Jednostavan način polaganja keramičkih pločica na pod kupaonice je sam majstor

Crne pločice u svijetloj kupaonici

Podne pločice u kupaonicama, u pravilu, ne riskiraju samostalno polaganje, povjeravajući rješenje ovog problema stručnjacima.

U međuvremenu, uz pravilno planirani rad, bez ogromnih napora i troškova rada možete izvesti takvu operaciju bez uključivanja stručnjaka.

Svakako, uz dovoljno iskustva u obavljanju popravaka oko kuće (TV). Treba napomenuti da se podovi u različitim kupaonicama međusobno razlikuju, stoga je za svaki pojedini slučaj potreban individualni pristup.

Nadamo se da vam dragi čitatelji muzeja dizajna naši savjeti neće izgledati pretjerano.

Prije početka rada treba uzeti u obzir da se u maloj kupaonici takva instalacija može izvesti u roku od 15-20 sati. Nemojte se zavaravati glasinama da netko to radi mnogo brže, pogotovo ako to niste učinili prije.

1. Uklonite stare pločice

Prije svega, toplo vam savjetujemo, unatoč odluci da sami obavite posao, da ipak uzmete pomoćnike među ljudima oko sebe.

Zadatak je mnogo lakše riješiti kada postoje dodatne radne ruke za obavljanje pomoćnih i srodnih poslova.

Započnite uklanjanjem starih pločica i suvišnih predmeta u zatvorenom prostoru. Nemojte biti lijeni ukloniti vrata – bit će lakše raditi bez nepotrebnih smetnji.

Provjerite stari pod koji se nalazio ispod pločice. Ako je u dobrom stanju, može se ponovno upotrijebiti u stanju u kojem se nalazi bez revizije.

Pločice morskih nijansi u kupaonici

2. Odaberite pravu pločicu prije kupnje

Nabava materijala najlakša je faza započetog rada. To se može učiniti čak i bez poticanja stručnjaka. Postoji mnogo boja. Njihov izbor ovisi i o veličini vaše sobe i o temi željenog dekora. Ako želite stvoriti razigranu atmosferu zamršenih uzoraka, upotrijebite ovdje objavljeni vodič.

Zlatno-plavi mozaik na podu kupaonice

3. Izrada pravog predloška

Nakon što završite s uklanjanjem starih pločica i vodovodnih instalacija, pripremite pod za postavljanje novog, nastavite s određivanjem ispravnog uzorka i najboljeg postupka ugradnje.

Uzmite si vremena dok radite ovaj korak. Način postavljanja pločica odredit će konačni izgled vaše kupaonice.

Označite crte kredom prilikom planiranja rasporeda pločica. To će vam dati prilično dobru ideju o tome kako će izgledati gotova kupaonica.

Granitne pločice na podu kupaonice

Pogledajte sličan dizajn: Slatke ploče od otpada od šećerne trske s 3 oceana-dizajnerski eko projekt iz tvrtke Carpentians

Napravite predložak prema kojem će, zajedno s linijama za označavanje, biti moguće odrediti koja mjesta na podu nisu prekrivena cijelom pločicom i kako je izrezati kako bi se potpuno zatvorila.

U maloj kupaonici (iPhone) pločice je bolje položiti dijagonalno. To će vizualno povećati sobu.

4. Polaganje cementa

Ako ste 100% sigurni da je pitanje racionalnog postavljanja ploča riješeno, nastavite s pripremom poda. U suprotnom, bolje je ponovno se vratiti na označavanje.

Kupnjom visokokvalitetnog cementa ne možete brinuti o njegovim ljepljivim svojstvima. Nemojte odmah miješati sav cement sa svim ljepilom. Ako ste početnik, tada će polaganje svake pločice potrajati puno vremena i smjesa se može osušiti.

Tamne pločice na podu u svijetloj kupaonici

5. Položite pločice s najvećom preciznošću

Prisutnost nazubljene lopatice preduvjet je da će vaše pločice biti položene strogo vodoravno, a gornje površine svih elemenata bit će smještene u istoj ravnini.

Ljepilo treba ravnomjerno rasporediti po cijeloj površini donje površine. Prilikom postavljanja pločica za njihovo poravnavanje koristite lagani drveni blok i mali čekić.

Uvijek započnite u središtu prostorije, a ne u kutu, kako biste osigurali da su Fuge za fugiranje ravne.

Interijer kupaonice u klasičnom stilu

6. Fugiranje

Većina vlasnika kuća obično izlazi na boju žbuke na temelju nijanse kupaonskih pločica. Međutim, ovaj manji detalj može promijeniti cjelokupnu privlačnost sobe.

Odaberite sastav koji je komplementaran boji vaše kupaonice (internet). I tamni i svijetli tonovi imaju svoje prednosti i nedostatke.

Potrebno je pronaći nijansu koja najbolje odgovara vašim estetskim konceptima ljepote kupaonice. Ravnomjerno nanesite pastu, utrljajte je i, kad završite, spužvom nježno obrišite površine pločica.

Kupaonica u pastelnim bojama

7. Pospremite stvari

Za potpuno čišćenje ostataka žbuke s površine pločica koristite spužvu i toplu vodu. Štoviše, kuna spužve mora se koristiti za poravnavanje linija za fugiranje i davanje jasnoće, jer to neće biti druge mogućnosti.

Pokrenite novo rješenje, kad završi, ponovno radite spužvom. Zatim, kada je sve učinjeno, kupka treba ostaviti dan ili dva, a zatim oprati pod.

Interijer kupaonice u bijelo-sivim tonovima

8. Ne stavljajte se u kut!

Neka zvuči klišejski, ali većina početnika obično upada u istu zamku. Planirajte raspored pločica unaprijed, a zatim razmislite o redoslijedu rada.

Fugiranje i čišćenje poda, međutim, mnogo je lakše od uklanjanja i novog polaganja nepropisno postavljenog materijala.

Završna obrada opeke u kupaonici

9. Korisna i lijepa završna obrada

Primjena brtvila u kupaonici pomaže u održavanju poda u vrhunskom obliku dulje vrijeme. Povećava se otpornost na paru i vodu, održava se sjajni izgled.

Ako sami položite pločice, smanjit ćete svoje financijske troškove za 60% u usporedbi s radom angažiranih stručnjaka. Ali svakako, osim ako niste načelni protivnik bilo kakvih samostalnih ili neprofesionalnih kućanskih poslova.

Dekoracija bež boje u kupaonici

Prilikom preuređenja poda male kade bit će potreban velik broj rezova pločica. Za takav rad Nabavite rukavice i jastučiće za koljena.

Ako imate poteškoća, pozovite profesionalce u pomoć. Sve u svemu, vaš će rad biti koristan i kao izvor novih iskustava potrebnih za rješavanje sličnih pitanja u budućnosti. Ispod je cjelovit video vodič za polaganje pločica u kupaonici.

Zanimljiv interijer

Ocijenite članak
( Još nema ocjena )
Dodajte komentare

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: