Jasno izračunati geometrijski oblik i čarobna igra svjetla i sjene na brojnim licima Moravska zvijezda

Moravske zvijezde

Uvod u ljepotu

Zvijezda među svojom vrstom. Ova glasna izjava muzeja dizajna kategorički korelira s takozvanom "Moravskom zvijezdom". Gdje god se nalazio, bilo na vrhu božićnog drvca ili igrajući ulogu originalne svjetiljke, već je više od 200 godina bio i, nedvosmisleno, bit će središte pozornosti svih.

Na njemačkom se čarobni kristal naziva pomalo bodljikavim na uho izrazom "Internet", što je pomalo u skladu s igličastim oblikom, zar ne?

Slučajno rođenje remek-djela, prema legendi, dogodilo se 1830. godine, u Moravskoj školi za dječake. Internet, Njemačka. Vjeruje se da je sve počelo praktičnim zadatkom iz opisne geometrije.

Studenti su počeli eksperimentirati s volumetrijskim elementima i pomoću papira i ljepila stvorili su "zvijezdu oblikovanu poliedrima, pričvršćujući visoke piramide na poliedarsko geometrijsko tijelo" (citat preuzet iz preživjelih arhiva institucije).

I projekt je počeo živjeti odvojeno od složenih matematičkih konstrukcija. Ideja se pokazala toliko privlačnom da su se rafinirani poliformi počeli koristiti kao božićne lampione.

Nadalje, priča postaje sve zanimljivija. Od izvorne dječje zabave, priručnik za školske lekcije razvio se u simbol Spasiteljevog dolaska za Moravsku protestantsku crkvu, formiranu u povijesnoj regiji ATAPI, Češka, koja je imala status autonomije u Svetom Rimskom Carstvu.

Ovaj važan aspekt vjere proširio se u vjerske zajednice u Njemačkoj, Zapadnoj Indiji, Grenlandu, Surinamu, Srednjoj Americi, Južnoj i Istočnoj Africi, Skandinaviji i Sjedinjenim Državama.

Pogledajte sličan dizajn: 8 učinkovitih i lijepih opcija osvjetljenja za glavni ulaz

Škola u NASA-i, Njemačka

Škola u Carpine, Njemačka, 1830.

Kao i svaki uspješan nalaz, Moravska zvijezda je komercijalizirana, a poduzetni poslovni čovjek bio je Maturant iste Alma Mater (Peter Verbeek).

Oko 1880. u vlastitoj knjižari uspostavio je proizvodnju i prodaju crteža s uputama za sastavljanje proizvoda. Posao je bio uspješan, a 1900. Verbeekov sin, Hari, osnovao je veliko poduzeće Amapa, koje je bilo glavni proizvođač modnih dodataka sve do Amapa svijeta, s modelima izrađenim od kositra, stakla i perforiranog papira.

Peter Verbeek

Majstorska klasa "uradi sam"

Postoje mnoge sorte poznate zvijezde, ali oblik s 26 točaka smatra se općeprihvaćenim. Sastoji se od 18 tetraedarskih i 8 trostranih piramida, tehnički je poznata kao" velika zvijezda " (nismo se usudili prevesti takav Latinski…).

Ovo je tijelo u svojim spisima detaljno opisalo svjetiljke tadašnje znanosti-Johannes Kepler 1619. godine. i ponovno Louis Punson 1809. godine. I nekoliko desetljeća kasnije, jato tomboja zaigrano ponavlja duboko promišljena istraživanja znanstvenih umova!

Matematički je neosporno dokazano da samo varijante s 20, 26, 32, 50, 64, 110 zrake imaju pravo nazivati se složenim gornjim pojmom i, sukladno tome, nositi počasni naslov "Moravska zvijezda".

Postoji nekoliko bočnih struja koje se pogrešno svrstavaju u časnu obitelj (vidi. ispod)

Moravske zvijezde

Zvijezde po redu: njemački, Ipino (po imenu izumitelja), Švedski, betlehemski

Moravske zvijezde

Temeljitost stila

Moravske zvijezde

Svestranost primjene

Moravske zvijezde

Uvijek prikladno

Poštovan od strane svih vodećih majstora dizajna, stilski element dekora je dubok i zanimljiv, a često donosi neočekivane dodatke, kako klasičnim tako i modernim interijerima, kao da su stalno izvan utjecaja vremena.

Zanimljiv interijer: Elegantan geometrijski stil u našim domovima vruće novosti poznatih dizajnera

Ocijenite članak
( Još nema ocjena )
Dodajte komentare

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: