugo služio i s vremenom ne izgubio tako vrijedna svojstva kao što su kvaliteta i atraktivnost, morate ga vrlo pažljivo čuvati i koristiti.

Ovdje ćemo posjetiteljima muzeja dizajna reći o osnovnim pravilima koja se moraju pridržavati kako bi se osiguralo da vijek trajanja proizvoda prelazi ograničenje određeno jamstvom.

Prije svega, napominjemo da kvaliteta takvih prirodnih materijala kao što su koža i drvo uvelike ovisi o kompetentnoj njezi i uvjetima okoliša. Proizvodi namještaja izuzetno su osjetljivi na svjetlost, nedostatak ili višak vlage, temperaturne anomalije.

Utjecaj ovih čimbenika dovodi do ubrzanog starenja boje, deformacije drvenih elemenata, trošenja materijala presvlake. Osim toga, svaki se predmet mora koristiti u strogom skladu s njegovom funkcionalnom svrhom.

Rasvjeta

Proizvodi bi trebali biti zaštićeni od izravnog izlaganja ultraljubičastom zračenju – posebno neravnomjernom. Kromatske karakteristike područja osvijetljenih suncem naglo se smanjuju, uslijed čega dolazi do razlike u boji elemenata.

Prekrasne nadstrešnice iznad kreveta u spavaćoj sobi

Temperaturni režim

Neprihvatljivo niske ili, naprotiv, visoke temperature, kao i njihov oštar pad, utječu na kvalitetu namještaja vrlo ozbiljno.

Kako bi se izbjegle takve nevolje, preporučuje se postavljanje proizvoda ne bliže od pola metra od uređaja za grijanje i drugih izvora topline.

Temperatura okolnog zraka trebala bi biti između (-10) (-35) (-35) ( -). Vrući predmeti – poput zagrijanog željeza ili vrućeg posuđa-ne smiju doći u kontakt s predmetima.

Osim toga, treba izbjegavati izlaganje neoklopljenom mikrovalnom zračenju i svjetlu snažnih svjetiljki.

Pogledajte sličan dizajn: Unutrašnjost ispunimo stilskom svjetlošću: sami izrađujemo viseće svjetiljke. Dio 3

Vlažnost

Preporučena vlažnost zraka trebala bi biti između 60 i 70%. Višak vlage, kao i njegov nedostatak ili nagle promjene negativno utječu na cjelovitost proizvoda – to prijeti bubrenjem, ljuštenjem kunaova i drugim neugodnim posljedicama.

Ako nije moguće izbjeći takve uvjete u sobi, potrebno je organizirati često prozračivanje. Za normalizaciju režima preporučuje se korištenje odvlaživača zraka ili ovlaživača zraka.

Površina predmeta mora biti savršeno suha. Obrišite ga mekom suhom krpom (mitcal, pliš, Tkanina, Flanel). Radne površine u kuhinji brišu se navlaženom mekom krpom, spužvama od pjene ili posebnom četkom.

Deterdženti se mogu koristiti, ali moraju biti specifični. Nakon kontaminacije površinu treba očistiti što je prije moguće – u protivnom će se povećati opasnost od pruga, mrlja i raznih oštećenja.

Da biste to učinili, morate koristiti odgovarajuća sredstva za čišćenje. Moderni proizvodi su u pravilu složeni – poliraju, štite, konzerviraju i aromatiziraju površinu namještaja.

Primjenjujući ih, potrebno je strogo slijediti preporuke proizvođača. U nedostatku specifičnih sredstava za čišćenje, može se koristiti vodena otopina neutralnog deterdženta (voda u otopini treba biti 98%).

Nakon postupka, površina se mora temeljito osušiti. Izvrsna opcija je sustavno kemijsko čišćenje pomoću usisavača opremljenog mekom četkom.

Posebnu pozornost treba obratiti na slabo ventilirane i unutarnje dijelove, spojne točke i krajeve.U tu svrhu nikada nemojte koristiti rukavice, spužve ili tkanine impregnirane tvarima agresivnim na površinu.

Ventilacija

Strogo je zabranjeno blokirati otvore za usis zraka i rešetke potrebne za ventilaciju električnih kućanskih aparata.

Višenamjenski zid u dnevnom boravku

Abrazivni materijali, agresivni mediji

Zaštitite namještaj od kiselina, lužina, ulja – otapala-reakcija s njima prijeti negativnim posljedicama ne samo proizvoda, već i vašeg zdravlja.

Visok stupanj koncentracije agresivnih kemikalija i/ili abrazivnih tvari može sadržavati neka specifična sredstva za čišćenje (deterdžente). Prije uporabe preporuča se pročitati napomenu.

Mehanička oštećenja

Od njih površine proizvoda i strukturnih elemenata treba zaštititi vrlo pažljivo. Ne smije se dopustiti izlaganje tvrdim predmetima, previše sile za otvaranje ladica, vrata i drugih pokretnih dijelova.

Da bi mogli jasno raditi, trebate prilagoditi šarke ili podmazati vodilice neagresivnim sredstvima, po mogućnosti parafinom. Kako bi se izbjegla izobličenja, ladice i vrata treba držati zatvorenima.

Klizni mehanizmi i elementi moraju biti zaštićeni od oštrih udaraca i udaraca, inače mehanizam valjka može ispasti iz vodilice.

Elementi namještaja dizajnirani su za pohranu strogo definiranih stvari. Strogo je zabranjeno utovariti ih više nego što je predviđeno projektom.

Zanimljiv interijer: Oslikani ratan u današnjoj industriji namještaja: zanimljiva kolekcija Interneta Kennetha Cobonpiera

Ocijenite članak
( Još nema ocjena )
Dodajte komentare

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: