Ekskluzivna luksemburška sedmorica ili dobrodošli u modernu”high-tech” četvrt

Dragi posjetitelji muzeja dizajna, postoje li među vama ljubitelji geometrije, bijele boje i hi-tech stila? Ili možda želite zaroniti u hladnu unutrašnjost filma "Solaris"? Ako je to slučaj, predlažem da razmotrimo jednu zanimljivu zgradu u Luksemburgu.

Lokalna arhitektonska tvrtka "Etapin", koja se bavi stambenom izgradnjom, razvila je 7 zasebnih projekata u svojoj izvedbi.

Izgradnja ove kuće završena je 2012. godine. Prema tvorcima, jedna od namjera projekta bila je postavljanje sedam odvojenih stambenih blokova smještenih u predgrađu blizu jedan drugog.

Osjećaj monolitnosti kompleksa stvara se zahvaljujući materijalima svijetle boje od kojih su izgrađeni zidovi. Stan izgleda moderno, tvrdi originalnost, ali nije pretenciozan.

Pogledajte sličan dizajn: Kako izgleda interijer uređen u bež nijansama u dvosobnom stanu

Kombinacija blokova različitih veličina stvara iluziju kontinuiteta fasade i zamagljuje prijelaznu liniju zidova u pločnik.

U dvorištu se nalaze travnjak i ukrasni ribnjak, pored kojeg možete sjediti na simuliranoj palubi obloženoj daskama. Automobili se ovdje mogu ostaviti na podzemnom parkiralištu.

Iz zelenog vrta prelazimo u jednobojni interijer kuće. Bijeli zidovi, moderni dizajnerski namještaj sličnih nijansi i toplo-smeđi podni parket savršeno se usklađuju jedni s drugima.

Raspored prozora je vrlo originalan. Svaki od njih postavljen je u zid tako da s bilo kojeg mjesta u sobi postoji prilika za pregled krajolika, a prirodno osvjetljenje prostorije bilo bi što učinkovitije.

Blago uvučeni u zidove kraj prozora igraju važnu ulogu u skulpturalnom integritetu projekta. Bilo je važno izbjeći jednostavno dupliciranje blokova. Svaki od njih je individualan i kreiran uzimajući u obzir želje kupaca.

Zanimljiv interijer: Eksperimentalni font Naina-autorski razvoj Riccarda Sabatinija na temelju Naina

Ocijenite članak
( Još nema ocjena )
Dodajte komentare

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: