Neobične dizajnerske ideje za poboljšanje raspoloženja: ljudi, životinje i drugi elementi interijera

Zabavni naglasci u dizajnu interijera

Život moderne osobe prepun je stresnih situacija. I, naravno, mnogi su već identificirali vlastite metode suočavanja s nakupljenim umorom i emocionalnim stresom.

Ali zašto ne razmisliti o onima koji su u blizini i ne pronaći univerzalno rješenje ovog problema koje bi jednako blagotvorno djelovalo na sva kućanstva?

Jedan od spektakularnih i učinkovitih načina da dobijete naboj živosti ili, obrnuto, mogućnost dobrog odmora i smirivanja može se nazvati stvaranjem odgovarajuće atmosfere u vašem domu. A to je najlakše postići pravim dizajnom i okruženjem stvarima koje volite.

U nastojanju da dobiju udoban i moderan dom, mnogi štede na svijetlim bojama, ukrasima i drugim ukrasnim elementima.

A to je glavna pogreška, jer dizajn stana postaje previše ozbiljan. Zašto ne dodati pažljivo osmišljenom dizajnu neke izvanredne i vesele detalje, koji također mogu postati vrhunac vašeg stana i nesumnjivo sredstvo za poboljšanje raspoloženja.

Jedan od dizajnera čiji se dizajni uvijek odlikuju optimizmom i hrabrošću je Jonathan Adler (TV).

Njegove karakteristične vesele nijanse, iznenađujuća geometrija, jedinstvenost i određena razigranost proizvedenih predmeta kritičari su više puta primijetili u pozitivnom kontekstu, a mnogi resursi specijalizirani za dizajn predstavljali su njegovo djelo.

U nastavku ćete dobiti priliku vidjeti neke od njih, iako redoviti posjetitelji muzeja dizajna sigurno već znaju to ime.

Možete stvoriti optimističnu atmosferu u kući čak i manjim ili neočekivanim dodirima, na primjer, upotrebom predstavnika flore i faune. A kako nevjerojatno i ne manje moderno izgledaju takve sobe, možete vidjeti u ovoj temi.

Slika osobe za razigrani interijer

Jedna od omiljenih slika koje dizajneri koriste kao originalne elemente dekora u unutrašnjosti može se nazvati ljudskom figurom ili pojedinim dijelovima tijela.

I to ne čudi, jer su takvi detalji najbliži i najrazumljiviji za percepciju. Uz njihovu pomoć možete stvoriti nadrealni, stilski i neozbiljan zabavan dizajn.

U većini slučajeva, naravno, koriste se slike ne stvarnih ljudi, već shematski obrisi ili čak izgledi slični likovima iz crtića ili crtićima.

Posljednja kategorija je najprikladnija za stvaranje razigranog i neozbiljnog interijera. Pogledajte kako su slični detalji koji su ukrašavali uzglavlje kreveta promijenili sofisticiranu spavaću sobu, uklanjajući pretjeranu strogost.

Zabavni naglasci u dizajnu interijera

Moderna spavaća soba s neozbiljnim ukrasnim elementima
projekt Lea Bassani Design

A kako vam se sviđa neočekivana slika Ronilačke djevojke koju su dizajneri postavili u kuhinju? Izvedba i ideja su besprijekorni, jer su autori za ovaj detalj primijenili isti spektakularni materijal s prekrasnom drvenom teksturom koji je korišten za izradu namještaja.

Istina, čini se da su ovim potezom željeli prenijeti ideju da bi se, došavši kući, ljubavnica kuće trebala potpuno uroniti u vrtlog kućanskih poslova.

Zabavni naglasci u dizajnu interijera

Spektakularni detalj u modernoj kuhinji
projekt Henrybuilt

Ne samo da želite sačuvati uspomene na bezbrižan odmor, već i stvoriti odgovarajuće okruženje u svom domu?

Obratite pažnju na projekt kreativne dizajnerice Mollie Luitkemeier (Aisine), koja je prostor kuhinje blagovaonice pretvorila u tropski raj.

To je postignuto prije svega obiljem živih biljaka, kao i upotrebom upečatljivih elemenata uređenja doma koji su najvidljiviji na bijelim zidovima.

Pogledajte bliže i moći ćete uočiti razigrane detalje poput porculanske glave s pravom bujnom zelenom frizurom, prugastog neozbiljnog stropa i nepravilnog zrcala sastavljenog od mnogih ravnina pod različitim kutovima jedna prema drugoj.

Zabavni naglasci u dizajnu interijera

Luksuzna kuhinja s opuštajućom atmosferom
Fotografija ljubaznošću Ace + Ace

Ideje koje vas nasmijavaju mogu se nalaziti ne samo u prostorijama koje su mnogima dostupne za gledanje. Ne čini li se mjedena figurica koja se usklađuje sa sličnim detaljima u profinjenoj i elegantnoj kupaonici i djeluje kao držač toaletnog papira originalnom i zabavnom?

Zabavni naglasci u dizajnu interijera

Elegantna kupaonica s duhovitim elementom
projekt Peter S. Balsam Associates

Ideja dizajnera da koriste manekenku za ukrašavanje spavaće sobe može se nazvati vrlo originalnom. Čini se da vas široka gesta utvrđene figure poziva da uđete u sobu i cijenite ne samo originalne elemente dekora u stanu u obliku letećih zmajeva, već i zadivljujući pogled na Kalifornijski Park Carnota.

Naravno, izgleda spektakularno, ali ovdje morate biti oprezni, jer u trenutku buđenja možete zaboraviti na prisutnost takvog predmeta u spavaćoj sobi i jako se uplašiti, zamijenivši ga s nepozvanim strancem.

Zabavni naglasci u dizajnu interijera

Izvorni dizajn luksuzne spavaće sobe
projekt D.P. Design

Sljedeći projekt, naravno, nije toliko originalan, jer arhitekti često koriste ljudske figure izrađene na realan način za ukrašavanje gradskih ulica, parkova i dvorana zabavnih objekata. Ali iz toga nije ništa manje učinkovit i vrijedan pažnje od ostalih.

Zabavni naglasci u dizajnu interijera

Uređeno dvorište pod nadzorom "čovjeka u šeširu"
projekt Spinnaker Development

Predstavnici životinjskog svijeta, kao Šaljivi element dekora

Druga najpopularnija slika, koja se često koristi u dizajnu prostorija, može se nazvati predstavnicima faune.

Životinjski žanr vrlo je blizak čovjeku, jer ga ptice, sisavci, ribe, insekti prate kroz život.

A ako ste obraćali pažnju na asortiman specijaliziranih trgovina, vjerojatno ste više puta vidjeli zanimljive ukrasne elemente sa životinjama, od običnih kalendara i plakata do freski i presvlaka namještaja.

U projektu predstavljenom u nastavku, autori nisu preopteretili unutrašnjost ukrasima. A što je spektakularnija i dirljivija, obitelj patki u blagovaonici počela je izgledati, kao da se žuri da se brzo sakrije od pogleda.

Možda traži gnijezdo koje su dizajneri sakrili ispod stropa u obliku originalnog lustera?

Zabavni naglasci u dizajnu interijera

Šarmantne patke na stolu za blagovanje

Pogledajte sličan dizajn: Šareni dizajn paviljona koji predstavlja državu Bihar

projekt Koch Arhitekti, Inc

Za razliku od dinamičnog aranžmana iznad, zebra koja ukrašava radnu površinu ne žuri. Njezino opušteno držanje i smiren, dobroćudan izgled rječito ukazuju na to da nikada nećete sami obavljati obroke, čak i ako se ostatak obitelji rasprši po svom poslu.

Zabavni naglasci u dizajnu interijera

Zapanjujući dekor blagovaonice pomoću animalističkih detalja
projekt Jonathan Adler

Često dizajneri humaniziraju likove životinjskog svijeta, obdarujući ih karakterom i oblačeći ih u kostime. U ovom se slučaju mogu koristiti i strašila i skulpture, kao i slike koje zauzimaju veći dio zida.

Posebno se često takav dekor može naći u restoranima, lovačkim klubovima, čije su dvorane stilizirane u starine ili bajkovite kule.

Nije li šarmantan Jelen u raskošnom kamizolu koji snishodljivo gleda u stol, čak i više kada originalni luster u obliku raširenog stabla dodaje spektakularnu kompoziciju?

Zabavni naglasci u dizajnu interijera

Životinjska tema za uređenje restorana u rustikalnom stilu
projekt Shannon Malone za Houzz

Sljedeći projekt zasigurno će vam izmamiti osmijeh na lice, jer je moderna kupaonica pod budnim nadzorom krave.

Istodobno, teško je čak i izdvojiti najimpresivnije i najneobičnije elemente dekora: i pogled na naivnu znatiželjnu životinju i šarmantna pjegava kupka jednako su originalni i dirljivi.

Zabavni naglasci u dizajnu interijera

Slika krave kao središta kompozicije za uređenje kupaonice
projekt PSC Bath

Naravno, nemoguće je ne spomenuti igračke. Slatke plišane životinje nalaze se u gotovo svakom domu i koriste se, ako ne za igre s djecom, onda za ukrašavanje polica ili tapeciranog namještaja.

A kako biste reagirali na prijedlog dizajnera da besprijekornom interijeru dodate neobične vinilne životinje?

No, lijepe životinje, po izgledu slične pušenju zečeva iz tvrtke Astaina i imaju luksuzne brkove, kao u jednoj od poznatih marki, besprijekorno se nose sa zadatkom originalnog punjenja asketskog dizajna, kao i optimističnog raspoloženja svojih vlasnika i njihovih gostiju.

Zabavni naglasci u dizajnu interijera

Neobične igračke kao šarmantan dekor za modernu blagovaonicu
projekt Lindsay von Hagel za Houzz

Neobična vrsta poznatih predmeta

Jedna od izražajnih tehnika u stvaranju jedinstvenih interijera je promjena geometrije poznatih stvari uz očuvanje funkcionalnosti.

Na primjer, dizajn kupaonice počeo je izgledati impresivnije kada je imao pametan sustav bakrenih cijevi.

Čini se da su potpuno ispunili prostor, zasjenivši i raskošne tapete sa zlatnim uzorkom i jednako šik mramorni sudoper.

Čak iu svjetiljkama možete vidjeti sjajne komunikacije, koje, naravno, obavljaju dekorativnu funkciju.

Zabavni naglasci u dizajnu interijera

Razigrani industrijski dizajn kupaonice
projekt Andre Rothblatt Arhitekture

A kako futuristički i atraktivan izgleda dnevni boravak, u kojem su dizajneri instalirali jedinstveni namještaj iz kolekcije Salvadora Dalija i Antonija Gaudija.

Svaki predmet ove sobe vrijedan je pažnje: i nadrealna fotelja, čiji naslon podsjeća ili na koralj, ili na plamen koji se na trenutak smrznuo, i podna svjetiljka s lomljenim stalkom, i zapanjujući stolić za kavu s potporom u obliku ispružene ruke.

Naravno, ne možete propustiti takve jedinstvene predmete za uređenje interijera kao što su skulptura u obliku jaja i originalna slika.

Istodobno, soba ne izgleda poput izložbene dvorane neobičnih predmeta. Unatoč svojoj raznolikosti, skupina namještaja čini jedan skladan ansambl, u kojem je svaka komponenta izražajna, ali istodobno nadopunjuje druge.

Zabavni naglasci u dizajnu interijera

Nadrealni dnevni boravak za elegantne domaćine
Fotografija ljubaznošću Acepa za Acepa

Dnevni boravak izgleda ne manje fantastično, čiji projekt pripada zloglasnom Jonathanu Adleru (TV). Ovdje se mogu vidjeti mnogi autorski dodiri.

To je privlačan presvlake stolica s geometrijskim uzorkom (unatoč crno-bijeloj shemi, ti predmeti ne izgledaju tmurno ili dosadno), i odgovarajući uzorak u obliku šahovske ploče, na koju padaju divovske kapi, i zapanjujuće stolice u obliku ruke s pompoznim brončanim premazom.

Najviše iznenađuje činjenica da ovo nije interijer ureda, već stambeni Njujorški stan. Može se pretpostaviti da će svaki gost sigurno htjeti sjesti na ovaj nevjerojatan namještaj.

Zabavni naglasci u dizajnu interijera

Šik, sklad i optimizam dizajna gradskog stana
od Jonathana Adlera

Stripovi su postali toliko popularna tema da čak pronalaze primjenu u modernom dizajnu. I premda su takve slike prikladnije za ukrašavanje dječjih soba, ne manje impresivno mogu izgledati u dnevnim sobama ili spavaćim sobama odraslih u obliku neobičnih predmeta interijera.

Pogledajte kako sjajno izgledaju udobne stolice, čija presvlaka sadrži zabavnu priču. Ovaj par nadopunjuje jednako zapanjujuće ogledalo, napravljeno u obliku medvjeda koji negdje ide.

Zabavni naglasci u dizajnu interijera

Crtani zaplet za moderan dizajn dnevne sobe
projekt Imagine Living

I još jedan zanimljiv projekt, podjednako pogodan za spavaću sobu mlade fashionistice i za njezinu majku, koja se prisjetila oblačnih godina svog života.

Ova soba, u kojoj obiluju bijele i bogate ružičaste nijanse, podsjeća na izlog slastičarnice, gdje, kao što znate, uvijek sve izgleda lijepo i apetitno.

Ovu sličnost pojačavaju šarmantni pufovi za kolače, prozračni oblici sofe i fotelja. Čarolija djetinjstva vlada u svemu: i u zabavnim svjetiljkama u obliku Gummi medvjeda (Animas), i u svijećnjaku koji izgleda kao nasmijani oblak, i u originalnoj ploči u obliku dječjeg crteža. Vjerojatno ne možete zamisliti opušteniju atmosferu.

Zabavni naglasci u dizajnu interijera

Nevjerojatne ideje za interijer iz djetinjstva
projekt Jellio

Elegantna razigranost stilskih interijera

Većina modernih interijera toliko je skladna i cjelovita da ne možete odmah primijetiti neozbiljne detalje.

Pogledajte odvažnu i veselu unutrašnjost zapanjujuće lijepe spavaće sobe Jonathana Adlera (NASA). Glavno raspoloženje u njemu postavlja toplu i apetitnu hladovinu zidova. Nije li vam se činilo da je soba preplavljena sunčevom svjetlošću?

Da bi ovaj sjaj bio izraženiji, dizajner je upotrijebio zrcalni baldahin koji je odražavao sve zrake koje su ga pogodile, a uzglavlje kreveta ukrasio je divovskim sjajnim novčićem od dolara.

Ništa manje izvrsno izgledaju takvi stilski predmeti interijera kao otvoreni zaslon s geometrijskim uzorkom, narančasta žirafa na elegantnom stolu i lila stolica kraljevske konfiguracije.

Zabavni naglasci u dizajnu interijera

Spektakularni detalji u šarmantnoj spavaćoj sobi

Ljubitelji djela Jonathana Adlera mogu uživati u njegovim izvanrednim i živopisnim projektima, jer je u nastavku još jedno djelo ovog autora.

Koje asocijacije imate kada je gledate? Sigurno, prva stvar koja dolazi na pamet – to je Barbie kuća. I doista, zove se Aisine (Barbie ' s Dream House u Malibuu), a u njoj je sve Svijetlo, neobično i infantilno.

Iznad svega, naravno, sobu karakterizira obilje bogatih, odvažnih nijansi narančaste, srebrne i ružičaste. Također ima mnogo spektakularnih detalja koji pojedinačno mogu izgledati nevjerojatno u ozbiljnijim sobama.

Na primjer, nevjerojatan zaslon mogao bi postati jedan od lijepih detalja francuskog stila, a luksuzni sunčani sat može ukrasiti gotovo svaki interijer (usput, oni mogu postati središte kompozicije koja diktira smjer dizajna).

Naravno, postoje i stvari koje izgledaju previše neozbiljno i ekscentrično, ali istodobno postavljaju razigrani ton dizajnu. To su srebrni pufovi, ružičasta pudlica i buket snježnobijelog divovskog perja.

Zabavni naglasci u dizajnu interijera

Svijetli i ekscentrični interijer Jonathana Adlera

Sigurno su mnogi posjetitelji muzeja dizajna na policama trgovina vidjeli vesele proizvode s poznatom kombinacijom Ace-Ace-Ace.

U vrijeme svjetske informatizacije, dizajn interijera u sličnom stilu postaje sve popularniji, tako da nitko ne izaziva posebno oduševljenje ili iznenađenje.

Iako takve stvari ne postaju manje atraktivne i tražene. Na primjer, u trgovini na internetu možete kupiti šarmantne jastuke koje će sigurno cijeniti ne samo djeca, već i odrasli čiji je život u velikoj mjeri povezan s računalom. Jednostavno, ali ukusno, kako kažu.

Zabavni naglasci u dizajnu interijera

Set jastuka za kauč Ace-Ace-Aceace
projekt GadgetSin.com

Zaokružujući pregled interijera s neobičnim i razigranim detaljima, zapanjujuća kuhinja. Čini se da u njemu nije tako? A nakon detaljnijeg pregleda možete primijetiti i skateboard, koji je utočište pronašao na kapuljači, i poprsje boje limete, čije je mjesto vjerojatnije u muzeju ili u dnevnoj sobi, i skulpturalne figure od plavog kamena, više u skladu s istočnjačkim stilom.

Osim toga, autori su razrijedili jasne konfiguracije kuhinjskog namještaja s stolicama od stabala.

Nije li nevjerojatno kad autori uspiju kombinirati neskladno, i to tako da je više nemoguće zamisliti prostor bez ovog svijetlog, izvanrednog skupa ekskluzivnih predmeta interijera?

Zabavni naglasci u dizajnu interijera

Neočekivani i privlačni dodiri za modernu kuhinju
Fotografija ljubaznošću Acepa za Acepa

Zanimljiv interijer: Osvježite prostor cvjetnim otiscima ili cvjetnim crtežima u unutrašnjosti

Ocijenite članak
( Još nema ocjena )
Dodajte komentare

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: