Klizna vrata: Jednostavan, ali vrlo koristan i moderan element za moderne interijere

Staklena klizna vrata u modernom interijeru

Unutarnja klizna vrata izvrsna su alternativa tradicionalnim ljuljačkim konstrukcijama. U prilog tome mogu poslužiti najmanje tri njihove prednosti:

  • kompaktnost. Vrata se pomiču duž zida, zauzimajući najmanje prostora. Ova značajka može biti presudna pri odabiru modela za mali stan;
  • svestranost. Klizna vrata omogućit će vam realizaciju novih dizajnerskih rješenja, zoniranje prostora na novi način, dajući sobi originalan izgled. Savršeno se uklapaju u bilo koji interijer;
  • sigurnost. Zahvaljujući značajkama dizajna kliznih vrata, vaše dijete neće stisnuti prst, a kućni ljubimac neće moći samostalno ući ili napustiti sobu.

Klizna vrata pričvršćena su na posebne tračnice, što im omogućuje slobodno otvaranje i zatvaranje. Oni ne samo da eliminiraju potrebu za dodatnim prostorom koji je potreban za ljuljačka vrata, već daju slobodu u dizajnu i veličini. Iako su mnogi standardni modeli slični jedni drugima, klizni se mogu dizajnirati u bilo kojem stilu.

Masivna drvena vrata u unutrašnjosti sobe

Pogrešno je pretpostaviti da je ova opcija prikladnija kao zamjena za garažna vrata. Ništa slično! Takva vrata izgledaju sjajno u dnevnoj sobi. Prednost gornjeg nosača je u tome što čak i u uvjetima jakog snijega struktura nastavlja funkcionirati (ako govorimo o vanjskim vratima).

Pogledajte sličan dizajn: Omiljeni predmeti prilagođeni vašim potrebama: pogled na stolicu kao sustav za pohranu

Vanjska klizna vrata u unutrašnjosti kuće

Pojedinačna klizna vrata pomiču se samo u jednom smjeru, ali postoje i dvostruke strukture koje se raspršuju u različitim smjerovima, poput ovih ostakljenih platna na fotografiji.

Bijela klizna vrata u unutrašnjosti sobe

Ako kuća ima stubište, to neće postati prepreka ugradnji kliznih vrata. Dizajneri su osigurali slobodan prostor između zida i donjih stepenica, što omogućuje otvaranje vrata bez poteškoća.

Klizna vrata u blizini stepenica s unutrašnjošću kuće

Klizna vrata mogu se otvoriti širom otvorena ili samo do pola, što je u nekim slučajevima vrlo pogodno za uštedu prostora.

Sjajna klizna vrata crvene boje u unutrašnjosti

Bilo koja vrata, nova ili stara, mogu se napraviti klizna ako otvor opremite sustavom linearnog pomaka. Ako želite uredniji dizajn, zatvorite rupe na hardveru i ispunite udubljenja šarki. Ručke se mogu ostaviti radi praktičnosti.

Drvena klizna vrata tamne boje

To su nestandardna rješenja koja nam nude dizajneri. Osjećao se nadahnuto? Pronašli smo nešto zanimljivo za sebe? Ostavite svoj komentar. Podijelite vezu do članka s prijateljima na društvenim mrežama i pretplatite se na naša ažuriranja kako ne biste propustili ništa važno.

Zanimljiv interijer: Klizni zasun — univerzalni okovi za prozore i vrata mogu biti luksuzni

Ocijenite članak
( Još nema ocjena )
Dodajte komentare

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: