Kako urediti sobu s visokim stropovima-kompetentna prezentacija zastrašujuće velikog prostora

Dekor sobe s visokim stropovima

Iako uređenje interijera s visokim stropovima zahtijeva nekonvencionalan i kreativan pristup, sam po sebi ovaj zadatak neće biti ni teži ni teži od uređenja obične standardne sobe.

U svakom slučaju, izgled vašeg doma ovisi isključivo o tome kako koristite raspoloživi prostor. Kako bi vam pomogao u navigaciji, pravilnom planiranju i uspjehu u uređenju vašeg doma, Muzej dizajna žuri podijeliti savjete, trikove i preporuke stručnjaka. Iskreno se nadamo da će ovi savjeti biti korisni, ali mašta i vaša mašta učinit će ostalo…

Pravilo tri

Ideja je stvoriti žarišnu točku i smanjiti zastrašujuću visinu stropova. Baš kao i u umjetnosti, ako prilikom ukrašavanja vizualno podijelite zidove na tri jednaka dijela, tada je zajamčena ravnoteža i uspjeh.

Koristite tri različite razine dizajna odozdo prema gore. Na primjer, donji dio ukrasite oblogom, drugi-slikama, a treći ostavite onakvim kakav jest.

Ovo je samo jedna od mogućnosti, u stvari, mogućnosti korištenja troslojnog dizajna su neograničene. Međutim, treba imati na umu da je namještaj još uvijek bolje postaviti u donji dio.

Sobe s visokim stropovima zahtijevaju mnogo izvora svjetlosti

Rasvjeta

Ne morate potrošiti velike svote novca za kupnju ekskluzivnih i skupih svjetiljki koje će atmosferu u kući učiniti posebnom i jedinstvenom.

Međutim, rasvjeta igra vrlo važnu ulogu u sobama s visokim stropovima, stoga posvetite što više vremena i pažnje dizajnu rasvjete prostora.

Sada je postala vrlo popularna lokalna i Spot Rasvjeta, ali ipak, ne biste trebali potpuno napustiti velike svjetiljke i klasične lustere, jer su izvrstan element dekora, čine visoke dnevne sobe, kuhinje ili spavaće sobe mnogo elegantnijima i profinjenijima.

Osim toga, sasvim je moguće koristiti rasvjetu za vizualnu podjelu prostorije na dijelove ili zone. Na primjer, tri lustera u dnevnoj sobi savršeno vizualno odvajaju dnevni boravak od kuhinje i blagovaonice.

Siva boja prilikom ukrašavanja sobe s visokim stropovima

Pogledajte sličan dizajn: Novi trendovi u dizajnu-apstrakcionizam

Okviri, slikanje i grafika

Kada se bavite visokim stropovima, slike, plakati ili ploče jednostavno su potrebni, takvi ukrasni elementi udišu život u sobu, dodaju joj eleganciju i plemenitost.

Međutim, neće svi vaši gosti, pa čak i članovi kućanstva cijeniti učinak umjetničke galerije, pa odlučite o broju i vrsti slika kojima namjeravate ukrasiti sobe.

A kako biste oslabili neodoljiv dojam visokih zidova s mnogo slika-Postavite ih u razinu očiju i odaberite lagane, a ne masivne okvire.

Dnevni boravak s visokim stropovima

Naglasak na zidu

Boja je vrlo dobar i učinkovit način za naglašavanje visine i drame zida. Ako jedan od zidova obojite podebljanim bojama, tada će, zajedno s ostalim neobojenim zidovima, za razliku od toga, dati cjelokupnom prostoru svjež izgled, jedinstvenost i, istodobno, jedinstvenu cjelovitost.

Moderno kućište s visokim stropovima

Zavjese

Zavjese, zavjese i zavjese tradicionalno se koriste za dodavanje mekoće ognjištu, za stvaranje udobnosti i udobnosti, što posebno treba sobu s visokim stropovima. Modeli koji pokrivaju cijeli zid, ili barem dvije trećine, izvrsni su za ovu svrhu.

Bijele ili svijetle zavjese pružit će prostoru prostorije svježinu, Crvena će donijeti dodatnu energiju, a tamne nijanse dodati će malo intrige u atmosferu.

Ali crna boja pridonijet će vizualnom smanjenju sobe i učiniti je ugodnijom. Kako zavjese ne bi narušile cjelovitost zamišljene slike, ne zaboravite ponoviti boju koju ste odabrali negdje drugdje u unutrašnjosti, podržati je u drugim velikim ili malim detaljima.

Ugodna Švedska Vila

Drvene grede

Popularnost drvenih greda u modernom dizajnu interijera i dalje raste, zahvaljujući njihovom minimalizmu i funkcionalnosti.

Ovi arhitektonski elementi pomažu vizualno smanjiti veličinu prostorije, učiniti je ugodnijom i prikladnijom. Da biste koristili drvene stropove, uopće nije potrebno dizajnirati cijelu kuću u rustikalnom stilu. Grede i balusteri dobro će se uklopiti u bilo koji moderni interijer.

Izložene drvene grede

Tekstura za stropove

Baš kao i zid, strop se također može uspješno istaknuti pomoću posebne teksture. Takav prirodni završni materijal kao što je drvo dodati će toplinu i učiniti sobu vizualno manjom nego što zapravo jest.

Ali treba imati na umu da ne samo da pojačava kontrast između poda i zidova, već stvara i određeni osjećaj antike i uništenja.

Teksturirani strop u visokoj sobi

Stvari koje treba izbjegavati

Postoji nekoliko stvari koje ne biste trebali zaboraviti u sobama s visokim stropovima kako ne biste narušili optimalnu ravnotežu u svom interijeru.

Nemojte pretrpavati sobu mnogim malim predmetima, poput niskog i malog namještaja, malih oblika umjetničkih djela i raznih ukrasa.

Umjesto toga, pokušajte koristiti veće artefakte u maloj količini. Slike je uvijek bolje postaviti u razini očiju.

Ako želite ukrasiti prostor iznad razine glave-koristite apstraktne skulpture i zidne satove.

Zanimljiv interijer: Kako stropne grede učiniti dijelom interijera: nekoliko savjeta za moderan dom

Ocijenite članak
( Još nema ocjena )
Dodajte komentare

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: