Domaći ukras sobe u obliku srca od žice nije najgore rješenje

Zidna dekoracija srca

Srce, kao simbol ljubavi i dobrodošlice, vrlo je česta tema u ukrasima, crtežima, ogleda se u obliku koji se daje nekim čestitkama. Razgovarajmo o tome kako stvoriti jednostavan zidni ukras u obliku ovog romantičnog amblema.

Ljubav prema minimalizmu!

Čini se da se tradicija izrade ukrasa za Valentinovo u našoj zemlji pojavila relativno nedavno, iako nije tako česta kao sam ovaj praznik. Na stranicama resursa Amapaina možete se upoznati s radom školskog učitelja amapaina, koji se bavi idejom stvaranja ugodnog, luksuznog, lijepog doma, ukrašavajući ga ručno izrađenim predmetima. Domaće srce je upravo njegovo sljedeće stvorenje.

Kao što znate, karakteristična strana nakita za Valentinovo je obilje ružičastih tonova. I velika količina crvene boje. Talita je pristaša minimalizma, stoga nije podržavala ovu tradiciju. Nema ružičaste ili crvene boje, ništa uzbudljivo!

Pogledajte fotografiju u nastavku, prikazuje alate i materijale potrebne za ovaj posao. Možda će biti potreban posjet željezariji.

Alati i materijali potrebni za izradu zidnih ukrasa

Bor, poput drveta, idealan je za ovaj projekt.Pristupačan materijal s mekim drvetom koji olakšava zabijanje čavala u njega.Možda ne morate ići za njom u dućan, kopati za početak u staji, garaži. Možda su tamo nagomilani ostaci od obnove ili provedbe sljedećeg projekta poboljšanja kuće.

Sljedeći korak je izrada predloška-konture srca

Predložak srca izrezan iz papira

To je potpuno isto kao i kad ste bili dijete: smotajte komad papira u sredini i izrežite polovicu srca. Preklopite gornji dio i imate cijelo srce!

Sada postavite predložak na ploču i popravite ga trakom kao što je prikazano na slici.

Predložak papira na ploči

Možete postaviti "srce" na ploču u sredini, i okomito i vodoravno, ovdje sve odlučuje vaš ukus.

Predložak papira na ploči

Zakucajte ovo" Valentinovo " na ploču!

Sada možete početi lupati u doslovnom smislu te riječi! Započnite ili na vrhu ili u dnu svog srca (što znači, naravno, predmet vaše kreativnosti, a ne pravo srce!). Zakucajte nokte na pola njihove visine.

Nokti zabijeni oko predloška u ploču

Pogledajte sličan dizajn: Fotografije dizajna zavjesa za spavaću sobu

Držite udaljenost što je moguće ravnije, ali ne brinite ako su neki nokti preblizu ili predaleko. Od vas se ne traži savršenstvo programiranog stroja. U procesu zabijanja čavala, štoviše, nemoguće je sve pokriti jednim pogledom, uostalom, to je ručni rad!

Nokti zabijeni oko predloška u ploču

Nakon što ste zakucali oko 400 čavala, možete početi raditi s koncem.Nadamo se da vas postupak nije previše umorio? Gledajte na to kao na neku vrstu terapije.

Nokti zabijeni oko predloška u ploču

Vrijeme je za pletenje čvorova

Uklonite papirnati predložak i odmotajte malo konca za vez.Zavežite čvor oko prvog nokta (učinite ga dvostrukim) i odrežite višak konca.

Učvršćivanje niti

Sada možete početi spajati čavle koncem, pazeći da čvrsto napravite petlju oko svake šipke. Izvedite svaki estrih što je moguće čvršće.

Spajanje čavala koncem

Nastavite raditi dok ne spojite sve nokte. Talita je, kao što se vidi na slici, jednom izvršila obilazak konture, jer je željela imati prazan prostor i voli imati podlogu vidljivu iza ravnine niti. Ali ukras možete učiniti neprozirnim, da biste to učinili, ponovite zaobilaznicu, drugi put, povezujući sve nokte koncem. Provjerite jesu li čvorovi za vezanje niti na noktima, jer će u protivnom upasti u oči na površini "srca" i pokvariti izgled djela.

Petlje konca oko zabijenih čavala

Kad završite s radom, zavežite dvostruki čvor oko nokta, odrežite višak konca. Odaberite mjesto rezanja što je moguće bliže čvoru, tada izbočeni kraj niti neće smetati onima koji će se diviti vašem radu!

Završetak navoja noktiju

Zakucajte šarke za vješanje ploče. Uspjelo je? Lijepo!

Petlje za vješanje ukrasa

Dakle, posao je gotov! Provedba ovog jednostavnog projekta trajala je od početka do kraja, otprilike 45 minuta. Ne toliko!

Gotov zidni ukras-srce

Ukrasite zanat

Minimalizam je minimalizam, a ne bi škodilo dodati nešto našem "srcu" kako bismo poboljšali umjetničku izražajnost domaćeg proizvoda. Postoji nekoliko načina za to, najjednostavniji je dodati cvijet i nekoliko knjiga! Bit će određenog tematskog Svetog Valentina!

Zidni ukras-srce s cvijetom i knjigom

Sama Talitha dodala je nekoliko knjiga (tako je tamo dobila lagani dodir crvene boje) i postavila umjetničko djelo na zid od opeke. To je jednostavan način dizajniranja police ili noćnog stola, izbjegavajući potrebu za vješanjem bilo čega na zidove!

Zidni ukras-srce s cvijetom i knjigom

Ispalo je, vidite, vrlo pristojna vinjeta. Gostima se može pokazati ne samo na Valentinovo, već i tijekom cijele godine.

Zidni ukras-srce s cvijetom i knjigom

Tako ste pogledali jedan od mnogih primjera umjetnosti za ukrašavanje vašeg doma za Valentinovo. Ali, nitko vas ne sprječava da napravite vlastitu verziju takve police. Volite li ružičaste niti umjesto crnih? Da, molim te! Samo, glavna stvar je da se sve radi s ljubavlju.

Zanimljiv interijer: Domaće crno-bijele geometrijske ladice za nakit

Ocijenite članak
( Još nema ocjena )
Dodajte komentare

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: