Funkcionalni namještaj bez uljepšavanja

Stolice Ambrose Heal

Heal je bio praunuk Johna Harrisa Heala, osnivača tvrtke za proizvodnju i maloprodaju namještaja. Studirao je na Iphine i završio dvogodišnju obuku kod proizvođača kabineta. U početku je tvrtka Amain&Amain proizvodila posteljinu i madrace, ali sredinom 90-ih godina amain stoljeća počeo je proizvoditi drveni namještaj.

Njihovi proizvodi nisu bili popularni i popularno su ih nazivali "zatvorskim namještajem". Ali jednostavan dizajn, razrada detalja i dobra kvaliteta učinili su ovaj namještaj popularnim za stanovništvo srednje klase. Udovoljila je njihovim osnovnim zahtjevima i bila je pristupačna. Namještaj Ama & ama imao je jednostavne fasade bez previše dekorativnosti, a modeli su patentirani 1905. godine.

Nakon očeve smrti 1915. godine, Ambrose postaje predsjednik tvrtke. Ne samo da je sudjelovao u stvaranju dizajna, već je bio i talentirani poslovni čovjek koji je uspješno promovirao svoje poslovanje zahvaljujući nestandardnim rješenjima.

U proizvodnji je radio mali tim obrtnika i dizajnera. Glavni cilj bio je razviti kvalitetan namještaj i predstaviti ga velikoj publici. U tu svrhu proizvedeni su katalozi i održane izložbe proizvoda u galerijama.

Pogledajte sličan dizajn: Steffen Dam: zamišljeni svijet oceana u staklenim tikvicama

Ambrose Heal bio je višeznačan čovjek koji se bavio više od dizajna i proizvodnje namještaja. Bavio se tipografijom i objavio "priče o engleskom tipu". Također je razvio dizajn tepiha početkom 20-ih godina prošlog stoljeća.

Izrađene su u secesijskom stilu koristeći tradicionalne skandinavske motive. 1933. Ambrose je unaprijeđen u viteza za razvoj standarda dizajna. A 1939. postao je glavni industrijski kraljevski dizajner. Ama & ama pod njegovim vodstvom bio je popularan do 60-ih godina prošlog stoljeća.

Drvena stolica Ambrose Heal

Stolica s visokim naslonom Ambrose Heal

Namještaj za blagovaonicu Ambrose Heal

Drveni namještaj Ambrose Heal

Drveni toaletni stolić Ambrose Heal

Ormar namještaja Ambrose Heal

Toaletni stolić od Drvo Ambrose gila

Zanimljiv interijer: Hashajar Naimanan. Asketizam je nova crna

Ocijenite članak
( Još nema ocjena )
Dodajte komentare

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: