Kako postati (i ostati) uspješan dizajner interijera

Prekrasan ukras blagovaonice

Nažalost, neki, ulazeći na put dizajna interijera, imaju pogrešnu predodžbu o suštini profesionalnog rada

Naravno, neki aspekti aktivnosti dizajnera mogu biti uzbudljivi zbog činjenice da podrazumijevaju eksperimentiranje s tkaninama, bojama i završnim obradama. Međutim, postoji potpuno drugačija strana posla koja će se mnogima činiti rutinskom. I vjerujte mi, ona može ometati izgradnju karijere.

Maestro Komunikacije

Uzmimo za primjer članak o poznatom arhitektu Jamesu Blakleeju, gdje napominje da većinu vremena provodi u komunikaciji s drugim dizajnerima, prodavačima, vlasnicima kuća, proizvođačima itd.d. I što mislite? Jedan je od najuspješnijih ljudi na ovom polju!

Na neki način to je poput kontinuirane samopromocije. U početku mislite da ćete se baviti isključivo kreativnošću, stvaranjem slika, odabirom boja, planiranjem rasporeda namještaja i ukrasnih predmeta.

Zapravo, ispada da je bilo potrebno uzeti nekoliko lekcija komunikacijskih vještina u zamjenu za proučavanje beskonačnog broja dizajnerskih tečajeva. Uostalom, koja je svrha smišljanja impresivnih projekata ako nedostaje vještina za njihovu prodaju?

Osim toga, potrebno je pravilno prenijeti svoje ideje proizvođačima, izvođačima i drugim stručnjacima iz povezanih industrija.

Bijeli strop u dnevnoj sobi

Dizajn nije samo zabavna aktivnost i eksperimentiranje s materijalima

Snježno bijeli ukras dnevnog boravka

Kreativna realizacija kroz majstorstvo komunikacije

Pogledajte sličan dizajn: Sklopivi stolić za kavu s interneta nešto je fleksibilno i upečatljivo!

Dobar psiholog

Možda zvuči glupo, ali sposobnost ispravnog tumačenja ljudskih gesta pomaže u napredovanju u karijeri dizajnera interijera. U osnovi, morate naučiti razumjeti na intuitivnoj razini što kupci stvarno trebaju.

Kupac se može pojaviti na prvom sastanku s puno ideja ili čeka profesionalne preporuke od vas. Sada će vaša reputacija ovisiti o tome koliko ste bili pronicljivi slušatelj i donekle o tome imate li telepatske sposobnosti.

Snježno bijeli dizajn kuhinje

Idealan ishod suradnje

Neumorni istraživač

Prije nego što steknete diplomu likovnih umjetnosti, predlažemo da stažirate kod lokalnog dizajnera. Vjerujte mi, ne postoji bolji način da shvatite možete li svladati i uživati u ovom zanatu. U slučaju pozitivnog rezultata, možete početi akumulirati potrebnu prtljagu profesionalnog znanja.

Kad se obrazujete, nemojte se tu zaustaviti. Jedini način da ostanete u potražnji na odabranom polju i imate prednost u odnosu na konkurente je stalno poboljšanje vještina u području arhitekture, građevinskih propisa, održivog dizajna itd.d.

Moderan dizajn kupaonice

Samoobrazovanje je moć

Budite moderni i konkurentni

Nabrojimo neke ključne točke za kretanje naprijed prema uspjehu:

  • prisustvujte što većem broju specijaliziranih događaja, uključujući međunarodne izložbe i emisije;
  • izgradite odnos s dobrim mentorom koji će vam omogućiti da budete njegov asistent i uvesti vas u svoj profesionalni društveni krug;
  • održavajte odnose s bivšim klijentima — oni će vas prvo preporučiti svojim prijateljima;
  • Osigurajte svoju prisutnost u internetskom prostoru koristeći maksimalne resurse (blogovi, društvene mreže, profesionalni forumi). Izradite vlastitu internetsku stranicu za prikazivanje snimaka i videozapisa gotovih projekata, komunikaciju s potencijalnim klijentima itd.p.
  • Razvijte svoj zaštitni znak.

Smeđi zidovi u dnevnoj sobi

Što više iskustva i obrazovanja

Pa, spremni ste za ulazak u svijet dizajna interijera?! Ili ste na početku putovanja i želite postati uspješniji?

U osnovi, dizajn interijera je svemir koji se neprestano mijenja. Radite ono što volite! To će zajamčeno dovesti do uspjeha!

Zanimljiv interijer: Kako znati da je karijera dizajnera interijera za vas

Ocijenite članak
( Još nema ocjena )
Dodajte komentare

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: