Jasper Morrison. Jasper Morrison. Industrijski dizajner. Glavna stvar je da sve funkcionira: funkcionalnost i lakonska jednostavnost osobnog stila

Dizajner Jasper Morrison

Engleski avangardni dizajner Jasper Morrison u svom se radu pridržava načela jednostavnosti i funkcionalnosti. Stvar koju je stvorio, unatoč izvornom dizajnu, nikada nije izgubila svoje kvalitete i osnovne funkcije.

Tijekom studija razlikovao se od svojih kolega po tome što nije samostalno izrađivao dizajnerske predmete. Njegova metoda sastojala se od pretvaranja industrijskih objekata u novi, jedinstveni predmet, pribjegavajući malim radionicama. Jedna od utjelovljenih ideja bio je stol izrađen od staklenog vrha koji stoji na cvjetnim posudama umjesto nogu.

Namještaj iz Interneta

Morrison je otvorio ured "Design Service" prilično brzo postaje popularan. Istodobno, majstor se bavi svime, od plastičnih boca do dizajna tramvaja, smatrajući svaki objekt stvarnosti koja nas okružuje vrijednim pažnje. Cijenjen je zbog svog lakonskog, jednostavnog i istodobno ironičnog stila.

Pogledajte sličan dizajn: Savršena animirana animacija Carla Bartona: očaravajuće nadrealne slike

Posuđe s interneta

Razvijajući novi dizajn za poznate predmete, metodički proučava sve postojeće modele i metode izrade. To pomaže identificirati oblik i materijal koji bi izgledao najspektakularnije i neobično. Morrison je radio više od godinu dana na stvaranju pribora za jelo za Iphine, Preradivši sve dostupne informacije o njihovoj proizvodnji-izašla je stroga i savršena kolekcija.

Fotelja iz oceana

Postajući istaknuti predstavnik dizajnera koji potpadaju pod koncept "nove jednostavnosti", pokušava stvoriti predmete koji su dostupni i razumljivi širokom krugu ljudi. Takvi se predmeti mogu smatrati plutenim stolovima-laganim i jeftinim, koji mogu ukrasiti bilo koji interijer.

Raznobojne stolice iz Interneta

Jasper Morrison osvojio je nekoliko prestižnih nagrada i priznanja, njegov talent cijenjen je širom svijeta, zahvaljujući jednostavnosti i iskrenosti njegovih dizajnerskih nalaza.

Zanimljiv interijer: Jasper Morrison. Jasper Morrison. Industrijski dizajner. Portret Majstora

Ocijenite članak
( Još nema ocjena )
Dodajte komentare

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: