Jedinstvena i nekonvencionalna slika origamija

Origami Stolica

Inspiracija za stvaranje prekrasnog namještaja može doći s bilo kojeg mjesta, a neke stvari nadahnjuju više od, samo mašte. Stvaranje mnogih komada namještaja nadahnuto je umjetnošću "origami". 

Origami stolicu dizajnirao je Jan Brauer, a izrađena je od recikliranog aluminijskog lima od 3 mm. Ovaj laserski rez je presavijen i pričvršćen vijcima. Rezultat je intrigantan namještaj koji možete integrirati u suvremeni stil svog doma.

Kreativni origami kauč u dizajnu interijera

Origami kauč u dizajnu interijera

Origami kauč dizajnirali su arhitekti za posebnu izložbu. Bijele laminatne ploče od šperploče od breze sastavljene u geometrijske oblike imaju cjevaste čelične noge. Majstorski dizajn i mašta daju razlog za razmišljanje da je kauč, kao da je izrađen od papira.

Trokutasta polica

Struktura trokutaste police ima Kiparski projekt i koristi trokute kao osnovni koncept. Modularni sustav može se transformirati i sastaviti u različite oblike. Funkcije sustava su također različite.

Stol sa staklenim vrhom

Evo još jednog vrlo zanimljivog projekta. To je stol s isklesanom drvenom podlogom i staklenom pločom. Prozirni premaz omogućuje da se baza geometrijskog oblika istakne i postane žarišna točka.

Prekrasna fotelja na temelju poliedra

Neobična fotelja na temelju poliedra

Neusporediva fotelja na bazi poliedra

U tvrtki se stvaraju stolice temeljene na poliedru. Namještaj je izrađen od jednog komada nehrđajućeg čelika. Kada je presavijen, čini ga vrlo sličnim proizvodu od papira.

Prekrasan origami kauč u dizajnu interijera

Prekrasan origami kauč u dizajnu interijera

Prekrasan origami kauč u dizajnu interijera

Zapanjujući origami kauč u dizajnu interijera

Neobičan origami kauč u dizajnu interijera

Još jedan origami kauč dizajniran je s posebnom maštom. Posebno je zanimljiv zbog svoje transformacije u ravnu prostirku. Vrlo lagan i svestran predmet koji postaje kompaktan kada se sklopi. Ovaj kauč možete lako ponijeti sa sobom u pokretu.

Pogledajte sličan dizajn: Zapanjujući svjetlosni scenarij zgrade Ace-Ace iz Acese, Hirošima, Japan

Prekrasna origami stolica

Izvrsna origami stolica

Stolica (glava) vrlo je slična sofi u smislu da se i ona može razviti u stanje Prostirke i postati ravna. Možete sami sastaviti stolicu u stilu" origami". Ovaj dizajn pomoći će uštedjeti puno prostora, a spremanje komada materijala mali je problem.

Stolica od karbonskih vlakana

Stolica je izrađena od karbonskih vlakana. Dizajneri su koristili origami nabore prilikom dizajniranja. Namještaj je vrlo zanimljivog dizajna zbog kojeg proizvod izgleda kao nešto neobično, kao iz znanstveno-fantastičnog filma.

Origami stolica u dizajnu interijera

Ova zabavna i intrigantna fotelja podiže ideju o "origami" namještaju na potpuno novu razinu. Oblik i dizajn stolice su zamršeni, ali zapravo je izrađen od običnog kartona.

Inspiriran umjetnošću presavijanja papira, ovaj stolić za kavu ima laganu ploču stola i bazu izrađenu od čelika.

Stolić za kavu sa staklenim vrhom

Još jednu varijantu stolića za kavu sa staklenim vrhom dizajnirali su Antoni Dickens i Toni Vilson. Čelične noge se lako sastavljaju, bez vijaka ili igala, tvoreći stativ.

Lagana plastična stolica

Ova lagana plastična stolica predstavnik je" origami " namještaja. Izrađen je od jednog lista plastike, može se saviti u čvrst oblik za 10 sekundi. Kada ga rasklopite, stolica će postati ravna, vrlo jednostavna za pohranu.

Sklopiva svjetiljka prema shemi origami

Marco Kirsch dizajnirao je sklopivu svjetiljku prema shemi "origami". Svjetiljka od nehrđajućeg čelika s jednim kvadratom traje 5 minuta za sastavljanje bez alata.

Viseća svjetiljka

Viseća svjetiljka dizajnirana je i izrađena od papira na isti način – "origami". Ručno izrađen komad elegantnog dizajna proizvodi se u Portugalu. Izgleda jednostavno, ali zapravo je vrlo složen posao.

Origami stol u dizajnu interijera

Pametni stol s kvadratnim oblikom stola. Duboki dijagonalni prorez u sredini namijenjen je novinama i časopisima.

Origami betonske vaze u dizajnu interijera

Zbirka" origami " vaza izrađena je od betona. Ručno se izlijevaju u složenom uzorku. To su jednokratne Vaze, od kojih je svaka jedinstvena.

Fasada zgrade u Parizu

Kreativna fasada zgrade u Parizu

Umjetnost presavijanja papira također je nadahnula brojne velike projekte u svjetskoj arhitekturi. Na primjer, ova poslovna zgrada nalazi se u Parizu u Francuskoj. Fasada ima dvostruku staklenu oblogu s naboranim mramornim uzorkom "origami",

Prekrasna fasada hotela u Tokiju

Neobična fasada hotela u Tokiju

Smješten u Tokiju, hotel ima podebljano geometrijsko pročelje koje podsjeća na "origami". Zgrada je sama po sebi sićušna, ali s urezanim nišama, uključujući natkriveno parkiralište.

Prekrasan modul za dvije osobe

Vrtoglavi modul za dvije osobe

Modularni prostor koji može primiti dvije osobe zauzima površinu od 86 četvornih metara. m i je kabinet s vrlo zanimljivim dizajnom. Kuća je građena od drveta, gume i šperploče.

Zanimljiv interijer: Fantazija nema ograničenja-najneobičniji pleteni namještaj poznatih dizajnera

Ocijenite članak
( Još nema ocjena )
Dodajte komentare

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: