Kako tradicionalni interijer učiniti modernim i održati mir u obitelji?

Dizajnerski namještaj u unutrašnjosti

Ovisnost o različitim, nespojivim stilovima može uzrokovati sukobe između supružnika. Obično se radi o tradicionalnim i modernim destinacijama koje su gotovo jednako popularne među vlasnicima kuća.

Događa se da postupak kupnje čak i manjih predmeta interijera završi eksplozivnom situacijom. U takvim slučajevima postoji samo jedan izlaz-pronalaženje kompromisnog rješenja.

Usput, sukob mišljenja (u razumnim granicama) ponekad dovodi do najzanimljivijih i neočekivanih rezultata. Evo što mogu biti.

U ovom eklektičnom interijeru moderno slikarstvo i tradicionalni elementi savršeno se slažu (nadamo se da će i supružnici koji ovdje žive). Kao što se može prosuditi po ovom primjeru, čak i antika i moderna mogu tvoriti skladne kombinacije, pod uvjetom da se poštuju neka pravila.

Konkretno, uspjeh ovog izgleda temelji se na ravnoteži oblika i boje. Kauč otmjene konfiguracije, poput onog koji vidimo s desne strane, trebao bi biti jednobojan i neutralan.

U ovom slučaju, njegova sjena korelira s paletom apstraktnog platna koje visi na zidu iznad. Na taj se način ovaj predmet ne sukobljava sa suvremenim umjetničkim predmetima i stupa u interakciju s drugim tradicionalnim elementima.

Na primjer, stolice iz blagovaonice. Da bi se postigao željeni sklad, potrebno je osigurati prisutnost zajedničkih obilježja-zakrivljenih obrisa ili neutralne boje.

Drvene stolice uz blagovaonski stol

Brojne arhitektonske komponente ovog prostora, uključujući štukature na stropu i kamin, odražavaju njegovu pripadnost davno prošlom vremenskom razdoblju.

Ali dizajn u cjelini ne izgleda staromodno zahvaljujući namještaju koji je strukturiran krajnje jednostavno. Takva rješenja omogućuju vam da uravnotežite omjer stilova i na kraju postignete sklad. Boja obično djeluje kao dodatna značajka objedinjavanja.

Pogledajte sličan dizajn: Pretvorite svoje pauze za kavu u nešto ukusno i nestvarno, zahvaljujući lijepim šalicama

Okruglo ogledalo na bijelom zidu

Slika je tradicionalna, ali nikako pretjerana. Ponekad je najlakši način za postizanje savršenstva ostaviti minimalan broj komponenata i smjestiti ih u jednostavno okruženje.

Čisto tradicionalni prostor pretpostavlja uzorak i dodatni dekor, pa je potrebno dovoljno strogo uređivanje kako bi rezultat bio izvrstan.

Potrebno je ostaviti samo one predmete bez kojih je jednostavno nemoguće, a bez oklijevanja ukloniti sve ostale. Ovaj pristup omogućit će vam da i dalje uživate u svojim omiljenim stvarima u modernom, minimalističkom okruženju.

Žuti namještaj u dnevnoj sobi

Ovaj zanimljiv primjer pokazuje eklektičniju mješavinu, ali još uvijek je moguće odvojiti zrno od kukolja. Vrlo moderan namještaj upotpunjen je jednako modernim tepihom, ali smješten u tradicionalnom okruženju. Da biste ponovno stvorili ovu sliku, morate slijediti nekoliko principa.

Prije svega, potrebno je odrediti statičke komponente (u našem slučaju — luster, ogledalo i kamin). Oni bi trebali biti tradicionalni.

Elementi koji se upečatljivo razlikuju po karakteru trebali bi ih nadopuniti, inače će slika ispasti neuredna. Samo oštra promjena smjera omogućit će postizanje željenog rezultata.

Ovo ogledalo nije samo tradicionalni model u pozlaćenom okviru, već spektakularno barokno umjetničko djelo. Luster također izgleda vrlo dramatično. Fotelje su apsolutno moderne.

Stakleni stolić za kavu u dnevnoj sobi

Neka unutrašnjost bude napeta i vibrira bolje od odnosa supružnika. Ovaj je primjer izravna suprotnost prethodnom. Naime: tradicionalni namještaj smješten je u moderno okruženje.

Uspjeh ovog dizajna leži u korištenju uglavnom jednostavnih jednobojnih boja s maksimalno dvostrukim uključivanjem izražajnih otisaka.

Veliki element zasićene sjene, koji je u ovom slučaju tepih, odvlači pažnju od šarenog uzorka zavjesa, zbog čega se mješavina pokazala skladnom.

Panoramski prozori u unutrašnjosti

Izražajan, svijetao i istodobno jednostavan interijer, koji odražava poštovanje prema tradiciji, pomirit će militantne stanovnike obiteljskog gnijezda, omogućujući im da ponosno pokažu svoje remek-djelo prijateljima i rođacima.

Zanimljiv interijer: Kako napraviti ugodan iznajmljeni stan bez velikog ulaganja alata primjeri kompetentnog dekora

Ocijenite članak
( Još nema ocjena )
Dodajte komentare

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: