Moderni stil: kako to postići u interijeru

Interijer dnevnog boravka u modernom stilu

Sviđa li vam se apstraktna umjetnost? Da li vam srce poskoči pri pogledu na kauč s jasnim, ravnim proporcijama? Često rastavljate stare stvari i bacate nepotrebne stvari? Ako ste pozitivno odgovorili na barem jedno od ovih pitanje, zasigurno će vam biti blizu moderna.

Što znači fraza "suvremeni stil"? Ukratko, to je koncept života danas, ne sutra i ne jučer. Ne može se nazvati hladnim ili tvrdim, ali i toplim – ne baš o njemu. Glavne karakteristike moderne uključuju elemente neutralnosti, čistoće linija, glatkoće površina i suptilnosti okusa.

Ako vam sve ovo odgovara, ali niste sigurni kojim putem krenuti, ne biste se trebali bojati! Započnite s jednostavnim koracima predloženim u nastavku.

Slobodni prostor

Interijer kuhinje u modernom stilu

Moderno-vrlo strukturirano. Nered, mnogi komadi namještaja i osjećaj gužve su mu tuđi. Prostrane sobe, prozračnost, minimalni predmeti interijera-sve bi to trebalo prilagoditi slobodi i lakoći, kako uma, tako i tijela.

Neutralne boje sa svijetlim naglaskom

Interijer dnevnog boravka u neutralnim bojama

Suvremeni stil temelji se na osnovi neutralnih, sofisticiranih boja poput bijele, bež, žute, crne. Zahvaljujući ovoj paleti, naglasak je na dodacima zanimljivih neobičnih oblika, koji su također sastavni dio takvog interijera.

Pogledajte sličan dizajn: Možete li uskladiti arhitekte s njihovim poznatim remek-djelima?

Interijer svijetle blagovaonice u modernom stilu

To, međutim, ne znači da svijetle boje uopće ne bi trebale biti. Blijedi elementi savršeno se kombiniraju sa svijetlim dodacima, koji izdaju takav neobičan izgled ovom stilu.

Prirodna rasvjeta

Interijer blagovaonice u modernom stilu

Trebalo bi biti puno svjetla. U kombinaciji s otvorenim prostorima, sobi daje lakoću i uzvišenost.

Interijer dnevnog boravka s velikim prozorima

Ovo nije novo otkriće, naglasak na prirodnoj sunčevoj svjetlosti prilično je čest. Ono što ovaj stil čini jedinstvenim su zavjese koje bi trebale biti jednostavne (to uključuje i shemu boja i izbor materijala) ili ih uopće ne bi trebalo biti.

Red u svemu

Interijer spavaće sobe u modernom stilu

Budući da ovdje nema puno komada namještaja, glavno opterećenje pada na one koji su prisutni. Zato je vrlo važno odrediti ulogu i mjesto svake stvari.

Jasne linije i oblici

Interijer luksuzne moderne kuhinje

Estetika modernog stila leži u jasnim i glatkim linijama. Ovisno o određenoj prostoriji, mogu se koristiti i vertikalni i vodoravni smjer.

Interijer kuhinje u modernom stilu

Da biste razumjeli kako se uklapa u moderni stil, vrijedi se zapitati "jesu li obrisi jednostavni i izravni?"Vrlo je važno razmotriti svaki detalj i razumjeti odgovara li cjelokupnom stilu.". Upravo ovaj pristup pomaže u postizanju željenog učinka.

Ali nemojte isključiti zaobljene i meke oblike

Geometrijski uzorak na posteljini

Svijetli naglasci u dnevnoj sobi

Naravno, sve bi trebalo biti umjereno. Stoga se takve jasne odluke moraju ublažiti. Morate biti vrlo oprezni i ne zaboravite na geometriju, krugovi i valovi će učiniti, ali kovrče će biti previše.

Zanimljiv interijer: Suvremeni stil u dizajnu interijera: značajke

Ocijenite članak
( Još nema ocjena )
Dodajte komentare

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: