Kreativni stolić za kavu s geometrijskom bazom

Kreativni stolić za kavu u bijeloj boji

Kreativni stolić za kavu s uklonjivom staklenom površinom

Pažnju nam je privukao Kreativni stolić za kavu talijanskog dizajnera Gianluigija Landonija, koji se već etablirao kao kreator besprijekornog ukusa i osjećaja za stil, čiji su proizvodi dobro prihvaćeni i od strane profesionalne zajednice i od strane potrošača.

U njegovim rukama najjednostavniji oblici oživljavaju i pojavljuju se pred nama u neočekivanoj perspektivi, dostupni materijali stječu plemenitost, a osnovne boje stvaraju iluziju dubine i svestranosti.

Kreativni stolić za kavu-Fotografija 1

Da je Landoni majstorski vješt u umjetnosti stvaranja lijepih i funkcionalnih stvari, pokazuje spomenuta tablica. Dizajner je puno vremena posvetio proučavanju takozvanih nemogućih figura, kao i umjetnosti nizozemskog umjetnika Mauritza Cornelisa Eschera, čije su litografije donijele široku popularnost upravo tim likovima.

Pogledajte sličan dizajn: Neobične modularne police-estetska i funkcionalna alternativa dosadnim policama

Kreativni stolić za kavu-Fotografija 2

Inspiriran onim što je vidio i pročitao, Landoni je razvio AIP-predmet koji slavi sklad strogih oblika. Gornji dio stola je pravokutna ploča od kaljenog stakla, sa zaobljenim uglovima. Jedinstvenost ovog modela leži u njegovoj osnovi: može se opisati kao sastav dvaju čeličnih prstenova koji se dodiruju u jednoj točki.

Kreativni stolić za kavu-Fotografija 3

Nekima se može činiti da je ovo jedan prsten koji se na određenoj udaljenosti od poda iznenada račva, tvoreći uporišta za radnu površinu. Obje su presude točne, kao i tisuće drugih, koje imaju pravo biti izražene u vezi s ovim jedinstvenim proizvodom modernog dizajna.

I što ste razmotrili u njegovim obrisima? Podijelite svoje dojmove s nama!

Zanimljiv interijer: Ažuriranje stola kod kuće: fotografije prije i nakon rada

Ocijenite članak
( Još nema ocjena )
Dodajte komentare

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: