Očaravajući origami iz Interneta-volumetrijski mozaik u unutrašnjosti kao izlaz iz kreativne slijepe ulice

Moderni origami Kota Hiratsuka

Japanska umjetnost presavijanja papirnatih figura brzo se razvija i doseže novu razinu. Origami na koji smo navikli ležao je na ravnini u obliku trodimenzionalne slike.

Mladi japanski inženjer iz Interneta smislio je složeni mozaik. Danas imamo priliku pregledati neka njegova djela u Muzeju dizajna.

Ima samo 24 godine, a on je već poznat širom svijeta kao origami-inženjer koji stvara nevjerojatne slike. Priča je započela bolno, kao i mnogi kreativni ljudi.

Ali samo je trebalo shvatiti što bi točno trebalo ispasti, kako je posao počeo ključati. Mučen nesanicom, mladić je pokušavao smisliti novi dizajn.

Sastav je trebao biti izrađen u skladu s drevnim tradicijama i istodobno diverzificirati kolekciju japanskog origamija.

Vrijeme je prolazilo, ruke su nešto radile, ali slika nije uspjela. Jedan po jedan, listovi su se bacali u stranu, a živčani sustav počeo je propadati.

Još jednom, nakon što je poravnao papir nakon neuspjelog presavijanja, mladi je majstor odlučio napraviti pauzu i ostavio zgužvani izgled na stolu.

Kasnije se vratio, pogledao ga svježim očima, a crtež zakrivljenih linija izgledao je zanimljivo… tada je došao uvid u podizanje figura u ravnini.

Divan origami mačke Hiratsuke

Izlaz iz slijepe ulice u labirintu bio je vrlo blizu. Jasne linije nastale na izmučenom papiru stvorile su prvi Geometrijski uzorak koji je postao ključan u njegovom radu.

Sada, osim papira, inženjer je trebao ravnalo, škare, nož i ljepilo. Slika je završena tek sljedećeg jutra. Prvi origami mozaik izrađen je u bijeloj boji i započeo je novu priču.

Možete tvrditi rekavši da se prilikom presavijanja origamija ne koriste ljepilo ili škare, a upravo je to drevna tehnika jedinstvena. A ja ću vam odgovoriti: u klasičnoj verziji stvarno nema ljepila i ne trebate ništa rezati.

Pogledajte sličan dizajn: Vesele boje divljih životinja u jedinstvenom interijeru vašeg domaosjetljiva Fuksija je u modi!

No, prilikom stvaranja složenih modela koji im daju krutost i osiguravaju dugotrajno očuvanje, korišteni listovi impregnirani su ljepljivim sastavom koji sadrži metil celulozu. Tako se ispostavlja da su djela Iphine izravni potomci drevne japanske umjetnosti.

Prekrasan origami mačke Hiratsuke

Naravno, prvo se izrađuju skice. Zatim se skrupulozno oblikuju mali detalji s definiranim linijama nabora koji tvore trodimenzionalni mozaik.

Ako promijenite kut nagiba, slika se mijenja do neprepoznatljivosti. Ispada da je gotovo beskonačnost, zatvorena u komadima papira presavijenim na bizaran način.

Takva djela praktički prkose opisu. Iz drugog kuta gledanja mijenja se igra chiaroscura, a ljubazni nasmijani Lav pretvara se u divljeg grabežljivca, a plava ptica sreće u kameni cvijet. Radovi na iPhoneu nalikuju raznobojnim slikama u kaleidoskopu. Evo fokusa…

Moderni origami Kota Hiratsuka

Počeo sam se baviti origamijem u dobi od šest godina, majka ga je tome naučila. Dječak je uživao u presavijanju i tijekom godina pokušao je poboljšati svoje vještine.

Do dvadesete godine postao je majstor, a kreativna maštarija odvela ga je dalje. Ali ispada sjajno, zar ne?

Jedinstveni origami mačke Hiratsuke

Trodimenzionalni oblici sve se više pojavljuju u kreativnim nalazima dizajnera umjetnosti. Neki od njih poprimaju ogromne razmjere, drugi zauzimaju svoje mjesto u eksperimentalnim galerijama, a drugi su popraćeni pozadinskim osvjetljenjem i glazbenim djelima. Svi ti umjetnici i inženjeri, otvarajući nam nove kreativne pravce, zaslužuju poštovanje i divljenje.

Kreativni origami mačke Hiratsuke

Možete pokušati ponoviti jednu od kreacija na Internetu, odabirom najjednostavnijeg za početak. Nacrtajte crtež na papiru i razbijte glavu preko savijanja trokuta željenog oblika.

Koristite ljepilo za pričvršćivanje dijelova na glavni list. Ako su stvari loše s crtanjem, u internetskoj trgovini možete potražiti predloške u formatu IAS, koje prodaje IAS, čak jamči povrat novca u slučaju da se u izgledu pronađe mana.

Jedinstveni origami mačke Hiratsuke

Autor cvjetnih slika danas je jedan od najpopularnijih i najpriznatijih majstora orijentalne umjetnosti origamija. Njegov stil već ima dosta obožavatelja i imitatora. Ne očekujte čuda – iznenadite se!

Očaravajući origami mačke Hiratsuke

Zanimljiv interijer: Nešto između tapeta i pločica: jedinstveni razvoj polimernog betona na Internetu

Ocijenite članak
( Još nema ocjena )
Dodajte komentare

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: