Izvanredna rješenja za ukrašavanje zidova u sobi uspješne dizajnerice Kristen Slano

Raznovrstan dizajn zidova u sobi

Izvorni dizajn zidova u sobi

Svi su, možda, čuli da je bojanje zidova jedan od najzanimljivijih i proračunskih načina za značajnu promjenu izgleda sobe: učiniti je vizualno većom, istaknuti neke detalje interijera ili, naprotiv, omekšati ih.

Ali odabir prave nijanse samo je prvi korak na tom putu. Osim boje, važna karakteristika boje je i vrsta boje.

Internetsko igralište koje povezuje profesionalne dizajnere i obične vlasnike kuća kako bi pomogli drugima da saznaju više o novom trendu-mat završnoj obradi zidova.

Kombinacija površina različitih stupnjeva glatkoće pomaže vizualno proširiti bilo koji prostor, kaže glavna dizajnerica za NASA-u Kristen Chaber. 

Ona detaljno govori o tome zašto biste trebali odustati od sjajnog završetka u korist mat.

1. Ne bojte se koristiti mat finiš u područjima s velikim prometom

Dizajn kuhinjskog otoka u svijetlo zelenoj boji

Rustikalni interijer

Recimo hvala naprednim tehnologijama u proizvodnji boja za činjenicu da je sada moguće koristiti mat finiš u sobama s visokom vlagom. Štoviše, ova vrsta završne obrade nije inferiorna u snazi od sjajne i može se odabrati za prostorije koje se posebno učinkovito koriste.

Glatke površine reflektiraju svjetlost, razmećući se svim nedostacima-udubljenjima i neravninama, a mat boja ih može prikriti, kaže Kristen.

2. Usredotočite se na slike matiranim zidnim premazom

Slike na zidu u unutrašnjosti dnevne sobe

Pogledajte sličan dizajn: Stolica Barcelona – kako razlikovati pravu od lažne?

Mat boja neće odvratiti pozornost od ukrasnih predmeta

Mat finiš izgleda i podcijenjeno i skupo, što ga čini idealnim za sobe koje imaju tapecirane sofe i fotelje. Ova kombinacija savršeno naglašava umjetnička djela koja ukrašavaju zidove.

Okviri s metaliziranim završetkom izgledaju sjajno na pozadini mat završne obrade, dajući cjelokupnom interijeru šarm i eleganciju-napominje dizajnerica.

3. Isprobajte odvažne tamne boje

Mat žuti zidovi u unutrašnjosti kuće

Stvaranje kontrasta s mat završnom obradom

Mat boje su vrlo pigmentirane, tako da vjerojatno nećete dobiti istu svijetlu boju kao što je označena na limenci. Dizajner savjetuje da se ne bojite odabrati svijetle boje.

Iako sjajni završetak može izgledati oštro i bez okusa, mat se uvijek osjeća plemenito i profinjeno — kaže Chaber.

4. Eksperimentirajte s prugama

Crno-bijeli prugasti zidovi u unutrašnjosti blagovaonice

Hrabra odluka o dizajnu

Stručnjaci iz Interneta preporučuju svojim klijentima da eksperimentiraju s prugama, jer vam omogućuju stvaranje zanimljivih iluzija i spektakularnih kontrasta. Da bi unutrašnjost bila sofisticiranija, jednobojna, dajte prednost bojama iste nijanse, ali različitih vrsta-sjajnih i mat. Naizmjenične površine donijet će raznolikost dekoru, stvoriti učinak igre Sjena.

Za one koji žele stvoriti impresivniji izgled, dizajner savjetuje izmjenu i vrsta premaza i boja: Isprobajte kombinaciju bijelih sjajnih i crnih mat pruga — dekor će ispasti kontrastan i voluminozan .

5. Obojite vrata ili okvire prozora

Bijelo-plavi zidni ukras u unutrašnjosti kupaonice

Za ljubitelje diskretnih interijera, slana savjetuje eksperimentiranje s bojanjem vrata ili okvira prozora. Korištenjem mat boje za ukrašavanje okvira i vrata dobit ćete mekani kontrast sa zidnim ukrasom i jedva primjetan sjaj.

Vrlo zanimljivo i neočekivano rješenje je kombinacija tamnih mat vrata i okvira prozora sa svijetlim zidovima-tvrdi dizajner.

Kako vam se sviđaju Kristen slane ideje? Izrazite svoje mišljenje u komentarima!

Zanimljiv interijer: Slatka košara za bicikl koju svatko može napraviti

Ocijenite članak
( Još nema ocjena )
Dodajte komentare

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: